Ралф с ритника пред съда: Имам 30 бона, пуснете ме!

Чувствал се много засрамен, обясни шведът пред съда
Обновена: 15 юни 2017 16:14 | 15 юни 2017 16:00, Боряна Павлова
66

Ралф Георг Сундберг; Снимка: Булфото

Резултатите от назначената съдебно-психиатрична експертиза на шведския гражданин Ралф Сундберг показва, че към момента на деянието той е бил вменяем и няма причина да не бъде съден, заяви окръжният прокурор на Бургас Красимира Кателиева.

По думите й той е имал алкохолно опиянение, но е разбирал постъпките си.

Тя допълни, че обвиняемият е отказал да му бъде взета кръвна проба за алкохол. Съдебното заседание, което бе насрочено днес за 13.30 часа, беше отложено за 14.00 часа заради отсъствието на преводач. Защитата на обвиняемия обжалва мярката "задържане под стража".

Още по темата

"Съжалявам, не помня нищо", каза отново 53-годишният Ралф Сундберг на влизане в съда.

"Моят брат е тук, може да ми помогне с пари. Аз не съм престъпник, не съм зъл човек и няма да избягам", оправда се шведът.

Сумата вероятно трябваше да впечатли съда. "Какви пари имате?", попита окръжният съдия Събчо Събев като уточни, че не се интересува за финансовото състояние на чужденеца в лично качество.

"Аз и брат ми имаме общо 30 000 лева, имам и повече пари", отговори Сундберг, цитиран от "24 часа". В залата стана ясно, че въпросите на магистратите за финансовото положение на чужденеца са свързани с исканата от адвоката му мярка парична гаранция.

Съдия Събев обясни, че делото по същество срещу Сундберг най-вероятно ще приключи до десетина дни и е важно да се знае дали за този период от време чужденецът може да се издържа в България.

"Извинявам се на всички, но не помня. Чувствам се много засрамен", бяха последните дни на 53-годишния швед в съда. Според прокуратурата обаче е важно Ралф да остане в ареста, тъй като за обвинението, което му е повдигнато, не се допуска да му бъде наложена забрана за напускане на страната.

С оглед чистото съдебно минало на Сундберг и останалите обстоятелства по делото най-вероятно наказанието му ще бъде административна санкция и той ще бъде освободен от наказателна отговорност, коментира служебният му защитник адв. Петя Черанаева.

Преди седмица съдът остави Ралф Сундберг в ареста. Той е обвинен, че е наранил камериерка в хотел в Слънчев бряг. Той е бил пиян и сритал жената в лицето и главата.

В крайна сметка Бургаския окръжен съд реши да остави в ареста Ралф Сундберг. Обвинението обаче настоя чужденецът да остане в ареста, тъй като имало опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. Тези мотиви бяха приети и от съда.
 


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези 30 бона да плати на съкафезниците от затвора да го опъват по-леко.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Правосъдие
Ми то сивото е електорат бе, колега. На електорат посяга ли се?

Нали после "ше е искАл да гласува, ама нема да е имАл желание"...
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи имаш 30 000 лв и можеш да риташ когото си поискаш? Само затвор и обещетение ще прекратят мераците за ритане в състояние на "алкохолно" опиянение.И забрана да посещава България.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работата е ясна!

A каква справедливост трябва да има че е ритнал някой? Да го затворим за 10 години или да го обесим? Съда да осъди парично обещетение и това е справедливост. А и нещо там обществено полезен труд 10 дни и да се маха.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако само си плати, това ще е сигнал към братята му пияници, които идват в бг, че като имат кинти може да ритат всичко по пътя им.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да дава 50 000 лева на жената и това е.
И за нея и за него така ще е най-добре !
Дано БГ съдиите да отсъдят умно
46
0
 
