Учител в САЩ: Няма паника по магазините, но има умиращи в болниците

Тръмп вече не нарича вируса китайски
1 апр 2020 12:40, Ния Христова
84

Властите в САЩ удържиха ограничителните мерки до 30 април, въпреки настояването на американския президент Доналд Тръмп работниците да се върнат на работа още в средата на месеца. Америка в момента е гореща точка, където броят на заразените хора надвишава двукратно този в страните от Азия, а смъртността върви към заплашителни измерения. 
 
На вчерашната пресконференция Тръмп беше видимо с тъжен вид. Той спря да нарича вируса китайски. Президентът говори за голямата тежест на пандемията - не само икономически, но и от здравна гледна точка. Критиката към него в момента не е толкова голяма. Интересното е, че губернаторите се оказаха много активни, голяма сила в битката със заразата. Това коментира журналистът и преподавател в California State university Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него действията на губернаторите са обърнали отношението на президента към пандемията. 
 
"Има признаци, че мерките започват да обръщат данните, където закъсняха. Тестването започва да нараства, но не е само въпросът в регистрираните, а и че има умиращи в болниците. Паника няма по магазините, не сме ограничени по отношения на излизанията", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
Що бе? преди 4 години
Имало умиращи в болниците? Ами, че то в болниците открай време се умира. Нищо ново, за съжаление...
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако разработиш вируса и ваксината, а после ги използваш и двете, много скоро след това ще те прасне някой неразработен от тебе вирус или нещо друго, било то твоя или чужда разработка. Който е разработил вируса ще се постарае да даде най - много жертви. Обаче тези жертви все ще са не особено значими хора...
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не мога да разбера защо българите един на друг си викат ***."------------------------------------------------Не точно един на друг. Пресен пример. Преди малко по тротоара пред мен върви индивид. Не го знам българин ли е, фиолетов шweд ли е или наглосакс. Върви си и изведнъж започва да се ceкнe на тотоара и да си изтрива ръката в шлифера. Какво трябва да си помисля за такъв? Да го нарека джентълмен и да го дам за пример на детето си ли?
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И точно един учител има цялата налична информация.
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми хвалете Сащ. Снощи гледах по DW как хората без здравна осигуровка просто ги оставят в палатките пред болниците да умират.
73
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Колко приятно агонизира света! Вече Сиведриона инвестира в нов вирус, поразяваш смъртоносно само хетеросексуалните.
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми хвалете KOЧИHATA Комифорния, там нещата са много зле, облято от либералната перверзия, високи данъци и такси, скъпи апартаменти под наем и много бедомни.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми хвалете *** Комифорния, там нещата са много зле, облято от либералната перверзия, високи данъци и такси, скъпи апартаменти под наем и много бедомни.
70
0
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Що бе, преди не умираха ли хора в болниците
69
1
 
4
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
До ТашункоНовите българи няма да ни тръшне, защото всички сме със задължителна БЦЖ имунизация.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
66, защото имало такова българско име и то благодарение на класика е станало нарицателно. Днес дали е оцеляло не знам, но имам съседка Гaнa.
67
6
 
10
 
! Отговори
Ташунко преди 4 години
Америка на коренните американци! Всички останали да се връщат по родните места на прародителите си. Нямате място тук и вирусът ще ви тръшне.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сащ е истинската демокрация ! Не можеш на здрав човек да му налагаш рестрикции
65
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 4 години
CSU не е университет, а някакъв чудовищен академичен Левиатан с над половин милион студенти, преподаватели и служители. А нашият интервюиращ държи да се подложи с "Китайския вирус".
64
5
 
15
 
! Отговори
БЦЖ преди 4 години
САЩ:1.Популацията им е концентрирана по крайбрежията,т.е. до влажни зони където вирусът вирее най-добре;2. Популацията им е разнородна по раса,етнос,религия,битови и културни навици;3. Общност и съпричастност има само в чутурите на либерастите,а иначе са индивидуалисти и егоисти;4. САЩ нямат обществено здравеопазване нито подобно на бившите соцстрани,нито такова както в Европа; 5.В САЩ не са и чували за ваксината БЦЖ,а се оказва,че точно затова заболелите и умрелите в бившите соцстрани са малко.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66 А как да си "викаме" според теб? " Янки" ли? Ами Не сме янки! Е..вече 30 г младото ни поколение е Американофилско! Спор няма! То те децата Не са виновни! Знаят повече за Америка От колкото за Ботев и Левски! Нали?! Европейските "ценности" са малко Американофилски. Но трябва човек да умее да чете И между редовете на всичко казано в днешно време от "политиците" ни! Който не го умее си е за негова сметка уви! -:(
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера защо българите един на друг си викат ***.
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали 64! След като разработиш "вируса". Разработваш И противовирусната ваксина?! И да.После Ни лук ял,Ни лук мирисал! -:) Амаааа.И от където тръгна,Пак там се върна "вируса"! -:) Закономерност!
60
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Театрото там за пред света мина, скоро ще извади ваксината, ни лук ял, ни лук мирисал
59
19
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
Знаете ли защо заразените в САЩ са най-много ,защото вече са тествали 1 млн.,не ги мислете американците те ще се оправят а простия Ганко как ще се оправи това мислете.