Първо обвинение за документна измама на референдума

Член на СИК си добавила избирател в списъка, уж отказал допитването
7
Първо обвинение за документна измама на референдума
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Член на избирателна комисия във Велико Търново е обвинен за фалшификация на ноемврийския референдум.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на 33-годишна великотърновка, която като член на секционна избирателна комисия е извършила документно престъпление.

На изборите на 25 октомври миналата година обвиняемата е добавила в избирателния списък гласоподавател, отбелязала е, че е  гласувал и е съставила декларация от негово име, че няма да гласува на друго място на националния референдум.

За такова нарушение Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до пет години.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
lele преди 4 години
А за изхвърлените чували - трябва доживот!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво, нея ще я съдят за една декларация. А какво правим с изборните секции в Турция, където напълно неграмотното население гласуваше със скорост от човек на 30 секунди и по-малко? Скорост която е физически невъзможна, освен ако всичко не е попълнено предварително и хората само влизат и излизат. И тогава не е възможно, защото един възрастен човек не може да влезе и излезе за толкова време. Защо тях никой никога не ги съди? При положение, че там се фалшифицират стотици хиляди гласове.
4
2
 
7
 
! Отговори
Mimi преди 4 години
Многократно съм участвала в изборни комисии.Има големи възможности за фалшификации,стига да си умен и ловък,но......това се върши и на по–високи нива.Да не говорим за неумишлените грешки,от неграмотност.Системата е такава,че болшинството си остават неоткрити!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това само за един човек няма да се направи. Това се прави за 1 милион "мъртви души". После се чудите за чувалите с бюлетини.Българино, правят те на *** българино, защо толкова безропотно стоиш?!?!
А госпожата не е там да фалшифицира , а да не допуска фалшификации. Никакъв затвор - глоба 50 000 лева да и дойде акъла в главата. Сега и да я храним ли?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, да, 1 човек, голяма работа. Що не гонят истинските мурафети, захванали се с жената.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само тя ли !?