Ще преобладава слънчево време, температурите до 35 градуса

В събота започва захлаждане, очакват се дъждове
Обновена: 16 сеп 2022 08:23 | 16 сеп 2022 08:09, Анисия Иванова
3

Днес над страната ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Северна България. Минималните температури в страната ще бъдат от 14 до 21 градуса.

Преди обед от запад ще се заоблачава. Следобед главно в северните райони ще превали и прегръми. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, в крайните южни райони до 37 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В планините ще бъде слънчево, възможни са локални валежи от дъжд. Ще духа умерен, по високите части силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

По Черноморието времето ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в интервала 29°-33°, температурата на морската вода – около 22°.

В събота със студения атмосферен фронт ще има дъждове и гръмотевични бури. Минималните температури ще спаднат до между 14 и 18 градуса, а максималните – до около 30 градуса.

В неделя предстои усилване на вятъра. Той ще донесе по-хладен въздух и прогнозата е дневните температури рязко и значително да се понижат. Отново изгледите са за валежи с гръмотевици. На места на възможни и по-значителни количества.

От понеделник захлаждането ще обхване цялата страна, в края на месеца се очаква циганско лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
До 1:Искаш зима?Ок.Тея дни може малко сняг.Щом искаш...:)
1
2
 
0
 
! Отговори
БЕСЕН преди 1 година
деееббба и тая жега гнусна бе аре къде е тая ЗИМА бе??? Средата на септември 40 градуса да ва 3ба в смотаните *** на вас ще си го изкарам вече