Разследват админ, разпространил фалшиви новини за COVID-19

Информацията се появила във Facebook в страница "МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов"
Обновена: 18 мар 2020 16:13 | 18 мар 2020 13:20, Анисия Иванова
23
Разследват админ, разпространил фалшиви новини за COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата във Велико Търново разследва администратор на страница в социалната мрежа за разпространение на неверни сведения за тревога, свързани с COVID-19.

Районната прокуратура в града наблюдава досъдебно производство срещу лице, което на 13 март във Facebook  страница под името "МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" предало неверни съобщения за тревога, което е престъпление по НК.

Законът предвижда, че лицата, които предават по радио, телефон или друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, могат да понесат наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до 2 000 лева, припомнят от прокуратурата.

Още по темата

На официалната страница на великотърновската болница в социалната мрежа пише:

"Във връзка с разпространена публикация от името на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в социалната мрежа, която шокира потребителите и предизвика множество коментари, правим следното уточнение.

Въпросната страница със заглавие "МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" АД" е нелегитимна и никой от екипа на лечебното заведение не отговаря за администрирането й и публикуваното съдържание. Официална информация от болницата може да откриете и на сайта mobaltarnovo.com

Призоваме да не се злоупотребява с името на която и да е институция и социалните мрежи, да не се използват за тиражиране на фалшиви новини, всяване на паника сред обществото и създаване на сензации!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗрителТоя к***т мисля, че се казва Караколев или нещо подобно. Да го хванат сега и да го закарат във ВМА да чисти и да помага на сестрите там, да види как нямало жертви и болни. Такива като ги види човек на улицата, трябва да ги спука от бой... Пълен ***...
16
3
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 4 години
Прокуратурата защо не се самосезира за един мазен свинчо, който в понеделник (16-ти март) вечерта около 18-19ч., заедно с Болен тръбеше наживо по алфа тв, че не трябва да ползваме маски и защита, и спокойно да си обикаляме, защото всичко било измислица??
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** нещо като аналгин ле е?
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Кот д'Ивоар
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И коя е тази африканска държава с излекуван. Сподели я с нас?
12
3
 
7
 
! Отговори
Този сайт... преди 4 години
е единствения,в който можеш да си кажеш мнението.Идете в Недодялковия сайт.От положителните в кавички отзиви,спря коментарите.
11
4
 
3
 
! Отговори
Жуков преди 4 години
До ЖековЕла да ме арестуваш и те напраям да *** познаеш кой съм аз.
10
3
 
9
 
! Отговори
До Главният прокурор преди 4 години
Господин главен прокурор, престъпник ли е онзи, които с ремонт гони от домовете им стотици български граждани, които съвестно изпълняват предписанията на правителството!? Психически тормоз ли е, да си задължен да стоиш в къщи да работиш, детето ти да учи онлайн, а съседа ти да изкарва всички от домовете им, защото е решил да прави ремонт! Моля държавата да се намеси! Хората, които правят ремонти в карантина са съзнателни терористи! Целят да бъдат нарушавани правилата и да изкарат хората на улиц
9
9
 
8
 
! Отговори
Жеков преди 4 години
Трябва да има затвор и за руските ***!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дори не е и новина, ами си е факт. Нелицеприятна реалност. А у нас няма излекувани, защото директивата е да се приемат само критично болни, другите се самолекуват на доброволни начала или се изпровождат кой откъдето е. С градския транспорт.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Става на въпрос, че африканска държава която до миналата седмица нямаше заразен вече са излекували един, а ние вече 10 дни и не можем да излекуваме нито един от българските пациенти. Въпроса е как държава от 3-ия свят може, а България която е европейска държава вече 10 дни да не може да излекува поне 1 пациент.
6
8
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Почна се със политическите гонения и цензура!Това е целта от самото начало,и каква е тази "Фалшива новина" бе доказателства типично по каскетски пак йок!Кой определя какво е фалшиво и какво не !
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6 абе ей!Кво ме интересува какво става в Кот д'Ивоар?!Кот, такова!!!!
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Кот д'Ивоар вече има от 5 заразени 1 излекуван, а едва на скоро се появи заразата там.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е била фалшивата новина?
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой пише против властта му пращат двама да го бият и един да снима!Е до там стигна ''демокрацията'' ни!Българи,бият нас дефакто всички нас!!!!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е и Бабикян да стане клиент на прокуратурата!