Условна присъда за мъж, нарушил карантината и шофирал пиян

50-годишният трябвало да е 14 дни вкъщи след идване от чужбина
4 авг 2020 21:10, Елка Василева
6
Условна присъда за мъж, нарушил карантината и шофирал пиян
Снимка: архив, БГНЕС

Районният съд в Монтана осъди на 6 месеца затвор условно 50-годишен мъж, който нарушил карантината, като излязъл навън и пиян шофирал автомобил, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 2 май тази година мъжът влязъл в България от чужбина и бил поставен под 14-дневна карантина, която трябвало да прекара във врачанското село Буковец.

На 6 май мъжът бил спрян от полицейски патрул в монтанското село Ерден, докато шофирал автомобил. Тъй като лъхал силно на алкохол, полицаите го тествали с дрегер и той показал 2,09 промила при пределно допустима норма от 0,50 промила.

Присъдата е постановена, след като обвиняемият се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Тя е окончателна и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
проверете ги преди 3 години
Те всички протестиращи на Орлов мост са под карантина.
2
2
 
1
 
! Отговори
Петя преди 3 години
Хубаво , разбрахме колко се лижи за две престъпления , просто си признаваш и всичко е наред , да знаят хората като се наложи да не се стряскат , няма страшно!
1
1
 
6
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Моля?!?! Я дайте името на съдията който е издал присъдата.Само за второто нарушение, трябва да лежи тоя, щото е убиец. Името дайте.