Първо обвинение за документна измама на референдума

Член на СИК си добавила избирател в списъка, уж отказал допитването
7
Първо обвинение за документна измама на референдума
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Член на избирателна комисия във Велико Търново е обвинен за фалшификация на ноемврийския референдум.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на 33-годишна великотърновка, която като член на секционна избирателна комисия е извършила документно престъпление.

На изборите на 25 октомври миналата година обвиняемата е добавила в избирателния списък гласоподавател, отбелязала е, че е  гласувал и е съставила декларация от негово име, че няма да гласува на друго място на националния референдум.

За такова нарушение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
lele преди 7 години
А за изхвърлените чували - трябва доживот!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, нея ще я съдят за една декларация. А какво правим с изборните секции в Турция, където напълно неграмотното население гласуваше със скорост от човек на 30 секунди и по-малко? Скорост която е физически невъзможна, освен ако всичко не е попълнено предварително и хората само влизат и излизат. И тогава не е възможно, защото един възрастен човек не може да влезе и излезе за толкова време. Защо тях никой никога не ги съди? При положение, че там се фалшифицират стотици хиляди гласове.
4
3
 
8
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Многократно съм участвала в изборни комисии.Има големи възможности за фалшификации,стига да си умен и ловък,но......това се върши и на повисоки нива.Да не говорим за неумишлените грешки,от неграмотност.Системата е такава,че болшинството си остават неоткрити!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само за един човек няма да се направи. Това се прави за 1 милион "мъртви души". После се чудите за чувалите с бюлетини.Българино, правят те на *** българино, защо толкова безропотно стоиш?!?!А госпожата не е там да фалшифицира , а да не допуска фалшификации. Никакъв затвор - глоба 50 000 лева да и дойде акъла в главата. Сега и да я храним ли?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, да, 1 човек, голяма работа. Що не гонят истинските мурафети, захванали се с жената.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тя ли !?