Облачно, но и слънчево, а температурите - до 26 градуса

От вторник ще има превалявания
27 апр 2020 07:50, Петя Славова
2

Облачността на страната днес ще бъде значителна, но разкъсана и с повече слънце над северните райони. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. Вятърът ще бъде слаб от изток. Повече ще са облаците около и след пладне над Южна и Източна България, където на места, главно около планините, за кратко ще превали. Максималните температури ще бъдат от 16 до 23 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще има разкъсана облачност. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 15 до 17 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо до умерено.

Над планините облачността ще бъде разкъсана ,значителна над Рила и Родопите. Следобед ще превали и прегърми. Над 2000 м ще духа свеж вятър от северозапад със скорости до 10 м/с,а в ниските части от югоизток слаб до 5 м/с. Максимални температури на 2500 м височина около 1 градус ,а на 1500 м плюс 9-10.

Във вторник и в сряда у нас ще бъде слънчево. Следобед над Западна България ще се развиват купести облаци, с кратки валежи над планинските райони. Дневните температури ще бъдат от 20 до 26 градуса, по-хладно ще бъде по Черноморието.

В четвъртък след слънчевото начало на деня ще се заоблачава и следобед на много места в Западна и Централна България ще превалява и прегърмява. В петък превалявания ще има в по-голямата част от страната. Ще захладнее.

Повишението на температурите у нас ще продължи, очакваме и атмосферата да е по-неустойчива. На много места около обяд над Северозападна и Югозападна България ще се развиват купесто-дъждовни облаци. По-значителни валежи ще паднат над крайните югозападни райони. Значителни валежи и силни гръмотевични бури очакваме в периода 28 април и 3 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
t=S/V преди 3 години
Когато времето е облачно, гадно и дъждовно, над определена височина(над облаците) винаги е слънчево, поне през деня.
1
0
 
2
 
! Отговори
Точна прогноза преди 3 години
Облачно , но и...слънчево ?!?Ще вали и няма да вали .