Коронавирусът атакува сърдечния мускул

Причината - възпалителна реакция или огнище на Covid 19
9 апр 2020 11:45, Петя Славова
31
Коронавирусът атакува сърдечния мускул
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът може да повлияе неблагоприятно на сърдечната функция, установиха американски учени в проучване, публикувано в MedicalXpress.

Специалистите на Фондацията за медицинско образование и научни изследвания Майо заявиха, че при тежък ход на заболяването се наблюдава намаляване на сърдечната функция. При някои пациенти тези промени са резултат от възпалителна реакция, докато при други се появяват поради появата на огнище на COVID-19 в сърдечния мускул, съобщава БГНЕС.

Още по темата

Според изследователите, заразените имат два проблема, свързани с работата на сърдечно-съдовата система: сърдечна недостатъчност и аритмия, които могат да бъдат причинени от странични ефекти на лекарства, приети за лечение на коронавирусната инфекция.

Независимо от това, учените все още не са успели да установят точни данни дали такива лекарства могат да имат отрицателен ефект върху работата на сърцето и препоръчват на пациентите да продължат да използват лекарството, освен ако лекарят не е дал други инструкции.

Пандемията на коронавирус COVID-19 се е разпространила в почти целия свят. Според Световната здравна организация над 1,2 милиона души са се заразили, повече от 72 000 са починали. Лидерите по брой случаи на заразяване са САЩ, Испания и Италия.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Това обяснява защо европейските диктатори от урсула до лукашенко до един омаловажаваха вируса...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ми се говорят неща които са ясни - естествено хора които имат сърдечни проблеми са в най - застрашената група. И най - обикновен грип да е той атакува целия организъм и ако сърцето ти е слабо изобщо няма да издържи. Стига са обяснявали очевадни неща, да вземат да намерят лекарство най - сетне. Защо никой не говори за важното? Защото там за съжаление не се случва нищо. Стигам до този трагичен извод. Обаче някой трябва да направи нещо по въпроса. Иначе...
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хлорохинът удължава QT-интервала, както и азитромицина. Така че хора,които имат такъв проблем, трябва да ги взимат с много повишено внимание. Това се установява лесно от ЕКГ, но все пак трябва доктор да го види. Освен това, всяко нещо, което удря белия дроб, удря и сърцето. Защото то трябва да работи повече. Ако обаче и самият вирус удря сърцето независимо, направо не е истина.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ами - нормално, като всеки вирус и този "атакува" там, където ти е слабото място. За някой е сърцето, за други дробовете, за трети е стомаха.
23
1
 
3
 
! Отговори
Киро пърча преди 2 месеца
Любовният мускул да е наред. Другото се лекува.
22
1
 
2
 
! Отговори
оф тамолг преди 2 месеца
Каквото и да стане ....пиши го корона вирус.

.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как тоз вирус койт се разпространява и пренася по капково/96%/-въздушен/4%/ път кат за капков попада вътешно в трахеята,стомаха в последователност как за храна що по червата кат предполагаемо може да се залепи,че да се закрепи в тези области да действа що първоначално да навреди на тях клетки преди да се пренесе по други органи включени в системи намиращи се в защитена кухина с обвивки,що за въздушен път да попада вътрешно в белия дроб как листа,а открит по обвивки им външни за вътрешна кухина..
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължавайте да гледате сутрешния брифинг, като нищо ще доведе до инфаркт или самоубийство!!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля ,че съм хванал ковид-19.Нищо ми няма,но сигурно съм от безсимптомните.
18
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 месеца
Така е.В някой държави отчитат само смъртните случаи в болниците,но не тези ,които са починали в домовете си.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-добре да пие магне Б 6"лека нощ".Проверено.
16
0
 
2
 
! Отговори
хххх преди 2 месеца
Стой си в къщи,че сега болници и джи-пита са развъдници на всякакви бацили. Чесън,глог ,лук са все добри и за вируси и за сърцето. Може да е просто спазми - в такъв случай ,магнезият както каза колегата, е полезен. Цинк и вит.С-определено.Щом е от толкова време ,вероятно ще може да изчака и още малко, според мен е просто спазъм,нищо тревожно. Пази се ,че си млад.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А мен ми засегна половия мускул.Лош вирус .Дано е временно.Също и на мозъка мускулите ми засегна ,но това не ми пречи толкова.Вчера кихнах.Ужас.
14
1
 
2
 
! Отговори
над 1,5 и 89+ преди 2 месеца
...над 1,2 милиона души са се заразили, повече от 72 000 са починали. - преди три дена!
13
1
 
8
 
! Отговори
Валерия преди 2 месеца
Повечето държави укриват броя на эараэените и умрелите, които вече е десетки милиони!!! Эа да не всяват паника и да настъпи анархия!!! Корона вируса тепърва набира скорост по целия свят и някой - някога, ще понесе историческа отговорност эа тоэи геноцид над човечеството!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ейййй, побркахте хората.
11
0
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 месеца
До 567

Пий магнезий 500 ! По половин хапче !Ще се почувстваш по-добре !
10
2
 
9
 
! Отговори
567 преди 2 месеца
И аз имам от около месец бодежи в сърцето и болка в лявата част на гърдите .Спира ,почва,спира ,почва .Пред дилема съм то сега хем да идеш на лекар,хем да не идеш ,с толкова болни и починали по болниците ,ако не си се заразил досега със сигурност ще се заразиш .В Англия съм ,на 30 години.
9
2
 
17
 
! Отговори
нищо ново преди 2 месеца
"Коронавирусът може да повлияе неблагоприятно на сърдечната функция, установиха американски учени в проучване, публикувано в MedicalXpress."
Това го изпитах лично преди 6 години, при най обикновен "конвенционален" грип, за който нямаше щабове, брифинги, КПП-та, погребални агенти в генералски униформи и т.н.
Всичко мина и замина, просто лош спомен.
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коронавирусът има най-вече способността да намалява мисловната дейност.
Някои хора използват 10% от мозъка си, повечето 2-3% а в последно време масово 0.
Така и трябва !