Спомина се тенисистката Елена Пампулова - Бергоми

Националката дълги години страда от онкологично заболяване
19 апр 2023 20:45, Йоана Цонева
6
Спомина се тенисистката Елена Пампулова - Бергоми
Снимка: БГНЕС

На 50-годишна възраст почина Елена Пампулова-Бергоми. Това съобщиха от Българската федерация по тенис, предаде "24 часа".

Елена е дъщеря на многократните републикански шампиони по тенис Емилиян Пампулов и Любка Радкова. Тя има една титла от турнирите на WTA на сингъл и 3 на двойки, 12 титли от турнирите на ITF на сингъл и 8 на двойки. През 1996 г. достига до номер 69 в световната ранглиста.

Елена Пампулова-Бергоми е дългогодишна националка на България за Фед Къп и единствената българска тенисистка, която е печелила титлата от турнир на WTA, освен трите сестри Малееви и Цветана Пиронкова. Софиянката триумфира на турнира в Сурабая (Индонезия) през 1994 година.

Пампулова – Бергоми има участия в турнири от Големия шлем, както и в олимпийския турнир в Барселона през 1992-ра година.

През 1991 г. се омъжва за Аксел Вагнер, но на 25-годишна възраст остава вдовица.

През юли 2006 г. Елена се омъжва за дългогодишния си приятел швейцареца Кристиян Бергоми. През март 2008 г. се ражда синът им Алекс.

Елена дълги години страда от онкологично заболяване. Зле се отрази и замесването на нейното име в скандала около "Креди Суис", където работеше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нека почива в мир!
3
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Бог да я прости.
2
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До АнонименСтига вече. Най-после спрете, защото ми докарвате главоболие. От рак е починала жената. Ковид мина, а вие не спирате да правите антиваксърската си пропаганда; просто дразните. ЖЕНАТА Е ПОЧИНАЛА ОТ РАК. С главни букви Ви го пиша, за да разберете, че преди коронавируса се умираше от хиляди неща и сега се умира от хиляди други болести. Още веднъж Ви го пиша с главни букви: ЖЕНАТА Е ПОЧИНАЛА ОТ РАК. В новината го пише.
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 50 години ли? Много е престарела бе!!! От 20 до 55 годишни които са ваксани и бустерирани си отиват. Една комшиика си отиде на 42 годинки след втория бустер. Бог да ги прости всички починали от ваксите.