4 г. затвор за жената, предизвикала катастрофата с автобус на "Тракия"

При инцидента загинаха шестима души
27 окт 2021 20:31,
32
4 г. затвор за жената, предизвикала катастрофата с автобус на "Тракия"
Снимка: БГНЕС, архив

Четири години затвор постанови Върховният касационен съд за Цвета Таскова – младата жена, която предизвика катастрофата с автобус на автомагистрала „Тракия“ преди три години.

Върховните съдии оставиха в сила решението на долната съдебна инстанция, съобщиха от ВКС.

Таскова е обвинена, че е нарушила правилата за движение на 13 април 2018 година.

Още по темата
По време на изпреварването шофьорката не е осигурила достатъчно странично разстояние между управлявания от нея автомобил и изпреварвания автобус.

Тя е признала всички обстоятелства по делото.

Припомняме, че автобусът се движеше в посока от Бургас към София. В района на село Вакарел той е бил засечен от лек автомобил с плевенска регистрация. След удар отстрани автобусът излетял от пътя.

При инцидента починаха шестима души, а 17 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Тази жена е невинна, а случаят с Максим само доказва, че като знаеш на кого да платиш, отърваваш кожата. И тук е платено да натопят жената.
28
0
 
1
 
! Отговори
nyakoy преди 2 години
sofyora na avtobusa tryabvase da vleze v zatvora a ne momiceto..
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена е виновна, но считам, че е просто лошо стечение на обстоятелствата. 4 г. затвор, нито е опасна за обществото, нищо. Тя е достатъчно с разбит живот и винаги може да се случи на всеки. Максим пиян, част от кампания не карам пил и е на свобода. При това спрян от полицията и след това пуснат. Виждате ли парадокса?
26
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Дългия Напълно прав си.Лек автомобил не може да обърне автобус,ако автобуса се управлява от истински шофьор.
25
3
 
16
 
! Отговори
Speed преди 2 години
Да закрият съдебната система веднага, когато има ново правителство - да прави нова. Това е поредното абсурдно решение, и то минава на две инстанции.Пълен позор.
24
1
 
26
 
! Отговори
Дългия преди 2 години
До никиКарам тежковоз - празен е 16 тона, пълен е около 40 тона. Когато някой наглец се завре в мен, освен шумът от разпадащата му се кола, друго не се случва. явно вие нямате опит. Автобуса тежи поне 7-8 тона празен, и с човечетата и багажа надминава 10 тона. Няма как при страничен удар когато двете превозни средства са успоредни, да повлияе толкова на автобуса.Жалката истина е, че повечето фирми изцеждат шофьорите и те управляват превозните средства без почти никаква почивка.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не бъркаме в раните на хората с нелепи коментари. Този случай го помня, жената, управлявала автомобила беше в покъртително състояние и си личеше още от тогава, че и на нейния живот това му е краят, въпреки че е жива. Не беше като случаите с надрусани *** или такива със скъпи джипове-убийци.
22
2
 
22
 
! Отговори
Терминатор преди 2 години
Това противоречи на всички закони на физиката!Пледиращите за по-сурова присъда и радващите се на тази са проспали часовете по физика.Жената е натопена. Автобусът е бил неизправен, но собственикът на фирмата превозвач си е платил, за да вкарат в затвора жената, а не него.
21
6
 
18
 
! Отговори
Скоч преди 2 години
Няма по страшно нещо от жената шофьор и най вече самонадеяните управляващи с токчета или чехли. За да се убедите. Просто наблюдавайте шофирането им и ще разберете, че съм прав.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не е имало тройно разминава,че да го избута от пътя със засичане за странично разстояние с достатъчна преднина за изпреварване за които шофьора би трябвало колигиално да й спомогне за установяване като намали скороста,а не да увеличава гледайки,че жената се е изравнила с предната част на автобуса и се мъчи да го изпревари за да не се удари в някой от двете между двете извънгабаритни превозни средства или ако не то по габарити са по-големи от колкото габаритите на дребната й кола по клас ПС.
19
1
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Не я оправдавам.... И все пак баааааси и засилката, че чак да обърне бус.За мен си е неадекватна реакция на шофьора на автобуса. Стреснал се е и е навил волана.За последно като се возих София Бургас преди 3-4г. шофьора държеше волана с лявата ръка, а с дясната чатеше в ФБ. Верно,че е рутина, верно,че е скука ама все пак... И тоя се стреснал и стана белята. Вината е и на двамата. Ако един беше реагирал адекватно нямаше да се случи.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че за умишлени убийдтва са с условни
17
3
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Присъдата е напълно адекватна.Става въпрос за неумишлено прстъпление.
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бяхте запознали със случая, преди да хабите клавиатурите. Офсата беше забила колата в гумата на рейса при изпреварване и го вкара в канавката. Не е ясно какво точно е правила и къде си е бъркала, но е сигурно че не е гледала пътя. Тоя виновен, оня виновен. ТЯ е виновната, малко са й дали. 6 човека изби тоя женски ***.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шест починали, седемнайсет ранени четири години присъда. По половин година за убит и по месец за ранен. Баааааа!
14
5
 
7
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Мани, минах от там тогава, страшна касапницa бе предизвикала тая oфсa...
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несправедливо решение, за мен и фошьорът има вина. Лека кола да изблъска автобус, ясно е че фирмата е бутнала тук и там. Бедната жена съсипаха и живота.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената няма добри връзки, иначе щеше да е условна или домашна присъда, жалко.
11
4
 
20
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Мен и друго ме възмущава- Как една лека кола, толкова лесно може да обърне автобус, пълен с хора...?! ТОВА ми смърди отвсякъде... Според мен, автобусният шофьор е завъртял волана от уплаха и не е бил изобщо в час с обстановката по време на пътуване!?
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На барбаганьоса чекменнцето се пълни от тази формичка,ще признае жената не ами....