Делото за катастрофата с Местан влиза в съда на 15 септември

При инцидента загина бебе на шест месеца
14
Делото за катастрофата с Местан влиза в съда на 15 септември
Снимка: Dnes.bg, архив

Окръжният съд в Кърджали насрочи за 15 септември първото заседание по делото за катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, съобщи БНР.

Още по темата


Заседанието е разпоредително.

Обвиняеми са партийният лидер и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед, които ще отговарят за причиняване на смърт по непредпазливост.

Тежката катастрофа стана на 14 април миналата година на главния път за Гърция на разклона за село Загорско.

В продължение на месеци единственият обвиняем беше Лютви Местан, а по-късно прокуратурата привлече и бащата на бебето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: деломестанкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
затвор за Местан преди 3 години
До Анонимен 10 Ама то си голяям буудала ... или си платен драскач. Друго обяснение няма .Бащата е карал ПО ПЪТ С ПРЕДИМСТВО . Той се е движел нормално. Колата на Местан е ТРЯБВАЛО ДА СПРЕ НА ЗНАКА СТОП... и от там да потегли бавно като следи дали някой не идва ПО ГЛАВНИЯ ПЪТ.И как, шейтаните да го вземат тоя Местан със скорост близка до НУЛА при потеглянето си от знака СТОП след два метра УДРЯ толкова силно другата кола с бебето че чак Я ИЗХВЪРЛЯ в канавката ТОЧНО срещу кръстовището ?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като се види ситуацията на место, тогава може да съдите някого. И аз като повечето от Вас осъждах Местан, но до миналото лято когато по една случайност минах през това кръстовище и видях ситуацията с очите си. Виновен е бащата, който е карал с бясна скорост през кръстовището където няма видимост и има ограничение 50 км. Всеки потеглящ от STOP ще бъде засечен ако не се спазва ограничението.
9
2
 
10
 
! Отговори
Още ли не е в преди 3 години
затвора, какво още протакат, всичко да се замаже ли!? Утрепа човек, влиза в затвора, но няма правосъдие!
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местан е жерва на Доган.
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на починалото дете изкача с огромна скорост от завоя, но виновен е Местан, че не е предвидил, че няма начин да излезе на главния път заради този завой, ако някой кара като луд, както е в случая.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципно вината е в бащата на починалото дете. За Местан не знам, може да има, а може и да няма вина. За мен като шофьор попадал в подобни ситуации, по-скоро Местан няма вина.
5
1
 
11
 
! Отговори
Баща преди 3 години
Абе я не се заблуждавайте - делото се забави досега,за да могат да се предвидят и изчистят всички спорни моменти около Местан.а от делото трой ще излезне чист като изворна вода ... Ами така,де !
4
2
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
И тоя ще излезе невинен...*** държава...
3
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като се знае, че Местан не е забръснал знака "СТОП" ми е много интересно на колко ще осъдят Юсеин? Защото осъден все пак трябва да има! И кой ще храни жената и малкото дете на Юсеин след като го осъдят да лежи ефективно, а на Местан ще му върнат книжката с чист талон и ще мине с условна присъда! И пак ще се шминдиросва по пътищата, докато не натресе някой по-юнак и от него!
2
3
 
3
 
! Отговори
Съдия... преди 3 години
..оправдан
1
1
 
14
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Време му е да си плати - гяволиите