Ами сега? Тръмп избран за президент с помощта на чуждестранна сила

Очевидно не бил годен за висшата длъжност, която заема
19 апр 2019 21:30, Елка Василева
109
Ами сега? Тръмп избран за президент с помощта на чуждестранна сила
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обхвата на историческа руска кампания за саботиране на президентските избори в САЩ през 2016 г. и подробно е описал как американският президент Доналд Тръмп е положил неистови усилия да осуети федерално разследване, застрашаващо неговото управление, пише в. "Ню Йорк таймс".

Оповестената редактирана версия на доклада на Мълър показва, че неговият екип усилено се е опитвал да реши дали действията на Тръмп представляват престъпно възпрепятстване на правосъдието. В крайна сметка работещите по разследването прокурори са преценили да не повдигат обвинения срещу президента, изтъквайки множество правни и фактически ограничения, но очевидно са отказали да го оправдаят и са намекнали, че може би Конгресът трябва да уреди въпроса, отбелязва американското издание.

Дългоочакваният доклад разкрива, че Тръмп е бил избран за президент с помощта на чуждестранна сила и изброява множество срещи между негови съветници и руснаци, опитващи се да окажат влияние върху кампанията и президентския преходен екип.

Още по темата

Мълър е стигнал до извода, че няма достатъчно доказателства, за да се прецени, че Тръмп или негови сътрудници са участвали в престъпен заговор с руснаците, въпреки че неговият предизборен щаб е приветствал усилията на Кремъл за саботаж и е "очаквал, че би могъл да се облагодетелства в изборен план" от хакването и изтичането на имейли на демократите. След това, когато започнало федерално разследване по въпроса, президентът многократно се опитвал да му попречи, посочва "Ню Йорк таймс".

Мълър е описал 11 случая, в които Тръмп или неговият предизборен щаб са били въвлечени във възможно възпрепятстване на правосъдието, и е намекнал, че Конгресът може да преследва тези действия като престъпления, пише в. "Гардиън".

В доклада от почти 450 страници, части от който останаха скрити за обществеността, специалният прокурор подробно е описал руските усилия за оказване на влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г. и отзивчивостта на кампанията на Тръмп към определени "руски предложения за съдействие", посочва британското издание.

Президентът се опита да представи заключенията в доклада като победа и оправдаване. Той отново определи разследването като "измислица" и каза, че "това не бива никога повече са се случва на президент". Тръмп написа в Тwitter - "ИГРАТА СВЪРШИ", и публикува обработена на фотошоп своя снимка на фон, напомнящ за филма "Игра на тронове".

Лидери на демократите обаче отхвърлиха твърдението на Тръмп, че е оправдан. Председателят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джеролд Надлър каза, че докладът на Мълър е "написан вероятно с намерение да предостави на Конгреса пътна карта" и че евентуални изслушвания за импийчмънт са "възможен вариант". Според Надлър "сега Конгресът има отговорността да потърси сметка за действията на президента", отбелязва "Гардиън".

Тръмп се опита пръв да представи своята версия на събитията. Типично в негов стил, тя се състоеше от една единствена дума, публикувана в Тwitter с главни букви: "ОПРАВДАН". Сега, когато стана обществено достояние редактираният вариант на доклада на Мълър, се оказа - което не е изненада за никого, че в него пише точно обратното, изтъква в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Специалният прокурор пише в доклада си, че "не стига до заключението, че президентът е извършил престъпление, но и не го оправдава".

В цялата суматоха около публикуването на доклада на Мълър обаче е лесно да се пропусне същината. Тръмп очевидно е негоден за висшата длъжност, която заема. Той умишлено пренебрегва всички норми на съвременната американска демокрация и няма почти никакво уважение към конституционното право. Но все пак засега не е признат за виновен в престъпление - още повече в "тежко престъпление или нарушение", което може да гарантира отстраняването му от поста, коментира британското издание.
 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Един ден всички ще проумеят колко е бил полезен Тръмп не само за Америка , но и за целия сеят !!!
Бръкна им в здравето на всички продажни лакеи от двете партии и изкара всички кирливи ризи на показ ."

----
И ще кажеш ли как по-точно е бил полезен, щом ти си проумял, а ние тепърва има да проумяваме?
И на кои хора е бръкнал в здравето?
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Точно пък ще вярваме на ляв пaрцал като Ню йорк таймс който е ОСНОВАН с пари на комунистическата партия Дошли от русия ссср
57
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тръмп е най великия президент на Америка за всички времена !
Демократите са врагове на народа и национални предатели !!
Един ден всички ще проумеят колко е бил полезен Тръмп не само за Америка , но и за целия сеят !!!
Бръкна им в здравето на всички продажни лакеи от двете партии и изкара всички кирливи ризи на показ .
Цяла Америка обича Тръмп и ще бъде преизбран безапелационно !
Ако посегнат на Тръмп , в Америка ще има гражданска война !!!!
56
3
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 11 месеца
"Ако слезеш от печката и отвориш Google, ще разбереш колко човека "са изгърмели от предизборния щаб на Тръмп"

Нито едно от повдигнатите обвинения на който и да е от щаба на Тръмп не е свързано с Руската намеса на изборите.
Даже напротив, репорта отчита, че намесата на руснаците е започнала 2014 по времето на администрацията на Обама, което прави ситуацията още по заплетена.
Не ме схващай погрешно, в този спор не заемам страна, като цяло не харесвам САЩ.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето някои от президентската кампания които "изгоряха".....

