Над 50 хиляди новозаразени с COVID-19 в САЩ втори пореден ден

Само в щата Флорида са отбелязани над 10 хил. случая за ден
3 юли 2020 08:43, Ния Христова
18
Над 50 хиляди новозаразени с COVID-19 в САЩ втори пореден ден
Снимка: БГНЕС
Съединените щати отбелязваха над 50 хиляди нови случаи на COVID-19 за втори пореден ден, предаде БНР. Над половината от Щатите са регистрирали покачване в броя на заразените, като Тексас, Флорида и Аризона допринасят за покачващия се брой заразени. Само във Флорида са отбелязани над 10 хиляди случаи за един ден. 
 
В Тексас скокът в комбинация с препълнените болници накараха губернатора Грег Абът да въведе задължително носене на предпазни маски. Това става, след като по-рано той не разреши на местни правителства да глобяват хората, които не носят маски на открито. 
Още по темата
 
В Аризона в болниците пациентите с COVID-19 са близо 5000. 
 
Наред с опитите да се спре разпространението на вируса се работи и над ваксина. По темата топ експертът по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи обяви, че до края на месеца ще започне клиничен тест в напреднал етап. Той обясни, че следващите няколко месеца ще се правят допълнители тестове. По-рано "Модерна" - водещата компания при разработването на ваксина в САЩ информира, че започва клинични тестове в напреднал етап с 30 хиляди доброволци. 
 
Според Фаучи до края на годината или в началото на следващата експертите може да са наясно дали поне разполагат с безопасна и ефикасна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Абсолютна лъжа ! Фейк новини !!! И не ми изстривайте написаното !!!!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Трьмп обеща америка пьрва вьв всичко и спази своето обещаниеДостоен президент
15
4
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
И да добавя, в САЩ агентурата на Дийп Стейт успя да промени начина, по който се отчитат заразените. Досега се водеха "patient", вече са "case". Разликата е, че един заразен може да бъде тестван 5 пъти за една седмица и всеки положителен резултат се записва като нов case. Освен това за кейс се водят абсолютно всички контактни на заразения, без да им се прави тест, което е лудост. Април месец в САЩ умираха по 3.500 души на ден с по 20 хиляди новозаразени, сега умират между 500 и 700 с по 50.000.
14
4
 
5
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Целта е да бъде попречено да Доналд Тръмп да бъде презибран и Дийп Стейта на Сорос, Бил Гейтс и още куп подобни мразещи Исус Христос и разпънали го индивиди. Ще турнат ония дядка с тежката деменция, който вече дори не може да говори и ще доунищожат САЩ, които им бърка в очите в факта, че населението има(ше) свободно слово и свободно притежание на оръжие. Очаквайте няколко активни пероприятия с режисьори и актьори след изборите и американците ще имат или революция, или ще клекнат, както ЕС.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в Аризона има 3333 новозаразени и 37 починали от вируса при население колкото България преди три години.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
The Guardian:Global report: horror week for US as coronavirus records tumbleUS surpasses 40,000 daily cases four times in a week; Brazil nears 1.5 million infections; UN warns on mass bankruptcies in Latin America
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BBC:Texas Governor Greg Abbott has ordered face coverings to be worn in public as coronavirus cases rocket in the state.The directive applies to counties with 20 or more Covid-19 cases, which covers most of Texas' 254 counties.Texas hit a record of more than 8,000 virus cases in a day on Wednesday, up from about 2,400 two weeks ago.
10
4
 
6
 
! Отговори
Парадокторче преди 3 години
Това в Щатите е по- голяма лъжа и от лъжите в Европа. Вервайте им! И тая опорка, че не можело в цял свят да лъжат??? Може, може, че и повече може :)
9
3
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 1. А в другите държави и там ли го правят, за да въвеждат извънредно положение? Айде свали си червените очила.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сайта за вируса ъпдейтва резултатите за държавите с много заразени постоянно през цялото денонощие .Бай *** обаче все си мисли, че го лъжат...
7
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изнервяте вече
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда, че наистина БЦЖ-то ни пази , макар и частично.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайки предвид че тъмнокожите са по рискова група от белите и имайки предвид че там живеят доста от тях си е напълно нормално и особенно след масовите безредици и протести .....както казва един известен генераляко ще се мре
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ги взимат тези цифри незнам, снощи world Coronavirus Update показваше 21 000 за денонощие!?
3
3
 
3
 
! Отговори
Хайде холан преди 3 години
Да не би населението на САЩ да намалее заради вируса?Пропаганда и агитация....
2
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
От което ще страда най-много жена ти, че пак по цял ден трябва да ти търпи простотията, вместо да се гушка със съседа
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За колко статии на ден за вируса ви е спуснато указание да поместите за да може после по-лесно да се обяви пак извънредно положение.