Китайски мениджър стана главатар на африканско племе

Фанг Йибо бил изпратен по работа в Африка, но едва ли е очаквал подобно развитие на нещата
21 яну 2008 14:24,
3
Китайски мениджър стана главатар на африканско племе
Фанг Йибо. Снимка: chinadaily.com.cn

Когато Фанг Йибо бил изпратен в Африка през април 2003 г., той предполагал, че му предстоят някои изненади, но едва ли е очаквал, че ще стане един от главатарите на местно племе.

През ноември 2007 г. невероятното станало факт. Йибо бил формално обявен за старейшина от краля на племето, което населява нигерийския щат Огун.

Заедно с титлата, 44-годишният китаец получил и 33 хектара земя, която той може да предаде в ръцете на своите наследници, съобщава всекидневникът China Daily.

В e-mail до вестника Фанг Йибо е информирал, че „титлата не е номинална, а наследствена, но не възнамерявам да участвам в местните работи. Все пак съм чужденец в Африка. Статусът ми е на служител на държавна, китайска компания, така че титлата е един вид признание за мен. Тя означава, че за местните хора аз вече не съм външен човек, а по-скоро член на тяхната общност“.

Фанг е проектен мениджър в електрическата компания „ Shandong Third Electric Power Company“, която трябвало да изгради голяма електростанция в африканската държава.

След първоначални проблеми, той успял да се сприятели с местните хора с помощта на лакомства, които давал на децата, и дребни суми, с които помагал на старите хора.

Фанг Йибо вече е съумял да убеди ръководството на своята компания да спонсорира изграждането на училищен комплекс с 10 класни стаи, общежитие, офиси за учителите, столова и спортно съоръжение на територията на племето. В него ще могат да се обучават до 250 ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо! преди 16 години
Евала! Ей на такива хора се радвам!Да е жив и здрав! Редакторите от Днес.БГ - отдавна не съм се радвал така!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да му е честито