Македонското агнешко влязло през Гърция без проверки, опасно ли е?

Над 100 тона месо от чужбина заливат пазара
Обновена: 25 апр 2019 09:12 | 25 апр 2019 09:12, Камелия Цветанова
55

Над 80 тона агнешко месо от Северна Македония заля пазара у нас преди Великден. То е по-евтино от българското, но е с неясен произход. Месото е влязло у нас през Гърция, и то без проверки.
Още по темата
Според председателя на Националната асоциация на овцевъдите Симеон Караколев, родните производители вече няколко пъти са сигнализирали за проблема, но мерки не се взимат. В "България сутрин" той допълни, че месото може да е достигнало вече 100 тона.

"Вносното месо може да е вече над 100 тона. Притесняваме се, че идва с дъмпингова цена и неясно обозначение от държавата откъдето идва. Това пречи на родните производители. Освен това не се вижда кодът на кланицата, която го праща. Няма как обикновеният потребител да разбере откъде идва месото, ако няма печати", обясни той.

Караколев разкри, че у нас няма сертифициран пункт за внос на месо от Македония.

"Оказа се, че нямаме сертифициран пункт за вкарване на месо от Македония. Българското производство е регулирано спрямо търсенето. Последните години се забелязва увеличаване на консумацията на агнешко. Произходът на месото е много голям проблем. Именно с тази цел се прави обозначаването на труповете", заяви председателят на овцевъдите пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А македонците от Северна Македония, ядат ли български козунаци?
45
1
 
5
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
В Хърватска се предлага агнешко от България ,както и тяхно агнешко месо.Цена на българското е 50 куни за килограм, а на хърватското е 70 куни за килограм.Пазарна икономика.Какво лошо има да си купуваме агнешко от Македония,което нито е по лошо от българското,нито е по скъпо...Ами да сме си изградили контрол за внос на месо...не са ни виновни македонците...било то и северни...
44
6
 
0
 
! Отговори
BEDN ROM преди 4 години
AZ MRAZYA MESOTO,NE OBICAM I VASHIAT HRISTOS-MESOYADEZA IZMISLEN
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Ми ходи при Бай Тошо, яжте агнешко с него.Прати му много поздрави и му заръчай да не се връща. Не ми липсва нито той, нито режима му на тока, нито комунизъмъ му.
42
1
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Най хубаво е агнешкото от района на АЕЦ Козлодуй.От там са и екологичните млечни продукти на Зоров , Враца.
41
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Непопулярно мнение 26 Ами при капитализма е така. Що па да не ядем агнешко през почивните дни. ?Пречим ли ви ? Заешкото и сьомгата да не е по евтина , но се продават.И някой да ме светне кое уиски е най хубаво ? Дали не е най скъпото ..?
40
3
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Яжте и не философствайте. Щом е от Македония , значи е по добра от Австралийското. Да ви е сладко.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава Държава Македония , значи месото си е Българско. Номера с цената , че уж е по евтино е пунта- мара.
38
2
 
1
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
Що да е македонско агнешко то, бе..Нали идва от Гърция??!!Май вече и БАБХ, се заплитат в собствениците си простотии и не знаят кво искат!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте моркови!
36
2
 
4
 
! Отговори
популист преди 4 години
Щом джамбазлъка в България е мерило за бизнес, умряла държава.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГашоСъщата работа и аз. Тука ни пробутват някакви овце и шилета, а македонското е мо-зък. Аз си вземам винаги около 10-тина килограмови.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера обикалях пазара и търсих точно македонското, уж по-евтино агнешко, а всички ми предлагаха някакво българско. Къде са тези 80 тона, че да ида да си купя 3 кила?
33
1
 
13
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Македонското агнешко не е опасно, просто е по- вкусно от българското и на по - добра цена. Купил съм 6 вече, 4 изядохме с компанията, да си оближеш пръстите. Бойкот на българското агнешко на завишена цена, да им се развали дано на алчните прекупвачи и търговци. Кофти за производителите, на тях им го изкупуват по 3 лв живо тегло
32
1
 
8
 
! Отговори
BGexit преди 4 години
Македoния е по-конкурентна на животновъдния пазар въпреки евросубсидиите, които уж получават българските фермери.
31
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Кога българските овчари ще се научат да играят по правилата на пазарната икономика, а не да търсят държавната бухалка?Предлагането било регулирано спрямо търсенето. Ерго, производството е намалено, за да се вдигне изкуствено цената. Нормално е при тези обстоятелства някой да внесе търсената стока и да я продава на по-изгодно за купувача цена.
30
6
 
3
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
А знаете ли в балкана (понеже съм от балкана и аз) колко агнета има, на колко работливи хора остават животните... Ще внасят от къде ли не, но няма да се обърнат към нашенското, което е и по-евтино, и много по-вкусно. Затова сме на това дередже... пак някой ще се облажи за сметка на работливите хора. И само да ви кажа, че 1 кг агнешко струва 8-9 лева.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво агнешко бе, аз едвам събрах пари за една дроб-сърма и *** яйца да приготвя!
28
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе по бай тошово имаше агнешко колко искаш, помня как на баба ми й беше писнало от агнешко. Имахме развито животновъдство. Сега няма агнешко защото е скъпо и вносно, а хората масово са бедни и не могат да си позволят. Освен това днешното е пълно с хормони и всякакви гадости за да се котира. Така че не лъжете и яжте македонско с неясен произход както и стоки втора ръка които на запад никой не иска и затова ни ги хробутват на нас.
27
3
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Не, опасно е обедняването на хората!