Нова психо експертиза за наркомана, отрязал главата на майка си

Първата доказала, че е психично здрав
23 ное 2023 15:10, Стела Стоянова
25
Нова психо експертиза за наркомана, отрязал главата на майка си
Снимка БГНЕС, архив

Тройна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза ще проверява можел ли е да разбира постъпките си 41-годишният Даниел Машев, който уби майка си и обезглави трупа ѝ в Пазарджик.

Апелативният съд в Пловдив назначи изследването, което ще трябва да покаже страда ли мъжът от психично заболяване, способен ли е да контролира действията си и в какво състояние е.

74-годишната Емилия Машева е била убита на 30 септември м.г. в дома си. Синът ѝ бил безработен и от години употребявал наркотици. Двамата били в кухнята, скарали се, мъжът ѝ ударил шамар. След това Даниел пробол майка си 3 пъти в гърдите и веднъж в гърба. После взел сатър от кухненския плот и отрязал главата ѝ, взел завивка и я увил с нея, пише "24 часа".

Докато се разигравал ужасът в апартамента, бащата на Машев се опитвал да се прибере, но не могъл да отключи вратата. Той срещнал Даниел по стълбището. 41-годишният му дал ключовете, като държал ръце зад гърба си. Щом влязъл в жилището по-възрастният мъж открил обезглавеното тяло на жена си и подал сигнал на 112 за случилото се.

През май Окръжният съд в Пазарджик даде на Даниел Машев доживотна присъда, въпреки че адвокатът му Кирил Александров настоя за 20 г. затвор. Мъжът обжалва тежкото си наказание, но на първото заседание в Апелативния съд защитникът не се появи и получи 1000 лв. глоба. Днес Александров оправда отсъствието си, като разказа, че си счупил очилата, докато убивал комар пред компютъра, и не видял какво взима, като получил призовката за делото.

Въпреки че първата експертиза на Даниел Машев е показала, че той е здрав и може да контролира действията си, магистратите имат повод за съмнение. Изследването е направено, докато той е бил в ареста и е отбелязано като експресно. Оттогава са събрани повече доказателства, освен това мъжът е настанен за лечение в психиатричната болница към затвора в Ловеч. Освен да ползва събраните материали, новият екип от лекари ще прегледа подсъдимия на 18 декември, за да може лично да прецени в какво състояние е. Заключението трябва да бъде представено на съда не по-малко от 7 дни преди следващото заседание на 18 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Мда... заслужена съдба за всеки комунист "отгледал" такова демократично дете!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Същото като при Ивет Стайкова, но без последния акт. Ужас е в главата на тези болни хорица. Ако проумяват какво са направили - щяха да се гръмнат.
11
0
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
"Днес Александров оправда отсъствието си, като разказа, че си счупил очилата, докато убивал комар пред компютъра, и не видял какво взима, като получил призовката за делото." === Ахахахахахахахахахахахахахахаха...Оооооооооох, пукнах се от смях :))))))))))))) Чак сълзи ми текнаха от очите :)))))))))))))))
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От на Възраждане електората. Точно пасва. Де*градирал алкохолик, който живее с майка си в панелката
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те наркотиците без пари не ги дават.Някакъв клошар убил майка си.Вчера писахте за друг клошар който размазал главата на жена си с ритници.Днескашният е наркоман и луд А вчерашният беше съвсем нормален човек пийнал повечко . Така да се разбира от статиите ви.В смисъл вие сте некви алкохолици но не сте наркомани.Полезно е да се знае.
8
0
 
9
 
! Отговори
21 век преди 5 месеца
"Адът е празен и всички дяволи са тук.", Шекспир
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ако психично болен, ще пуснат на свобода да си коли ли? Не е истина в какъв абсурден свят живеем.
6
8
 
3
 
! Отговори
про-американски преди 5 месеца
Нормален си е ! Такова поведение е характерно за русофобите платени от посолството и подкрепящи украинския нео-нацизъм ! Пазете се от такива индивиди !
5
1
 
17
 
! Отговори
Когато някой преди 5 месеца
извърши престъпление в състояние на алкохолно опиянение, това последното се счита за утежняващо вината обстоятелство. Защото той се е напил, за да си направи кеф, макар да знае, че пиян човек може да бъде опасен за околните. Същият аршин трябва да се прилага и спрямо наркоманите. Всеки знае какви са последиците от пристрастяване към дрогата, но някои взимат наркотици, за да си направят кеф, без да ги е грижа какви проблеми ще създават след това на близките си и на цялото общество.
4
13
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 5 месеца
Абе то станалото ,станало. Едва ли е без причина.
3
1
 
17
 
! Отговори
Ако е нормален, преди 5 месеца
няма да заколи майка си. Дори и да се е родил нормален, наркотиците са го променили така, както са променили онова софийско момиче, което преди години е било умно, възпитано и "слънчево" дете, но в крайна сметка уби баба си Виолета Донева. Затова този Машев трябва да остане под ключ до живот, защото: 1) Пуснат ли го след лечение, сам ще решава дали да си пие хапчетата и спре ли да ги пие, не се знае кого още ще заколи; 2) Виновен е за убийството, защото никой не го е направил насила наркоман.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя надрусан, фиркан, отрязъл главата на майка си.... какви 5-торни експертизи, какви изследвания.... абе вие в ред ли сте?
1
1
 
16
 
! Отговори
Anonim преди 5 месеца
Kakви експертизи,какви изследвания, за този разстрела е най-лекото наказание. Ама аз бях пиян, бях надрусан в такъв случай още по тежки наказания