160 години затвор грозят българин в Германия

Той е извършил 16 престъпления
3 авг 2021 13:11, Ерол Емилов
53
160 години затвор грозят българин в Германия
Снимка: Pixabay

160 години затвор грозят български гражданин, издирван от германските власти за извършването на 16 престъпления.

Мехмед Мехмед е извършил измама по занаят и е участник в организирана престъпна група. Издадена му е Европейска заповед за арест, която е потвърдена от Апелативния съд в Бургас.

ЕЗА е издадена на 1 юни от районния съд в Ландсхут. Престъпленията са осъществени в периода март - септември 2019 г. на територията на Вилсбибург и са наказуеми с „лишаване от свобода“ до десет години за всяко от деянията, поясняват от съда.

Още по темата
“Изрично е посочено, че българският гражданин Мехмед Мехмед, заедно с други лица, решили да набавят за себе си чрез измамни действия немалък и некраткосрочен източник на доходи, като съобразно предварително изработения общ план за действие се представяли за работещи в туристически бюра „Транс Туристик“ и „Оушън туристик“ и предлагали на пътувания до Република Турция. По този начини въвели 19 пострадали лица в заблуждение, че желаят и са в състояния да им осигурят предлаганите пътувания. Проявявайки доверие, ощетените превеждали по посочената им от обвиняемите банкова сметка парите за пътуванията -  суми съответно  между  € 950 и € 2456, без реално тези пътувания да се осъществявали”, казват още от Апелативния съд в морския град.

По делото е получена справка от РП – Бургас, че срещу исканото лице има висящо производство за престъпление против транспорта - шофиране в срока на предишно наказание за забрана за управление на МПС.
Бургаският апелативен съд се солидаризира с изводите на първата инстанция, че от формална гледна точка разглежданата Европейска заповед за арест по форма и съдържание съответства на изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

В решението на Бургаският апелативен съд е посочено, че в случая са налице всички законови предпоставки за допускане изпълнението на Европейската заповед за арест и предаване на Мехмед Мехмед на издаващата заповедта държава. Въззивният състав е потвърдил решението на първата инстанция  и е изменил мярката за неотклонение от „домашен арест“ на „задържане под стража“ до фактическото предаване на лицето на компетентните власти на Федерална Република Германия.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Чист преди 1 месец
българин,като аФтУра
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директно на бесилката тая ман гу па! Като го вкараш в затвора кой ще го хрантути? Или ще го пратят българите да го хрантутим? Айде сек тир тая *** нгу ста!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Snaem gi tjhnite zakoni tolkova godini njma v Germania njkoj kokoschka e obyrkala s Kitai i vsizki balyzi se hvastate na horoto Taka ze kato e Germania i tjhnoto provosydie ne na nivo ispitali sme go myzete njmat prava v germania taka ze ne gi hvalete
42
8
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Немеца няма тънга мунга. 160 г?? За измами...майкооо...Радев за държавна измяна квомщяха да го направят 3600 г
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да го бяха съдили тук. щяха да му дадат условна присъда и дори щеше да има бъдеще като политик
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Мехмед Мехмед е извършил измама по занаят" - ко ко ко каза?
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако беше чеченски или афганистански терорист, демократичните ЕС и немски правосъдни системи щяха да се намесят активно, за да бъде пуснат на свобода.Примери: чеченеца Чатаев или тунизиеца от Берлин и няколко афганистанеца, закриляни от демократичните системи.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този му виси дзypлaтa в издирваните от Интерпол вече няколко години. Готов кадър за дпс.
37
0
 
0
 
! Отговори
ми да преди 1 месец
като бях бременна ми отивасхе
36
0
 
0
 
! Отговори
еи преди 1 месец
сега веднага
35
0
 
0
 
! Отговори
от преди 1 месец
космоса е киурпе
34
2
 
6
 
! Отговори
kires преди 1 месец
Това е демокрация.Всичко по закона. Нарушиш ли го, то си е за твоя сметка. А сметките в цевилизованите държави се заплащат без прошка. Така трябва да стане и в България. Да му мислят съдиите, защото там е заровено кучето от 1989 година. Както беше казал Бойко:,, Ние ги хващаме, те ги пускат." ДО КОГА??!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Браво на немците преди 1 месец
Само така! Мрьсницигани.Даумират в затвора
32
0
 
1
 
! Отговори
чувствата преди 1 месец
са ни взаимни нима има6 самнениеа за това че иска6 да ми изяде6 дроба и сарцето е ясно има го по вси4ки плакати
31
10
 
9
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 1 месец
Абе нормалнили сте ве? Продали няколко фалшиви билета за 1000 евро почивка и 160 години??? Ебавате ли се с Българските граждани бе? *** защо 160 години, направо 500 години. Абе направо им извадете органите и ги продайте за няколко хилядарли да платят билетите на шепата измамени балъъци. Ако не виждате за какво става на въпрос тук значи само скотове и *** останаха в милата родина и надежда няма за балканските панелистанци. Поздрави отСидней Аавстралия
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е българин!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
160 години ?За подобно нещо в България дават година и половина, при добро поведени е и по-малко.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
balgarin, a????
27
0
 
26
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Няма ли Германски Хезинкски Комитет да го защити горкият човек? Къде дремат правозащитниците?
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сълза няма да пророня за този мюмюн който си мисли че Германия е като Булгаристанн. Сега да лежи не 160, направо 560г. Не ме интересува.