Гешев отчита пред депутатите дейността на прокуратурата

Докладът на главния прокурор ще е за периода януари - август
43
Гешев отчита пред депутатите дейността на прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народното събрание реши главният прокурор да изготви и внесе доклад за дейността на прокуратурата за периода януари - август тази година. Това стана с гласуваното проекторешение, предложено от ПГ "БСП за България".

Проекторешението бе подкрепено с гласовете на 179 народни представители, един гласува "против", без въздържал се.

Депутатът от левицата Крум Зарков мотивира предложението пред депутатите като посочи, че в последните месеци прокуратурата е извършила серия действия, които са привлекли широко обществено внимание и са породили много въпроси.

"Бяхме свидетели на безпрецедентни досега случаи, на оповестяване на данни и обстоятелства, на показни арести и на изявления, които не се вписват в НПК", посочи Зарков, цитиран от БТА.

По думите му много от тях са създали напрежение и са един от поводите за масовите протести в защита на демокрацията.

Зарков заяви, че се създава усещането, че действията на прокуратурата излизат извън процесуалните правила и изтъкна, че парламентът не може да стои встрани.

Красимир Ципов заяви, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи внесеното искане и призова цялата пленарна зала да подкрепи проекторешението и направи редакционни предложения. "Смятаме, че е необходимо да бъде изготвен и внесен такъв доклад за прилагането на закона от прокуратурата", каза Ципов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
дейност преди 3 години
или бездействие/некомпетентност ?
32
0
 
1
 
! Отговори
Кой е за ? преди 3 години
Депутатите от ГЕРБ и БСП единодушно искат Гешев да се очита в народното събрание такъв бил законът. С този закон по скоро слънцето ще угасне отколкото осъден депутат да видим първо!Втори герб се правят на различни от БСП пак всъщност и те са заедно с БСП. България няма нужда от партии хайде да гласуваме референдум за президентска република и да освободим всички партии от политиката и прокуратурата да започне разследване за всеки един отделен депутат ?
31
0
 
0
 
! Отговори
Кой е за ? преди 3 години
Депутатите от ГЕРБ и БСП единодушно искат Гешев да се очита в народното събрание такъв бил законът. С този закон осъден депутат няма да видим първо!Втори герб се правят на различни от БСП пак всъщност и те са заедно с БСП. България няма нужда от партии хайде да гласуваме референдум за президентска република и да освободим всички партии от политиката и прокуратурата да започне разследване за всеки един отделен депутат ?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До eve1"Гешев е единственият работещ главен прокурор от 30г насам.Нормално е мафиотите с милиони и милиарди,които той подгони да организират протести срещу него"Ако каскета беше проблем за мафията, досега да са го очушкали 100 пъти, никой не го бара точно защото работи за най-дебелата мафия.
29
4
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Не мога да ги разбера тези протестъри ?Уж са излезли да протестират за демократична и правова държава, а като прокуратурата започне да разследва някой заподозрян (което всъщност и е работата) - скачат до небесата и искат оставки.Всъщност да кажат какво искат ?Или скачат защото престъпниците се оказаха техни приближени ?Няма значение дали е съветник на президента, действащ министър, бивш депутат, крупен бизнесмен или енергиен съветник на президента-щом има нарушаване на закона - в затвора !
28
5
 
7
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Гешев е единственият работещ главен прокурор от 30г насам.Нормално е мафиотите с милиони и милиарди,които той подгони да организират протести срещу него.Той е силен човек и съм сигурен,че няма да се откаже.
27
4
 
4
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
защитава като лъв правата на Пеевски и Доган да "берат".За Доган не е чувалЗа Пеевски не е чувалЧекмеджето с пачките - и него не е чувалАпартаментгейт- там прокуратурата каза че всичко е точно и престъпление нямаОставка и съд!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В закона е записано, че НС контролира главния прокурор. Би трябвало да има задължителни 6-месечни отчети, а при случаи от обществен интерес, колкото често е нужно. Гешев започна с брутална несъразмерна присъда за Иванчева и от тогава насам не спира да повдига необосновани обвинения, да пуска СРС-та в публичното пространство и да като цяло да прави проблеми и да съсипва бизнесите на избрани хора. Това само вреди на България. Кой ще иска да дойде да прави бизнес тук? Това не е правова държава!
25
11
 
13
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Главния сърбеж е Гешев защото е първия прокурор който взе да работи за хората а не за престъпниците с бели якички------Не наблюдавам такова нещо.Това е болен милиционер, който повдига безпочвени обвинения.
24
4
 
0
 
! Отговори
отчет преди 3 години
Отчет на Каскет пред тоя който си го избра....
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** - "отчет за август, хахаха"Така са го записали тези, които ти плащат да П Л Ю Е Ш.Освен това ще се гледа през септември, когато част от тях ще са в затвора (а главен прокурор ще е Гешев).
22
0
 
7
 
! Отговори
тъп преди 3 години
отчет за август, хахахатой още не е дошъл месеца ама явно Бог му го е казал и за следващият месец:):)):
21
8
 
12
 
! Отговори
Глупав преди 3 години
Гешев е защитник на мафията. Разчиства терен за нея. Гешев - ВЪН!
20
1
 
6
 
! Отговори
Съвет към Гешев преди 3 години
Аз ако съм на тебе първо на тия от БСП ще им обърна внимание. Какво очакват от тебе да направиш за една година. Че то в тази държава делата се влачат по три по четири че и по 10 години. Обаче техните "червени барони" ще ги почна първо. Най-отпред. Ако не можем да ги осъдим, ще ги държим в ареста, и всичките им сметки ще блокирам. И много ще наблегна на финансирането на БСП от тях. То верно ДПС то се изхитриха и го направиха законно, ама в доклада като пише не може се изтри - нека НАРОДА ВИДИ.
19
3
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Остава ! Остава ! Остава !
18
11
 
18
 
! Отговори
Гореща новина преди 3 години
Главния сърбеж е Гешев защото е първия прокурор който взе да работи за хората а не за престъпниците с бели якички
17
6
 
17
 
! Отговори
Съвет към Гешев преди 3 години
Човек, аз ако съм на тебе ще легнем па ще се наспим. Тоя народ не те заслужава. Закон си направи лично Христо Иванов, че и до Венецианската комисия ходИ - Кьовеши искат. Ето те сега Кьовеши - българска. Тъкмо ги хвана олигарсите за звънчетата и от народа ревнаха - НЕ САКЪН - че и ОСТАВКА. Подбирал си бил. Ами че то нали човек от някъде трябва да започне. 30 години са това - не ден не два - червени куфарчета, офшорки и пране на пари. А ти се едва от вчера. Опитваш се да им влезеш в тона - НЕ.
16
13
 
20
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Какви протести бе просто софийските безделницити си намериха забавление! А зад тях потриват мазни ръчички отритнати политици! Другиге хора работят за насъщния и не им е до плажуване на жълтите павета! Елементарно Уотсън
15
5
 
8
 
! Отговори
50 преди 3 години
ВЕЧЕ ПРЕБРОИХА ХУЛИ....ЧЕТАТА НА ПРОТЕСТА . НЕКА СЕ РАЗХОЖДАТ ПО ЦАРЯ .А ХВЪРЧИЛОТО ДА СЕ СКРИЕ ДО РЕДОВНИТЕ ИЗБОРИ!!!!!
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗМЪКВАНЕТО:ще го изпитват за периода януари-август 2020? че то август още не е започнал. Но кога ще разнищят избиването на семейството в Курило, ареста на Иванчева и Петрова, пропускането на Цветанов и Терасов, оградата с Турция, хазартния бизнес, . . . .