В Ню Йорк съхраняват тела вече в хладилни камиони

Жертвите на COVID-19 в САЩ наближават 11 000 души
7 апр 2020 08:50, Елка Василева
30
В Ню Йорк съхраняват тела вече в хладилни камиони
Снимка: архив, БГНЕС

В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10 000. Властите предупреждават, че пикът на епидемията в страната все още не е достигнат и изтъкват важността от спазване на указанията за социална дистанция.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на жертвите на COVID – 19 приближава 11 000 в САЩ, а заразените са най-малко 364 000, предаде БНР.

Още по темата

В Ню Йорк, където е епицентърът на пандемията, огромният брой починали накара болници да използват хладилни камиони за съхраняване на тела и дори имаше предложения парк да бъде използван за временно гробище.

Но в понеделник се появи малък лъч светлина, след като стана ясно, че няма значимо покачване в броя на смъртните случаи вече втори пореден ден.

Въпреки  това губернаторът Андрю Куомо нареди училищата да останат затворени за още три седмици и каза, че сега не е моментът хората да се отпускат. Куомо допълни, че е ще е грешка, ако рестрикциите се отслабят прекалено рано.

По изчисление на здравни експерти жертвите на коронавируса в Америка дори при спазване на указанията за социална дистанция ще бъдат между 100 и 240 000. Въпреки мрачните прогнози в страната все още има щати, които на фона на остра критика не са въвели специални мерки за забавяне разпространението на вируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: САЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Не, ти нищо не разбираш! Ядосаният ти говори за сравнителни данни за да се види дали бройките са увеличени спрямо минали години, а те въобще не са, ти му обясняваш за извънредните мерки. Неадекватна работа! Хора без капка здрав смисъл, повтарящи като папагали казаното от екрана.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са афроамериканци, колко латиноси, колко са бели?Ще лъсне ли грозната истина?
19
3
 
5
 
! Отговори
Лъжа е всичко преди 4 години
До Анонимен 19Абсолютно съм съгласен с теб. Този вирус се използва за да окрадат и подчинят хората, на мен ми направи впечатление, че изведнъж избуяха много приложения за следене на гсм, приложение затова къде се намираш.
18
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 4 години
До до 1А американците и Запада винаги казват истина, те са най-честните. Според мен всичко е една лъжа и всички лъжат. Много са ми интересни хората, които казват китайците лъжат или руснаците, а бойко или тръмп или макрон изобщо не лъжат.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И ако няма вирус що заводите са затворени що хората не работят що всеки дърпа кредити и тн."---------------Що се литкате като голкипер от единия ъгъл на вратата към другия? Има вирус, но целта на занятието не е той. Целта на голямия гaд с голямата бухалка е под шума на пандемията, да е пълно със затворени заводи по света, хората да не работят, всеки да дърпа кредити и тн., докато към октомври ни скапят съвсем и голямия гaд с голямата бухалка ни изкупи за жълти центове без всякакво покритие.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не са учили в САЩ китайска аритметика сега ще имат много болни и много умрели.
15
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да потърсят съдействие от компетентния служител в Ню Йорк епископ Даниел Финдикян след тържествената литургия за Възкресение Христово в неделя. До неделя компетентната институция не приема и не разглежда жалби, тъй като е Страстната седмица.
14
5
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Много добре ми е ясно какъв е проблема, продажни *** унищожили здравните си системи првхвърлят вината на един от многото обикалящи вируси и използват зомбираното население за насаждане на ужас. Продалии болнично оборудване за милиарди и италия и сащ сукрстили болници и персонал да пестят от бюджети, пускат хора които ядат прилепи да обикалят понеже са евтина работна ръка. Нормално е по-заразен вирус да се пренесе безконтролно, замислете се в какви лай... живеем
13
32
 
16
 
! Отговори
варненец преди 4 години
Стига вече глупости. Огромна измама е тоя вирус. Болниците в Ню Йорк са празни, има клипчета, но ги трият. Никакви трупове няма,, същото е и в Италия и Испания. Всеки починал старец го пишат к19,
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Какви зелени човечета, каква история, какви работещи в крематориумите? В кой ярко жълт сайт го прочете? Китайците дори пратиха медицински екипи и консумативи в Италия да помагат!!!! Кой работи в китайските заводи? Аааа! Зомбита! Разбрах. Нали и нашите китайци, като се прибраха, хората си наложиха сами карантина! Нямаше нужда полицаи да ги следят и гонят. Господи прибери си вересиите!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... изтъкват важността от спазване на указанията за социална дистанция."------------------------------------Блогър посредством приложение показва движението на самолетите в различните страни. В набето над Бразилия, Германия, Русия, Италия полетите са ограничени до минимум, а над Пиндостан е бъкано от самолети. Направо е като мравуняк. Огромно множество вътрешни полети. За каква социална дистанция говорят?
10
11
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Май ще падат бомби в Ухан в скоро време :))))))))))))))))))))))))
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Не става дума за конспирации, историята говори. Също така хората в Китай говорят. Хората работещи в крематориумите в Китай говорят.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯдосанВиждам, че не разбираш проблема. Нека ти обясня. Мерките се взимат за да не се позволи задръстване на здравната система на държавите. Защото докато със сезонния грип можеш да се лекуваш сам вкъщи и имаш изградени някакви анти тела с САРС КоВ 2 нещата не стоят така. И ако се стигне до там болницте да се напълнят и персонала да легне болен няма да има кой да лекува хората от всичко останало.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не знам каквото ти говори свободата на словото, но спътниковите снимки показват, че китайските градове отново са потънали в смог и временните болници са демонтирани. Та продалжавай да си блъскаш главата с теории на конспирацията. В Германи как оценяваш свободата на словото? Ами и там смърността е малка и броя на новооткритите започва да намаляма. *** отговор: ДИСЦИПЛИНА!!!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2 седмици ги съхраняват а не "вече".
5
12
 
10
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Защо не дадете сръвнителни данни, колко са загиналите с вируса и колко без? За САЩ смъртността на ден за 2019 е около 8000 души споеред нац. стат. Сега не е ясно този вирус увеличава ли я или я намаля? Подхвърлени цифри не значат нищо трябва да са сръвнителни, за да имат смисъл!!!
4
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които реват за разхлабване на мерките дали четат това? Радев! курниии! Д-р Мангъров! Свиленов не искам и да го коментирам.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига де! Това го четохме миналата седмица за Испания, преди още две седмици за Италия.....С какво ли им возят месото на тия хора, като камионите им за това са морги, а?
2
10
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Китай никога не казва истината, това е ясно. Режимът там винаги е потулвал нещата.