Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина

Украйна подготвя реформи в мобилизацията на армията
25 ное 2023 08:49, Александър Попов
282
Зеленски за проточилата се война: Нуждаем се от три победи в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна подготвя реформи в системата си за военна мобилизация заради проточването на войната, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Киев не разкрива загубите си на бойното поле или подробности за мобилизационната си кампания, която е в ход от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Зеленски каза, че е разпоредил на високопоставени служители да му представят проекторешения.

"Планът ще бъде доработен и всички отговори ще се съдържат в него - следващата седмица ще се запозная с него", каза украинският президент на пресконференция.

Зеленски не разкри подробности за планираните реформи. Той каза, че проблемите във военните медицински комисии и наборните центрове ще бъдат решени.

Украинският президент заяви, че Украйна трябва да постигне "три ключови победи" в чужбина, включително одобрението на значителни пакети военна помощ от американския конгрес и Европейския съюз, както и официално начало на преговорите за присъединяване към блока.

Двадесет месеца след началото на пълномащабната руска инвазия, в отношенията между Запада и Киев се прокрадва умора, въпреки че Украйна силно зависи от съюзниците си за военната, икономическа и хуманитарна подкрепа в борба с руските сили, отбелязва Ройтерс.

"Нуждаем се от три победи. Първата е победата в американския Конгрес. Това е предизвикателство, то не е лесно, но Украйна прави всичко по силите си", каза Зеленски на пресконфренеция в Киев.

"Втората е свързана с това, че имаме нужда от помощта на ЕС за отпускането на пакет (военна помощ) на стойност 50 млрд. евро", каза украинският президент и добави: "И третата е да започнем диалог за бъдещото ни членство".

Киев се надява, че държавите членки на ЕС ще се споразумеят на срещата си на върха на 14 и 15 декември, да започнат официални преговори за присъединяване на Украйна към блока, решение, което по думите на Зеленски ще се отрази добре на бойния дух на украинците.

Зеленски направи тези изказвания на съвместна пресконференция с латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който каза, че е сигурен в приемането на пакета с помощ от ЕС, макар да добави, че това може да отнеме повече време от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Пижо влиза в ролята си на кумик , тя му подхожда най-много ,стига се е правил на президент ,идва му края !
200
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
На бойното поле няма победа ,но се надява на такана в чужбина ,"горкия "той ,съвсем превъртя !
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искам да кажа фалшиви гипсирания което си е измама от където и да го погледнеш. Обаче го правят само фаворизирани гипсирани лица яко фаворизирани защото не им за пръв път. Ще влезем в Шенген ама другия път. Това е ужасно че трябва да го тая в себе си но е факт. Съжалявам.
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От този дъжд и студ и сняг дойде реда на фслшивите гепсирания. Как е възможно това. И не е за първи път. Дали заслужаваме да ячвлезем в Шенген. На всяко едно житейсло ниво корупция фалшиви гипсирания ....
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безсрамници! Хората им умират, те парите си ги прибират за себе си и все не им стигат!
196
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Зелето е нИверУятен комик. Какво ли не прави за да забавлява западните си господари. Победи Русия , а сега ще атакува и "чужбина" . До пълна победа . Природен талант. Такъв си беше и преди да стане президент. Представлението му как крещи цял час че КРИМ Е РУСКИ и как се подиграва на бандеровците ми е любимо. Е, така е крещял щото са му плащали така да крещи. Сега когато му се плаща да си играе на война с руснаците , други песни пее..... Артист.... В една роля е русофил... в друга - русофоб....
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви три външни победи са се загнездили в главата на президента на Украйна? Държавата , на която той е президент, воюва чрез ВСУ с Русия. За какво са му три победи, като на Украйна й трябва само една - над Русия. Човекът може да смята за втора победа тази над Хамас, а за трета - над Хизбула. За победа над Беларус не трябва и да мисли, защото бият през пръстите с едни подобни на гъба взривове.
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как да го разбираме? Като пряка заплаха към нас, понеже и ние ви се водим чужбина, а не някаква провинция?
193
1
 
12
 
! Отговори
чико преди 4 месеца
Зеле вдигай ръцете и се предавай ? Няма да дочакаш Нова година ?
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
каква война бе мошеник ?? нали украинският национален отбор играят за европейското бе също така и вътрешното първенство е в нормален ритам ..
191
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотално се е сбъркал от наркотика.Имал нужда от победи И в чужбина...откачена работа...
190
0
 
12
 
! Отговори
до 232 преди 4 месеца
Не се безпокойте за зелски,приятелю.Те неговите ще се погрижат.Нарича се приятелски огън.
189
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съд за Зеленски и неговите помагачи от ЕС, САЩ и НАТО!
188
0
 
14
 
! Отговори
Баце, Шиши, Киркокор преди 4 месеца
НЕМА СТРАШНО, ние ще дадем и новите брадъри и 16-те Ф-16-ки и гориво и снаряди и ще платим всичко. Проблем нема щото и да има избори народът пак така ше си гласува - 80% са за гъби, а от маалата си ги купуваме и пак сме ние. Така че нема лабаво, важното е да ни харесват от посолствоТО. А и сите ТВ са с нас. Квото им кажем, това плявпат...Урааа!!!
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зельо го боли кръста щото новините за войната носят на гръб този сайт.
186
3
 
16
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 4 месеца
Иска бело!
185
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вече сериозно изпитвам жал към укрите. Никой, дори и те, не заслужава да го управлява толкова луд и неадекватен човек, който сънува някакви победи и ги жертва като коледни прасета.
184
2
 
18
 
! Отговори
Т преди 5 месеца
Дали Брендо не стои зад него,,??
183
9
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Високоплатеният неонацист е пропуснал поредното шмъркане.
182
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зельо все по-зле изглежда и все по-големи глупости му в главата.