Учител в САЩ: Няма паника по магазините, но има умиращи в болниците

Тръмп вече не нарича вируса китайски
1 апр 2020 12:40, Ния Христова
84

Властите в САЩ удържиха ограничителните мерки до 30 април, въпреки настояването на американския президент Доналд Тръмп работниците да се върнат на работа още в средата на месеца. Америка в момента е гореща точка, където броят на заразените хора надвишава двукратно този в страните от Азия, а смъртността върви към заплашителни измерения. 
 
На вчерашната пресконференция Тръмп беше видимо с тъжен вид. Той спря да нарича вируса китайски. Президентът говори за голямата тежест на пандемията - не само икономически, но и от здравна гледна точка. Критиката към него в момента не е толкова голяма. Интересното е, че губернаторите се оказаха много активни, голяма сила в битката със заразата. Това коментира журналистът и преподавател в California State university Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него действията на губернаторите са обърнали отношението на президента към пандемията. 
 
"Има признаци, че мерките започват да обръщат данните, където закъсняха. Тестването започва да нараства, но не е само въпросът в регистрираните, а и че има умиращи в болниците. Паника няма по магазините, не сме ограничени по отношения на излизанията", допълни той. 

84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
Що бе? преди 1 година
Имало умиращи в болниците? Ами, че то в болниците открай време се умира. Нищо ново, за съжаление...
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако разработиш вируса и ваксината, а после ги използваш и двете, много скоро след това ще те прасне някой неразработен от тебе вирус или нещо друго, било то твоя или чужда разработка. Който е разработил вируса ще се постарае да даде най - много жертви. Обаче тези жертви все ще са не особено значими хора...
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не мога да разбера защо българите един на друг си викат ***."------------------------------------------------Не точно един на друг. Пресен пример. Преди малко по тротоара пред мен върви индивид. Не го знам българин ли е, фиолетов шweд ли е или наглосакс. Върви си и изведнъж започва да се ceкнe на тотоара и да си изтрива ръката в шлифера. Какво трябва да си помисля за такъв? Да го нарека джентълмен и да го дам за пример на детето си ли?
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И точно един учител има цялата налична информация.
76
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми хвалете Сащ. Снощи гледах по DW как хората без здравна осигуровка просто ги оставят в палатките пред болниците да умират.
75
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Колко приятно агонизира света! Вече Сиведриона инвестира в нов вирус, поразяваш смъртоносно само хетеросексуалните.
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми хвалете KOЧИHATA Комифорния, там нещата са много зле, облято от либералната перверзия, високи данъци и такси, скъпи апартаменти под наем и много бедомни.
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми хвалете *** Комифорния, там нещата са много зле, облято от либералната перверзия, високи данъци и такси, скъпи апартаменти под наем и много бедомни.
72
0
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Що бе, преди не умираха ли хора в болниците
71
1
 
4
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
До ТашункоНовите българи няма да ни тръшне, защото всички сме със задължителна БЦЖ имунизация.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66, защото имало такова българско име и то благодарение на класика е станало нарицателно. Днес дали е оцеляло не знам, но имам съседка Гaнa.
69
6
 
10
 
! Отговори
Ташунко преди 1 година
Америка на коренните американци! Всички останали да се връщат по родните места на прародителите си. Нямате място тук и вирусът ще ви тръшне.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сащ е истинската демокрация ! Не можеш на здрав човек да му налагаш рестрикции
67
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 1 година
CSU не е университет, а някакъв чудовищен академичен Левиатан с над половин милион студенти, преподаватели и служители. А нашият интервюиращ държи да се подложи с "Китайския вирус".
66
5
 
15
 
! Отговори
БЦЖ преди 1 година
САЩ:1.Популацията им е концентрирана по крайбрежията,т.е. до влажни зони където вирусът вирее най-добре;2. Популацията им е разнородна по раса,етнос,религия,битови и културни навици;3. Общност и съпричастност има само в чутурите на либерастите,а иначе са индивидуалисти и егоисти;4. САЩ нямат обществено здравеопазване нито подобно на бившите соцстрани,нито такова както в Европа; 5.В САЩ не са и чували за ваксината БЦЖ,а се оказва,че точно затова заболелите и умрелите в бившите соцстрани са малко.
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 А как да си "викаме" според теб? " Янки" ли? Ами Не сме янки! Е..вече 30 г младото ни поколение е Американофилско! Спор няма! То те децата Не са виновни! Знаят повече за Америка От колкото за Ботев и Левски! Нали?! Европейските "ценности" са малко Американофилски. Но трябва човек да умее да чете И между редовете на всичко казано в днешно време от "политиците" ни! Който не го умее си е за негова сметка уви! -:(
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо българите един на друг си викат ***.
63
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали 64! След като разработиш "вируса". Разработваш И противовирусната ваксина?! И да.После Ни лук ял,Ни лук мирисал! -:) Амаааа.И от където тръгна,Пак там се върна "вируса"! -:) Закономерност!
62
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Театрото там за пред света мина, скоро ще извади ваксината, ни лук ял, ни лук мирисал
61
19
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
Знаете ли защо заразените в САЩ са най-много ,защото вече са тествали 1 млн.,не ги мислете американците те ще се оправят а простия Ганко как ще се оправи това мислете.