Съветникът по националната сигурност към Белия дом е с COVID-19

Робърт О'Брайън е с леки симптоми и се е самоизолирал
28 юли 2020 07:00, Ния Христова
3
Съветникът по националната сигурност към Белия дом е с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Съветникът по националната сигурност към Белия дом Робърт О'Брайън е дал положителен резултат на тест за коронавирус, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.
 
54-годишният О'Брайън е с леки симптоми и се е самоизолирал. Той работи от безопасно място извън пределите на Белия дом. Предполага се, че се е заразил по време на семейно събитие. Работата на Съвета за национална сигурност продължава без прекъсване, се казва в изявление на Белия дом.
 
Това не е първи случай на зараза при сътрудник на американския президент. Санитарните мерки в Белия дом обаче са стриктни. Всички се тестват редовно и президентът досега избегна заразата. Тръмп заяви пред журналисти в Белия дом, че не се е срещал лично със съветника си.
 
По-късно днес Тръмп ще посети лаборатория на Нонавакс, където се произвежда експериментална ваксина. Компанията получи за тази цел в началото на юли 1,6 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Гичка от долната махала също се е самоизолирала......
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо му няма и тоя ще и здраве на бързо без каквито и да е тежки усложнения, както се случва с богатите и известните до момента.Да му мислят другите, които нямат техните възможности.