Два автомобилa изгоряха в Перник, подозират 13-годишен

Сигналът за горящите превозни средства е подаден вчера на телефон 112
Обновена: 23 авг 2023 18:17 | 23 авг 2023 18:09, Йоана Цонева
2
Два автомобилa изгоряха в Перник, подозират 13-годишен
Снимка: Архив, БГНЕС

Два автомобила са изгорели при пожар в пернишкия квартал "Изток", а трети е пострадал частично, съобщиха от полицията в областния град.

Сигналът за горящите превозни средства е подаден вчера на телефон 112. Служители на Второ районно управление (ВРУ) и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Перник реагирали незабавно. Въпреки намесата им са изгорели автомобил "Ситроен", от който са тръгнали пламъците, и "Сеат", паркиран до него. Частично е обгорял "Шевролет" с щети в задната част. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия от криминалисти на ВРУ е установен предполагаемият извършител – 13 годишно момче, чиято съпричастност е в процес на установяване. По първоначални данни това е станало след детска игра със запалителен спрей.

Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

През януари т.г. четири леки автомобила изгоряха отново в пернишкия квартал "Изток". Започнато бе и досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е бил 13-годишен младеж. Това е организирано от много по-високо ниво. Същата снимка я има и под статията за военното сътрудничество между Русия и Иран. Тук са намесени Путин и Аятоласите.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-вероятно газовите им уредби са дали дефект.В Перник е пълно с трошки.