Отложиха делото срещу Николай Малинов

Той не е успял да се запознае с обвиненията срещу него
Обновена: 12 юли 2021 16:28 | 12 юли 2021 15:58,
21
Отложиха делото срещу Николай Малинов
Николай Малинов с Владимир Путин, снимка: архив, БГНЕС

Специализираният наказателен съд отложи разпоредителното дело срещу обвинения в шпионаж лидер на движение „Русофили“ Николай Малинов.

Той е получил материалите по делото на 7 юли и не е имал едноседмичния срок, в който може да се запознае с обвиненията срещу него и да подготви защитната си теза. На база на този факт съдийският състав не даде ход на делото.

„В съда съм заради подкрепата от Руската федерация“, каза пред медиите Николай Малинов.

Той допълни, че обвинението срещу него е безумно и посочи, че причината да се бърза с внасянето на делото в съда и насрочването му, е "сплашване на нашия избирател".

Още по темата
"Абсурдно е моето престъпление да е това, че съм подписал договор с научен институт и тези разработки са публикувани в научно-теоретично издание. Няма нищо тайно, нищо секретно. Никога не съм имал достъп до секретна информация", каза още Малинов, цитиран от БТА.

Той беше задържан през септември 2019 г. Съдът му наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 50 хил. лв. и му беше забранено да напуска страната.

През октомври 2019 г. съдия Андон Миталов от Специализирания съд разреши на Малинов да пътува за Русия, където получи награда лично от президента Владимир Путин. През февруари 2020 г. съдия Миталов получи забрана да влиза в САЩ заради участие в корупция. Прокуратурата внесе обвинителния акт по делото на 23 юни.

Николай Малинов е и председател на партия "Възраждане на Отечеството", която взе участие на парламентарните избори на 11 юли в коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република" /със секретар Жан Виденов/.

"Виждам пълен колапс и разпадане на лявото", каза Малинов по повод изборите. По думите му явно коалицията не е била достатъчно убедителна и категорична Той добави, че явно избирателят разбира "лявото" както то е заложено от партиите на "Прехода" и обясни, че на визията, която предлагат той и съмишлениците му, явно ще й трябва доста време, за да бъде припозната от по-голям брой граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
До 13 От 1989 до сега няма нито един политик осъден Дали са невинни за унищожението на България или ?!
15
7
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
какво точно може да се шпионира в бг -----/////----- Няма значение. Самото влизане в контакт с чужди служби и намерението да се сътрудничи с тях, се води национално предателство. Малинов е един наглец и той не е българин, а някакъв *** - и по кръв, и по съзнание. Да отидеш в Москва и да се лигавиш с Путин на инат на българските институции, е престъпление.
14
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Службите и Радев не могат да оневинят никого. Специалният съд оневинява. А Специалния съд и Специалната прокуратура ги създаде комунистическата Тик ва и за главен прокурор сложи един комунистически милиционер - Иван Гешев.
13
0
 
4
 
! Отговори
ха преди 2 години
Ако Руската федерация и режима на Путин не беше една огромна корупционна схема, и аз щях да съм русофил.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен би ме било срам,ако диктатора Путин ми връчва медал,въпреки,че съм русофил.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13 Фелдфебел РадевДраскай си тролските постове за надницата от отиващата си гербероседерастия но ние народа пак ще избереме за президент народния президент Румен Радев. ще се пукнеш от мъка
10
2
 
4
 
! Отговори
Фелдфебел Радев преди 2 години
Споко другари.До сега ,от 1944 година, няма осъден комунист! Комунистите са винаги невинни,според българското законодателство.Ако дръзне някой прокурор да обвини комунист,немедлено ще се "самоубие" със собственият си пистолет у дома си!
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите, които Слави вкара в службите, заедно с Радев, ще оневинят руските шпиони в България.
8
4
 
6
 
! Отговори
случаен факт преди 2 години
Обяснението "" нямам достъп до класифицирана...."" звучи доста кухо ! Той и Рихард Зорге не е ""имал достъп"" , обаче всъщност.......нали ??!?? Никаква възможност за сравнение не търся :-(
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така и не можа да се разбере за какво точно го съдят този човек,срещал се бил с някого,ужким предал нещо ама то пък не било нищо специално....
6
8
 
8
 
! Отговори
пецата преди 2 години
какво точно може да се шпионира в бг, няма армия, няма наука, мигранти си влизат свободно през границата , освен черните каси на бойко и цецо друго не виждам кое би представлявало интерес за руската разведка, ама той бойко сам пуска мата хари в леглото си така че там не важи
5
0
 
10
 
! Отговори
Колко му е! преди 2 години
Па да, отлагайте го докато калинките на ИТН и сие ви закрият. Нали Славчо го обяви в приоритет. Жест към олигарсите, които му пълнеха гушката. А, дали е питал Херото за това, че не ми се връзва с Магнитцки. Без съд за олигарсите, там в кюпа при някой провинциален изгладнял съдия и така ще е справедливо.
4
6
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Получи 0,4% на изборите!))Който и друг да имаше медал от Путин щеше да вземе поне 5%)Мишка!)
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Николай Малинов е председател на партия "Възраждане на Отечеството", която е в коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", но няма общо с "Възраждане" на Кост. Кост.?
2
5
 
7
 
! Отговори
Ако Радев преди 2 години
още малко поуправлява може и руските шпиони да ги върнат и техните български резиденти да ги пуснат, а Божков ще се върне в рОдината и пак ще има търканица! Йе Йе!
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малинов нали е наясно, че Путин му е връчил медал, защото е доволен, че доброволно и с голямо усърдие продава интересите на родината си на руснаците?