Several former Trump campaign associates – Michael Flynn, Paul Manafort, Richard Gates, Roger Stone and George Papadopoulos – are among the scalps via Mueller's team, while at least 25 are Russian officials.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Няма такова нещо в този доклад, ако имаше да са изгърмели директно няколко човека от предизборния щаб на Тръмп."Ако слезеш от печката и отвориш Google, ще разбереш колко човека "са изгърмели от предизборния щаб на Тръмп"


Ама трооленето е по важно.
53
1
 
7
 
! Отговори
Toto преди 11 месеца
Преводи от ,, правилните “ чужди издания обикновено с Гугъл това е журналистиката в България *** ти като журналист защо не изразиш мнение по дадена тема
52
3
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 11 месеца
Отново само глупости сте писали.
Няма такова нещо в този доклад, ако имаше да са изгърмели директно няколко човека от предизборния щаб на Тръмп.
Понеже правните пречки за повдигане на обвинение към него наистина ги има, но така излиза, че той еднолично се е сговарял с руснаците зад гърба дори и на неговите хора.
Да не говорим, че администрацията на Тръмп е в пъти по агресивна спрямо Русия от колкото дори и по времето на Буш. Има една държава която му помогна да го изберат, но не е Русия.
51
5
 
5
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Всички корумпирани от Сорос институции се юрнаха да свалят Тръмп,кой както може!Въобще не им пукаше,че провалят САЩ с действията си!Което не е учудващо-патронът им Сорос вече се виждаше като едноличен Господар на света,когато всичките му мечти се сринаха.Естествено,това не се дължи на американския народ,а на действията на другите евреи,крайно недоволни от самосиндикалните действия на Сорос.Синедрионът си каза тежката дума и Сорос бе низвергнат!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пер кото е негоден дори за управител на супермаркет.
49
0
 
5
 
! Отговори
Toto преди 11 месеца
*** голям бълвоч си написала е..ти журналистката ,смени си професията
48
3
 
9
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Потресаващо е как разочарованите от провала си демократи жертват авторитета на страната си за да се реваншират!Тръмп може да е пълен *** в някои отношения,но идеята за връщането на загубеното величие на Америка е смислено нещо!И има сериозна подкрепа,поне сред белите,които са създали тая държава.Обаче това е в силно противоречие с идеите на Демократите(храненици на Сорос) за мулти-културалното общество,което по същество представлява пълна ци.ания!И се почна яростна атака от всички корумпиран
47
3
 
4
 
! Отговори
haha преди 11 месеца
do 50

Остави хипитата на мира. Те беха през миналия век, бореха се за личната си свобода. Пиши истината - глобалистите, финансовия капитал, американските демократи и американските медии са причината за тоя "скандал". А Тръмп са го избрали извънземните които искат да ви наложат извънземни ценности...
хаххаххахаахаххахха
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Свободни хипи-либерастки съчинения, някой бил казал, друг си бил помислил, тотални простотии. Доклада Мълър категорично отрича за каквато и да намеса на Русия! А Тръмп е не просто годен за президент, той е пример за деградирала Европа, как се възражда една велика сила - растяща икономика, рекорно ниска безработица, размна и безкопромисна външна и вътрешна политика. Не случайно рейтинга на Тръмп расте въпреки левите хипи плюнки на едни медии и кухите холивудски лейки.
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И преди имаше прости провинциалисти които гласуваха за тъпани като Тръмп и Тиквата
НО бяха малцинство.
Е, сега са мнозинство и това е само началото!!!
До 20-30 години ще станат толкова много че нещата ще излязат от контрол.
Тогава човечеството ще види магаре боб яде ли.
Само гледайте.
Децата ви ще проклинат деня в който сте ги раждали.
Жална ви майка.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да си християнин не е срамно,да си бял не е расизъм
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 45
Селски, ти определено си се “Здобил” с празна тиква.
Такива *** като теб ще затрият не само България ами и човечеството.
Това го гарантирам на 100%.
А да обяснявам защо на индивиди с един пръст чело разбираемо, няма смисъл.
42
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 11 месеца
Отварям да видя квай тъз чуждестранна сила, па то било руска намеса. Абе що ги пеете тия глупости, наакаха са вече с тия глупости!
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако не беше избран Тръм ,САЩ издишаше,предателството и политиката на глобалистите нанесе огромни щети на САЩ и ЕС.Дано и във ЕС се здобием със такъв лидер.Тръм зададе новите стандарти за държавник,Русия не е зло,САЩ не е зло,зло е да вараш радикализирани мюсюлмани в Европа,зо е да кажеш,търпете да ви избиват,зло е да крадеш от труда на другите и да храниш ислямизирани камикадзета
40
2
 
7
 
! Отговори
пф-р Вучката преди 11 месеца
Глеееедам и не вярвам на ушиите си!

"Ню Йорк таймс"
"коментира британското издание"

Идиoтска работа ...