Пране на пари, укрити данъци... Тръгва делото срещу Баневи

Семейството беше арестувано миналата година във Франция
Обновена: 24 сеп 2019 08:53 | 24 сеп 2019 08:52,
22
Пране на пари, укрити данъци... Тръгва делото срещу Баневи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес в Специализирания наказателен съд започва делото срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария. Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари

Днес в Специализирания наказателен съд тръгва делото срещу Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария. Разследването срещу тримата приключи и прокуратурата внесе обвинителния акт в края на август.

Тримата са обвинени са участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления, пране на пари, както и незаконно притежание на оръжие. 

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари.

Мария Банева, ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани летище във Франция на 26 октомври миналата година, след като страната ни издаде европейска заповед за ареста им, по обвинение за злоупотреби при приватизацията на химическия завод „Полимери” в Девня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще го пита от къде са намерили пари за да купят полимери?Или това не е важно?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще го пита от къде са намерили пари за да купят полимери?Или това не е важно?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кадията Чалмакчиев ще ги пусне след две години, защото ще са се поправили.
9
3
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Ето ме и мен, освен във фотки и като исторически факти, защото съм обществена и историческа личност, вече"2006 г. - шефът на "АКБ Форест", Николай Банев, сключва граждански брак с дългогодишната си приятелка Евгения Генчева. Бракосъчета ги лично кметът на София, по това време - Бойко Борисов"
8
3
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
останалите олигарси е предадено и всички са доволни. Това и беше целта на цялото упражнение. Негласно да се каже на олигарсите, че трябва да отчитат част от печалбите в Организирана Престъпна Група ГЕРБ иначе ги чака съд и затвор и конфискуване на имуществото. Като излезе списък с продадените имоти и вещи на обвиняемите да не се окаже, че повечето са изкупени от герберчета на символична цена? Цирк и то лош, но за които ние данъкоплатците плащаме! Това е цялата история!
7
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Сега заради тази показна некадърност на прокуратурата виновни излизат на свобода (стига да могат да си позволят що годе кадърни адвокати или съд в Европа)! И вие сте на заплата от нашите данъци и разчитаме на вас да правите нещо? Ужас - ако не сте виждали как се саботира дело още преди да е почнало ето ви нагледно! Сега ще има приказки за това как прокуратурата си вършила работата, по документи ще има дело срещу олигарси, реално те ще спечелят и ще излязат на свобода, съобщението на Разбойко към
6
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Половин година се готвят за делото от прокуратурата!Абе некадърници-доказателствата се събират преди да се повдигне обвинение, а не половин година след като обвинения е в затвора!Доказателствата водят до обвинение, то до доказване на виновност, а то до затвор!А не обратното!Вървете сега доказвайте в Европа,че те са виновни за каквото и да е защото всеки нормален европейски съд ще ви отхвърли доказателствата и така, дори и да са виновни ще се измъкнат заради поредната некадърност на прокуратурата
5
0
 
15
 
! Отговори
Someone преди 4 години
Ето как като се повторят няколко пъти три изречения и си става половин страница статия. Евала.
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кумът на сем Баневи, а именно резидент румен радев ще ги отърве така, както отърва баща си, който сгази като куче един инвалид.
3
4
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Сега ли го разбраха, че тия не са читави или сега станаха неудобни? Много ми е интересно когато на Винету му бият шута какво ще се случи с придворните бизнесмени като Киро гела или при тях всичко е ОК ?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой вярва ли, че тези грозни същества ще бъдат осъдени с фиктивна присъда ? Аз не вярвам.
1
2
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Поредното шоу което ще претърпи провал. Съдебната система у нас е гнила тя работи за бандити и крадци а ограбените /народа/плаща огромните им заплати и привилегии!?