COVID-19: САЩ са заплашени да преживеят най-тежката есен

Жертвите надхвърлиха 170 000, заразени са 5,4 млн. души
17 авг 2020 21:30, Елка Василева
16
COVID-19: САЩ са заплашени да преживеят най-тежката есен
Снимка: архив, БГНЕС

Смъртните случаи от коронавирус в САЩ станаха над 170 000, а здравни служители изразиха тревога, че COVID-19 може да усложни есенния грипен сезон, предаде Ройтерс.

Смъртните случаи са нараснали с 483 през последното денонощие, показват данни на Ройтерс, а щатите Флорида, Тексас и Луизиана са отчели най-голямо увеличение на жертвите.

В САЩ досега има най-малко 5,4 милиона потвърдени заразявания с коронавирус, което нарежда страната на първо място в света по този показател.

Още по темата

Реалният брой обаче вероятно е по-голям, тъй като тестването още не е на препоръчваното ниво.

Броят на случаите намалява в повечето щати, с изключение на Хавай, Южна Дакота и Илинойс.

Здравни служители са безпокоят от евентуално ново избухване на заразата през есента паралелно с грипния сезон, което може да затрудни усилията за лечение на коронавируса.

Директорът на Центъра за контрол и превенция на болестите Робърт Редфилд предупреди, че САЩ са заплашени да преживеят "най-тежката есен", ако хората не спазват указанията за защита на здравето, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да си купят руската ваксина,кой ги спира?Ако пък предпочитат хората им да умират,но да не купят руска ваксина ,е друг въпрос.Тогава ако се окаже след време че руската ваксина работи,а те не са я взели и по този начин не са взели мерки за запазване живота на населението,ще последват множество процеси срещу държавата,които направо ще я фалират.И много от сегашните им политици ще изгният по затворите
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа, ние защото сме цъфнали и вързали, та ми дреме на онова дали САЩ ги чакала криза... Заслужават си го. Политиците им го заслужават, защото десетилетия наред тровиха света с глупостите и мизериите си, гонейки интереси без оглед кого и какво мачкат, а обикновените американци си го заслужават, защото са изконно *** и заблудени националистически прасета, които ръкопляскат докато гледат как войниците им убиват деца в държави от третия свят.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че в САЩ евтините домати са пластмасови.И не сме "разбирачи", а хора, които свободно могат да пътуват в САЩ когато си поискат.Сега има ограничение за пътуване но аз лично мога да пътувам до САЩ когато си поискам преди пандемията, сега честно казано преди изборите изобщо нямам никакво желание. Искаш ли да ти покажа кадри какво става в Портланд тези дни?А в България също може да се хапва еко храна и то евтино - ако не те мързи може да намериш производители на всичко.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи разбирачи са някои- то в Америка ядат изкуствени домати, а тук само естествени, така ли? По-голям виц скоро не бях чел. Така си хапвате и месо, и сирене, и прословутото кисело мляко, и всичко това пълно с химии, че и идея си нямате! Там, за да ядеш качествена храна, трябвало да дадеш $2000, а нима тук ще платиш по- малко? Разликата, е че там може да изкараш много пари, а тук живееш с илюзията, че ще ги изкараш тези пари!
9
0
 
5
 
! Отговори
До 7, 8: преди 3 години
САЩ бе идеално място за живот когато Клинтън бе президент.Тогава заминаха децата на бившите партийци с много пари и някои късметлии и супернахални.Тогава голяма къща в голям град беше практически без пари - двама работещи викаха бабите да гледат децата и за 5-6 години изплащаха ипотеката на тази къща.След това експоненциално живота става все по-труден и по-труден. Кой каквото ще да приказва. По времето на Клинтън влезнаха многото пари от бившия СССР + началото на ерата на ИТ.Сега е ужас.
8
0
 
7
 
! Отговори
До do 1 преди 3 години
за да купуваш нормална храна такава каквато в европа има на нормални цени за америка ти трябват 1000-2000 долара на месецповечете хора дават не повече от 300-400 за храна на месец, смятай какво ядат... дефакто ако я няма тази изкуственна храна ще настанат гладни бунтове и ще има много повече жертвиа вие в БГ само пискате и се оплаквате, странно е това разберете
7
0
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
До Анонименне е точно, значи ако си без работаи без дом здравната система ти покрива всичко ако имаш много пари което значи поне 5-10 милиона си ок без проблемиако си обикновен работещ си супер прецакантрябва да плащаш много скъпа здравна застраховка за да ти покорие малка част от това което иначе в европа ти се полага за нормалните здравни осигуровкитака че прецаканите са много повярвайа за изкуствените храни е така но защото повечето от хората нямат достатъчно пари а те са супер евти
6
0
 
10
 
! Отговори
До хамериканеца: преди 3 години
Това е защото се правиш на много отворен.Не ми се търси статистиката в нета, ама по лични наблюдения над 50% от американците имат крайна форма на затлъстяване. Това значи високо кръвно + диабет и ето ти кандидати за жертви от КОВИД-19.От българите в Чикаго много се хванаха да работят на 2, че и на повече места. В резултат хроническо недоспиване и хапване повече, което също води то затлъстяване.Ако ти имаш нормално тегло - жив и здрав и се радвай на дълъг живот!
5
0
 
7
 
! Отговори
дядо американец преди 3 години
простете ми за правописа ако има грешки в коментара. Аре стойте ми здрави и по-здрави там! Съвет-ако много искаш да имаш добър и успешен живот -трябва първо да преодолееш и се отървеш от злобата и завистта независимо къде си се установил да живееш и работиш.
4
0
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Цяла нощ няма да спя сега да мисля за тях
3
0
 
7
 
! Отговори
До 2 хамериканеца: преди 3 години
Като те гледам как пишеш наистина си като типичен американец и то от онези от маргинализираните.Хайде, научи азбуката и след 6 месеца се пробвай отново.
2
3
 
1
 
! Отговори
дядо ви хамериканац. преди 3 години
глупости пишеш! първо не виждам да съм затлъстял и тези около мене ,включая комшийката отсреща която тькмо се премести при нас във флорида от север-бостън масачузец.второ плющя си всяка вечер шапска салата с хамерикански розови домати. трето- жипито ми е е един младеж латинос много свестно докторче излезе и пенсионерите около мен също. всяка година ми правят задължителни изследвания и подобни които в бгто никога не са ми правили по направление т.е. по здравна застраховка.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да се опитват да обвиняват Тръмп, тия са много далече от истината. Не ми е ясно как уж "най-великата нация" в света, ако изобщо са нация си крият главите в пясъка и не искат да видят две елементарни истини:-Медицинската им система е САМО елитарна като игнорира напълно бедните-Огромното мнозинство от тях имат нарушена имунна система поради затлъстяване в най-тежки форми и консумиране на изкуствени храни. Над 90% от американците не знаят истинския вкус на доматите.