16
 
! Отговори
Работата е ясна! преди 3 години
Така или иначе ще го пуснат.
Да се споразумеят и жертвата да взема парите и да забравя за случая! Иначе няма да има нито справедливост нито обещетение.
А така поне ще има едни пари.
Може да звучи гадно, но това са реалностите в Бг. На съда не може да се разчита.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
„Я, тук имам някакви пари и съм на кеф, чакай да сритам някого!“ Остава само ценоразпис за ритник да издадат съдиите. Човека предлага да си плати!
44
5
 
3
 
! Отговори
Читател 22 преди 3 години
До Анонимен 39
Прав си-на руснака всичко е разрешено-още по-добре е да се потули! Някой да е казвал, че имат най-много самоубийство в детска възраст, а?
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом е така поне да му наложат общественополезен труд.
42
0
 
11
 
! Отговори
СЬДИЯ преди 3 години
АКО ОСТАНЕ ТОВА ОБВИНЕНИЕ И НЯМА ПРИЧИНЕНИ ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ ОБВИНЯЕМИЯТ ЩЕ БЬДЕ ОСВОБОДЕН ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ПО РЕДА НА ЧЛЕН 78 А С ГЛОБА В ПОЛЗА НА ДЬРЖАВАТА В РАЗМЕР ОТ 1000 ДО 5000ЛВ.АКО ОБАЧЕ ПРОКУРАТУРАТА СЬБЕРЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРИЧИНЕНИ ЩЕТИ КАКВИТО БЕЗПОРНО ИМА ПРАВИЛО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА И ТОЗИ *** ЩЕ БЬДЕ СЬДЕН ПО ОБЩИЯ РЕД.АКО СЬДИЯТА Е ПРИНЦИПЕН ЕДНА ПРИСЬДА ОТ 3 ГОДИНИ РЕАЛНО КОЕТО Е МАКСИМУМА Е НАПЬЛНО НОРМАЛНО НО МНОГО СЕ СЬМНЯВАМ - ЩЕ ВИДИМ СКОРО !!!
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще плати глоба 1000 лева и ще го пуснат с условна.
40
0
 
22
 
! Отговори
we преди 3 години
Споко по-горната инстанция ще го пусне под гаранция. Парите са си пари, какво тук значи някъкв си ритник. Ех, защо всички съдий не са така безкомпромисни.Трябва всички да разберат ,че престъпленията срещу личността трябва да бъдат най-строго наказвани!
39
0
 
18
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Няма да е лошо да се запознае с нашенските "шведи" в панделата,па ако ще да е само за половин година!Много са общителни!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в лицето и главата..значи на две места,а бре аз доколкото съм чувал лицето е предницата на главата.И на двете места шведа ритника е за панделата
37
0
 
29
 
! Отговори
Пухчо преди 3 години
Съдът трябва да излезне с присъда , а не с опрощаване на жестокостта . По случайност жената е жива, а можеше и да не е . Зящо с пари ще се откупува опит за убийство ? В подобен случай германците осъждат със затвор.
Ако искаме уважение, трябва да се самоуважаваме !
36
0
 
31
 
! Отговори
Правосъдие преди 3 години
Този ще бъде съден по правилата защото случаят нашумя много и няма как да се замаже положението.
Въпросът ми е кога строгостта на закона ще бъде приложена към всичките онези престъпници от сивия цвят, които вилнеят по селата, нападат и обират старите хора, крадят ги чрез ало измами, убиват ги... Или за тях закони няма?!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗНАИКО - прясна справка - онзи български гражданин /не казвам умишлено българин, защот не е, а понятията са различни/ и ритника на жената в метрото. ще го съдят за нанасяне на тежка телесна повреда... тук за ритник в главата... глоба! да, парично обезщетение трябва да има за жената, но другия път някой, знаейки, че може да дойде и да убие българин /да, защото можеше и да убие жената/ и ще плати някое евро... ами няма да се спре...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 36,37: мисълта ми е че цялата държава се е концентрирала върху тоя човек сякаш с него започват и свършват всички проблеми. Реално всеки ден се случват тия неща, но на никой не му пука. *** е голям ***
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземайте им парите бе. В затвора нали ще го храним ? И после се прибере.
Осъдете го на 100к да влязат в бг и да се маха.