Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
598
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички предатели искат България да бъде *** от мизерници и умиращи , издъхващи припадащи от глад по улиците .. Само по този начин ще намерят смисъл , ще успокоят гузната си предателска съвест , че е имало смисъл да избягат от родината и поемат по пътя на изменника.
597
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели и изменници , четете си сайтове в новата ви родина .. Ние не ви искаме тук нямаме нужда от вашите предателски коментари , ще се оправим и оцелеем без вас ..
596
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отречете се от предателите и изменнците .. Всеки има роднини мигранти на запад.. Всички предатели искат да ви видят мизерници умиращи от глад , за оправдаят гузната си предателска съвест.. Имам брат в Лондон и Братовчеди в Канада откак се отрекох от тех не конткувам с тях ми тръгна в живота печеля към 3-4 хил.лв. .. Онзи ден предателя от Лондон си дойде и ми поиска 5000лв. казах му аз помощ то теб не съм искал и помощ не давам на предатели, остави ме сам да се грижа за старите ни родители.
595
3
 
11
 
! Отговори
Абсурдистан forever преди 5 години
Платените trolls са много активни с коментарите.Целта на драсканиците им е не да се агитират емигрантите да се върнат,а да се пускат на килограм коментари за да разводнят и контрират коментарите на инакомислещите за да не избягат и последните останали балъци на заплата в прокълнатата територия
594
0
 
7
 
! Отговори
Sofwater преди 5 години
Elate si....ama....v sofia pak spreli vodata....obache tok ima.... :-)
593
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви хора сте бе предатели слате плюсове на предателите и дегенератите.. Не мислите като четете , робувате на шаблони , не го ли познахте Щастливо Емигрирал - *** , непознахте ли негодника.. Като толкова недооценен и голям икономист да е започнал на борсата във Франкфурт и Лондон , негодника станал Шофьор - днешния каруцар..
592
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Щастливо Емигрирал Учил икономика защото е лесно и лесно се завършва , работил в банка в София за 700лв. И накрая станал Шофьор на запад.. И сега целия свят му е крив , и държавата и образованието , комунистите и Хан Аспарух.. Типичен ***..
591
0
 
10
 
! Отговори
до 591 преди 6 години
дда променят се. т.н. мрз се дигна с 20 лв., а цените с 120 %. да дойдат да работят за тия пари и в тия условия децата и внуците на политиците!
590
0
 
9
 
! Отговори
до 596 преди 6 години
еми почвай ти да работиш за МРЗ! тъкмо ще дадеш личен пример как ти стига и как се оправяш. гарантирам ти че ще ти се иска да станеш или ром или наркопласьор, закрилян от мевере съд и власт!
589
1
 
22
 
! Отговори
Щастливо Емигрирал преди 6 години
Някой май е прекалил с коката дами и господа.Преди 4г работих в банка в София и заплатата ми варираше м-у 600 и 700лв. Давах много от себе си, но накрая на месеца като си плащах наема и сметките и почти не ми оставаха пари за храна. Реших да емигрирам на Запад. В момента карам най-обикновен камьон и заплатата ми варира м-у £2800 и £3300. Обичам България, но ми се повръща от продажните и анлчни политици, от корупцията, пошлостта и злобата. Дано никога повече да не ми се наложи да работя в БГ.
588
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ром,абе *** стига с тези хасан и ром а напиши кой ще се върне за да работи за минимална заплата
587
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оххх...български бизнес...тва кво е - нещо за ручане ...или за тръкаляне?Къф бизнес бе - мутриляци с пари - впрегнали роби без пари!Щели да канят - свършиха баламурниците вече...някъде в началото на деветдесетте.Имате достатъчно мат'рял от 80те процента - за чеn не стават...ама няма нищо - какъвто бизнеса - такива и робите!
586
7
 
8
 
! Отговори
ром преди 6 години
кви българи бе. на ная територия има и хасан и ром и те са повече. я се съобразявайте с нас щото сме повече и лесно можем да ви принудим да се съобразявате с нашите традиции пред вашите умрели такива. ха ха ха . добре че тъпите ви политици ви преебаха и унищожиха. ха ха ха.
585
0
 
3
 
! Отговори
Olelelei преди 6 години
Koj biznes ve.?!..sinodalnia christianski bg biznes li?! ...:-)... Pokajete video...edna christianska molitva 40 leva bez kasova belejka li?! ...:-)
584
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 592Това все още не е отговор към моите въпроси. Това че някой обича шефа си, дава ли му автоматично 500 лева отгоре към заплатата, или стига с потупване нпо рамото. Ако всички работници много обичат шефа си, той ще избере ли да им даде повече пари пред новата кола за 150 000 евро и всекидневните ресторантски напои с приятели и роднини?
583
5
 
3
 
! Отговори
Д.Д. преди 6 години
590;- Нещата се променят. Не всички мразят сънародниците си. Има и хора, които искат да променят нещата към добро.
582
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак не получих отговор защо българския бизнес иска българите на запад да се връщат? Защото милее за тях? Защото ги обича? За да им дава хубава заплата и условия на работа? А къде е бил бизнеса последните най вече 10 години?
581
0
 
16
 
! Отговори
Дракон преди 6 години
Благодарение на мафиотското управление София постепенно загуби чара си. За всичката свол..ч от общината ще е полезно да се разходи до Виена за да видят как се случват нещата при градското планиране и устройство.И в Центъра на Виена има голям парк ( Пратера) където гражданите ходят да спортуват и да карат колела.Във всеки квартал или по няколко многоетажни паркинга.Няма да видите подобни в София, *** от градска мобилност + собствениците на паркинги няма да позволят.
580
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
586 - Е нали това казвам. Трбява ли да повтаряш като папагал ?
579
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 585Вярно е има ред-затова като ходих до Неапол видях,че повечето коли са със заключен лост на волана.Лошото е,че го разбрах едва когато ни разбиха кемпера.А мерси за такъв ред.