Проверяват за корупция университета в Благоевград

Прокуратурата се самосезира по публикации
20 дек 2023 11:53, Стела Стоянова
10
Проверяват за корупция университета в Благоевград
Снимка БГНЕС, архив

Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод публикации в средствата за масово осведомяване относно наличие на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В публикациите се съдържа информация за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, фалшифициране на подписи, издаване на дипломи без полагане на изпити.

Предстои извършване на проверка, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продължете с доцент Валери Въчков. Като аспирант, а сетне докторант той цели 6 години прави аспирантура/докторантура. Изтекоха 3 години за редовен аспирант, 4-та година за задочен и чак на 6-та година изкласи. Като асистент се "включи" в книга по ферити, сетне в такава, по която нямаше понятие,защото беше завършил Химия на пп материали, а тематиката беше за инженер от ТУ. Но стана д-р, сетне доцент.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КУЦО Започнете проверката с това, че още през 2001 г. та досега всички ректори на ЮЗУ бяха от катедра математика. Трима ректори по 2 мандати! Последният е Юруков, който през 2001 г. беше асистент, а завърши с професорска титла и сега е вече пенсионер, но е ректор и м.г. брутната му месечна заплата беше 12700-15000 лв. Говорите за ПИФ: там преди няколко години 8 висши прокурори от ВМШ кандидатстваха за юридическо образование, а Гешев за д-р. Нещата се размирисаха и прокурорите се отказаха.
7
0
 
1
 
! Отговори
КУЦО преди 4 месеца
И САКАТО ,,ЗАВЪРШИ,, ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ИНСТИТУТ
6
0
 
3
 
! Отговори
За сведение преди 4 месеца
Продълж. на "Сефте" - По онова време млад висшист започвал със заплата 170 лв. Панелна гарсониера струвала 10 000 лв, а двустайна панелка -16-17 000 лв. Ако някой срещу заплащане запише трима да следват медицина - ето му двустайния апартамент и даже ще му остане да си купи пълно обзавеждане за хол, мека мебел плюс секционни шкафове. Не ми се вярва жениците на дребни административни длъжности на своя глава да са въртели такива далавери, но не може и да не са знаели какво се върши.
5
0
 
3
 
! Отговори
Сефте преди 4 месеца
Питайте хора от предишното поколение. 7-8 години преди промените София била разтърсена от скандал. Установено било, че има "ценоразпис", за да те запишат студент където искаш. За СУ тарифата била 4 000 лв. Най-скъпо се плащало за медицина - 6 000 лв, а най-евтино било в Селскостопанската академия - 3 500 лв. Пешкира опрали женици от администрациите на ВУЗ-овете. Тях набедили, че записват срещу заплащане. По онова време било трудно да те приемат, ако нямаш право на предимство по някой параграф.
4
0
 
0
 
! Отговори
456 преди 4 месеца
Обществена тайна,хаха.....
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само си обявяват проверки на този и онзи, после комисията констатира липса на нарушения и всичко е приключено. Болницата в Поморие я смляха от проверки и никакви нарушения няма, и никой не краде, и всичко върви адски добре и персоналът не е получавал заплати 4 месеца, и направо живота си тече без проблеми. Кой се оплаква, я да си гледа работата и да не притеснява власт-имащите, аааа.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, аз от там си купих димпломата по Право, защото ми писна да бачкам наркодилър на дребно. Сега съм шеф на съдебна палата и отделно си бачкам на едро.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно там няма корупция! Там се носят пра сета , а изяденото не е присвоено!