Днес ще завали дъжд, утре преминава в сняг

Максималните температури ще са от 1 до 12 градуса
6 дек 2023 08:02, Нели Христова
3

Минималните температури днес ще бъдат от 0 до 5, в  североизточните райони до минус 6 градуса. През деня ще бъде облачно. Предиобед в източните райони ще завали дъжд, а следобед ще превалява и в Западна България. Късно следобед и през нощта ще завали и в централните части от страната. Дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде от североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 1 до 12 градуса, по Черноморието до 9-12 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините през деня ще бъде облачно и ветровито, с валежи от сняг в Рила, Пирин и в Родопите. През нощта срещу четвъртък ще завали сняг и в Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около минус 8 градуса, а на 1500 метра височина до 0 градуса.

В четвъртък в северната половина от страната ще вали сняг, докато на юг ще бъде облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, а на запад облаците ще се разкъсват. Следобед ще вали слаб сняг в Предбалкана. Дневните температури ще бъдат в интервала между 5 и 10 градуса. В събота в района на Добруджа се очакват слаби снеговалежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубав ден!
2
1
 
3
 
! Отговори
Ще има ли изненадани преди 4 месеца
кметове отново?
1
2
 
3
 
! Отговори
Хах преди 4 месеца
А другиден София ще е замръзнала! Хвала на новия кмет ДС унукът!