Байдън няма да се поколебае да използва сила при агресия

САЩ трябва да повишат способностите си в киберпространството
11 фев 2021 08:18, Елка Василева
66
Байдън няма да се поколебае да използва сила при агресия
Снимка: архив, БГНЕС

При първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ Джо Байдън заяви, че никога няма да се поколебае да използва сила, ако това се налага, за да бъде възпряна агресия.

В изказването си американският държавен глава добави, че никога няма да вземе с лека ръка решение за употреба на военна сила и заяви, че САЩ трябва да повишат способностите си в киберпространството.

Още по темата

По думите му е нужно да бъде отговорено на засилващите се предизвикателства от страна на Китай.

Байдън заяви, че Пентагонът ще направи преглед на стратегията на армията по отношение на Китай. Неговият предмет ще бъдат ключови области като разузнаване, технологии и военното присъствие на Вашингтон в региона.

Американският президент съобщи, че американският министърът на отбраната Лойд Остинго е информирал за нова работна група по въпросите на Китай, която ще направи въпросния преглед, така че Америка да отговори на"китайското предизвикателство".

В отговор на въпрос Байдън допълни, че САЩ са заинтересовани от получаването на всички факти за разпространението на коронавируса в Китай и неговия произход, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.