Дръзка любов С PR-ка! Падението на губернатора на Алабама

Застаряващият Робърт Бентли – разведен, заплашен от наказателно преследване
11 апр 2017 16:37, Елка Василева
27
Дръзка любов С PR-ка! Падението на губернатора на Алабама
Робърт Бентли. Снимка: Reuters

През 2013 г. Робърт Бентли, уважаван дерматолог и църковен деец, станал политик, бе 70-годишен и спокойно подготвяше преизбирането си на влиятелния пост губернатор на щата Алабама. Успоредно с това поддържаше извънбрачна връзка с най-близката си сътрудничка Ребека Колдуел Мейсън.

Вчера, след продължил повече от година скандал, губернаторът, разведен и заплашен от сваляне от поста и наказателно преследване, подаде оставка, пише Франс прес.

"Прекарах последната година в дълбоки и искрени молитви за щата и жителите ни. Всеки ден се моля да получа мъдрост, помощ и прошка за извършените от мен грехове", заяви с разкаян вид Бентли - висок, слаб, оплешивял мъж.

Така завърши кривването от правия път на уважавания някога политик, раздиран от позакъсняла любовна страст, но ръководен от също толкова неудържимото желание да спаси репутацията си - с всякакви средства, включително щатски.

В един разяден от корупция район, където немалко висши функционери - както републиканци, така и демократи - са се озовали зад решетките, грешката на Бентли беше твърде фрапираща и цялата политическа класа в крайна сметка обърна гръб на губернатора републиканец.

"Толкова шокиращо е да направи такова нещо, изобщо не му подхожда", каза за АФП местната журналистка Лийда Гор от "Алабама мидия груп", която отразява цялата афера.

Запис

Любовниците бързо станали небрежни. Високоуважаваната съпруга на губернатора Даян Бентли се усъмнила още през 2013 г.

Г-жа Мейсън, бивша телевизионна журналистка, омъжена, днес - около 40-годишна, бързо се издига, става пресаташе и директор по комуникациите, а после вездесъща политическа съветничка на шефа на изпълнителната власт в консервативния и беден южен щат в сърцето на т.нар Библейски пояс (район в САЩ, където една от важните културни характеристики е евангелското протестантство, определяно като християнски фундаментализъм).

Тя редовно остава да спи в крилото за гости на губернаторската резиденция. Губернаторът започва работа по-рано сутрин, работи до по-късно вечер. Веднъж се появява със следи от грим по ризата. Съветничката идва в канцеларията му, когато пожелае.

През 2014 г. Робърт Бентли изпраща погрешка от своя айфон на жена си есемес: "Обичам те, Ребека", придружавайки съобщението с емотикон розичка.

За да няма никакви съмнения, почувствалата се изоставена Даян Бентли записва съпруга си, без той да знае с телефона си, скрит в чантата, докато той звъни на любовницата си от дома им.

"Обичам, обожавам да ти говоря", казва Робърт на Ребека. Той описва на висок глас колко иска да е близо до нея, да докосва гърдите й. . .

Никсъновски методи

От момента, в който г-жа Бентли се сдобива със записа, аферата излиза от рамките на сферата на морала.

Губернаторът спешно изпраща полицаи, които се грижат за охраната му, при сътрудничките му да намерят записа и да ги накара да мълчат.

Той принуждава неотзивчивите членовете на екипа си да подадат оставка или ги уволнява, обвинявайки ги в различни измислени провинения.

Бентли вози в самолета си г-жа Мейсън, нарушавайки правилата, които забраняват това за хора, които не са държавни служители, Ребека Мейсън работи от частната си консултантска фирма, но й се плаща от предизборния щаб на Робърт Бентли.

През септември 2015 г., след 50-годишен брак, семейство Бентли за всеобща изненада обявява, че се развежда. През март 2016 г. аферата гръмва след изтичането в общественото пространство на прословутия запис от чантата.

Окончателният удар обаче идва под формата на убийствен, много подробен доклад, огласен в петък в щатската Камара на представителите във връзка с процедура за импийчмънт, на която бе даден ход вчера.

