За ада на Сарафово: Един от помагачите – 6 дни в Несебър

Разказ на свидетели на изнесено заседание на спецсъда в Бургас
16 май 2018 14:15, Анисия Иванова
7
За ада на Сарафово: Един от помагачите – 6 дни в Несебър
Архиив: Булфото

Един от предполагаемите помагачи на атентатора от Сарафово - Хасан Хасан, който е подсъдим по делото за атентата е пребивавал 6 дни в семеен хотел в Несебър. Той се е регистрирал там с американска шофьорска книжка, издадена на името Ралф Уилям Рико. Това стана ясно преди минути на изнесено заседание на спецсъда в Бургас.

Ралф Рико наел малка единична стая в хотела на 12 юли 2012 г. Останал там 5 нощи, но плащал ден за ден, винаги в 9:00 часа сутринта, разказа свидетелката Николинка Андреева, собственичка на хотела. Младият мъж имал вид на студент, висок около 1.70 м, с черни маслинови очи. Говорел добре английски, бил много приветлив и всяка сутрин излизал около 9:00 часа и се връщал следобед или вечер, разказа още Николинка.

Още по темата

Понякога чужденецът, който се представял за американец от щата Мичиган, хапвал в ресторанта на хотела като наблягал на сьомгата, понеже била любимата му риба.

"Винаги, когато излизаше от хотела, беше с раница на гърба, спортна като тези, които децата носят на училище. Тръгваше към автобусна спирка, на която спират много рейсове", спомня си още собственичката на семейния хотел.

В деня на атентата Рико излязъл около 9 сутринта, като преди това пак платил за нощувка. Към 14:00 часа се появил отново, взел си багажа и казал, че заминава - първо за Варна, после за София и оттам щял да лети. В стаята си забравил хавлиена кърпа и  шапка, стана ясно още от свидетелските показания на Николинка Андреева, съобщава "24 часа".

Според друг свидетел, който все още не е разпитан, другият подсъдим по делото Мелияд Фарах бил отседнал в хотела на братовчед му, също в Несебър, 2 месеца преди атентата. Според прокуратурата Фарах се подвизавал с името Браян Джеремая. Той пък взел кола под наем от фирма в Поморие на 7 юли 2012 г. Върнал колата на 12 юли, ден по-рано от договореното, но не си искал дадените вече пари обратно, разказа служителката, която го обслужила.

На 12 юли 2012 г. тя дори откарала с личния си автомобил въпросното лице в Несебър, където той искал да отиде.

"Държеше се странно, правеше физиономии и мимики", спомня си свидетелката Ина Козарова от фирмата за рент а кар. Чужденецът й казал още, че догодина пак ще дойде в България със семейството си. Бил около 30-годишен, висок между 175-180 см, мургав, с черна, гъста коса и набола брада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Айде малко четене и мислене преди писане. Пределно ясно е, че Хасанчо е влязъл в България с паспорт, а се е регистрирал в хотела със шофьорска книжка. Да не говорим, че има хотели, в които може и въобще да не го регистрират.
6
1
 
1
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
"е добре де как с книжка??аз мога ли в сащ да вляза с книжка само?"За САЩ ти си индианец, само че източноевропейски. Въпрос на време е да те демократизират и цивилизоват. Генетично несъвършен си, за да задаваш такива въпроси /според доктрината им, естествено/.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не ви вярвя на историята!!! Истината е съвсем друга, кой и като е сложил бомба.. и кой и защо иска да секне тоя туризъм
4
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Онея дето вземат 20 заплати при пенсиониране пак са си свършили перфектно работата ;) !!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Дамапика преди 5 години
Вече шест години властите и службите пазят тишина без никаква официална информация за извършители, поръчители и реални мишени (физическите са ясни).
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невини избитите от Израелската армия в Газа изобщо не пишете!
1
1
 
4
 
! Отговори
р преди 5 години
е добре де как с книжка??аз мога ли в сащ да вляза с книжка само?