За конете от Осогово: Фермерът с 21 хил. лева глоби

Петър Пищалов отговаря пред съда за нехуманно отношение
19 юли 2018 20:30,
8
За конете от Осогово: Фермерът с 21 хил. лева глоби
Снимка: архив, Булфото

Близо 21 хил. лв. глоби са наложени на коневъда Петър Пищалов от Кюстендил, който изостави през зимата над 70 коня да бедстват в Осоговския балкан.

Още по темата

Животните бяха открити от група природозащитници през месец февруари т.г. Тогава стотици кюстендилци станаха свидетели на потресаващи снимки с умрели от глад коне, разпространени в социалните мрежи.

На Петър Пищалов са издадени шест наказателни постановления от Областната агенция по контрол на храните.

Фермерът, който стана известен в цяла България с изоставените в планината коне, е глобен за нехуманно отношение към животните, за липсата на разрешително да транспортира конете си в планината, както и затова, че няма надлежно издадена документация да открие животновъден обект там.

В момента се очаква постановление от страна на Районната прокуратура в Кюстендил, която трябва да реши дали Петър Пищалов е вложил умисъл в действията си и следва ли да носи наказателна отговорност.

От своя страна животновъдът е в правото си да обжалва издадените му наказателни постановления, коментираха експерти от Кюстендил, предаде "Монитор".

Малко след гръмването на скандала с изоставените коне се задействаха институциите в Кюстендил, последваха проверки от страна на зоополиция, ветеринарните власти и прокуратурата. Седмица по-късно животните бяха свалени, след като районът стана достъпен за спасителите.

Тогава Петър Пищалов обяви, че той не е изоставил животните си и че дълго време ги е издирвал в планината. За случилото се Пищалов заподозря и "доброжелатели", които нарочно подгонили животните му във високата част на Осогово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човека тези коне не ги е взел да ги гледа, а да получава дотации, субсидии............андрешковска работа.
3
2
 
4
 
! Отговори
Бахмаамо и държава преди 5 години
Да обжалва глобите.Слугите на Суджук- партията не могат да докажат,че конете са негови. Да каже пред съда,че конете са собственост на Суджука,на Ай дука от Драгалевци,на Сашо Нерезов и на който и да се сети друг.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да обжалва бе, да обжалва глобите. Накрая пак толкова ще му излезе хонорара на адвоката и рушвета.
1
2
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Я сега как "хуманно " убиват всичко наред.