"И президентът Никсън, и губернатор Бентли са използвали силите на реда и правителствени ресурси за своя облага", заяви вчера авторът на доклада Джак Шармън, сравнявайки губернатора с бившия президент Ричард Никсън, свален от власт заради аферата "Уотъргейт" през 1974 г.

Отделно етичната комисия предаде на прокурора досие за нередности, свързани със средствата за кампанията на Бентли.

Притиснат, Робърт Бентли се призна за виновен по два пункта от обвинението и се отказа от всякакъв мандат за в бъдеще.

"Тази история е напълно в стила на южняшката готика", заключава журналистката Лийда Гор, говорейки за литературния жанр, смесващ свръхестественото и особената атмосфера на американския Юг.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: АлабамаРобърт Бентли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
краварите са многонационална сбирщина от най ниска категория .затова от тях могат да се очакват всякакви гнусотии
20
2
 
1
 
! Отговори
коч байрам преди 7 години
Браво на ковбоя че дига самолета ,руснаците на тази възраст са разядени от алкохола и се попикават ако все още са живи.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПрочети статията докрай.Ясно пиши за корупционните му действия.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Там- Да 10000+
17
3
 
9
 
! Отговори
Колко удобно преди 7 години
Как се вдига пушилка за глупости,а никой в САЩ не пише за 1 милион убити жени и деца в Ирак след агресията на САЩ.
16
7
 
7
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
Краварски му работи!Защо непрекъснато ни занимавате с тези кравари:гейове, траверсти,педофили,некрофили и пр.Друго като че ли по-интересно по света няма.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям прас!
14
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 7 години
до 8Брато, не те знам на колко си, но по-скоро трябва да се засрамиш ти, и то на момента, защото играят роля една камара фактори на тая възраст.
13
0
 
14
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
Е, сега Холивуд трябва поне 2-3 филма да направи по тая тема!При тая суша на сюжети..
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и нашият президент си взе пиарката.
11
1
 
38
 
! Отговори
Разплакан преди 7 години
Много лош този престъпник,бе! Влюбил се в жена,къде дават така?! Да беше сериен убиец разбирам,човещина,но той прекалил...американски нрави...
10
1
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха защо пък падение, ако си спомняте на саксофониста Клинтън му въртяха вувузели в бЕлата къща и върза рога като тролейбус на Килари тъй, че за какво иде реч това са си нещата от живота.
9
1
 
26
 
! Отговори
PR преди 7 години
Евала на тоя мъж. Не виждам защо трябва да го порицават.Завистниците край нямат...
8
3
 
7
 
! Отговори
До 7 браво преди 7 години
Ако доживееш до тази възраст много ще те е срам, какви си ги писал на младини. Нормалното е мъжа до края на живота си да може това, което ти си мислиш, че на тази възраст е за хвалба.
7
3
 
22
 
! Отговори
браво преди 7 години
Да вдигаш самолета на 70 години си е за хвалба!
6
0
 
11
 
! Отговори
Там- Да преди 7 години
"И президентът Никсън, и губернатор Бентли са използвали силите на реда и правителствени ресурси за своя облага", .....Там, в гадната Америка стават такива работи, но при нас, Боко Тиквата никога не би го позволил! Нали, Цецо, Мишо, Златев, Василев и кой ли не още...
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А? Пълнолетен мъж имал връзка с пълнолетна жена, без да са женени, и това още е тема, да не говорим за "падение"? Ако това се отнася до корупцията, какво общо има връзката? Ако беше PR, не PR-ка тези ненормалници от bible belt-а не само нямаше да говорят за права, а направо щяха да ги убият с камъни, в грешка си.
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не се ли разведе и после ожени скоропостижно за PR-ката си?
3
3
 
24
 
! Отговори
Експерно становище преди 7 години
Абе това PR-ките не са никакъв грях! Все едно сервитьорка ти е избърсала масата!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
психопати