Италия да банкрутира? Нищо чудно

Италианският министър на труда Маурицио Сакони хвърли в смут Ботуша, фалитът бил твърде вероятен
19
Италия да банкрутира? Нищо чудно
Снимка: Dnes.bg

Италианският министър на труда Маурицио Сакони обяви, че смята за напълно реален сценария за банкрут на италианската държава, съобщи кореспондентът на в. "Етнос" в Рим.

"Заплахата от банкрут на националната икономика трябва да се смята за реална", каза Сакони в телевизионно изявление, говорейки за последствията от световната финансова криза върху страната му.

“Сривът на световната финансова система може да доведе до невъзможност на италианската държава да изплаща пенсиите и заплатите на държавните служители”, прогнозира министърът, който е близък сътрудник на премиера Силвио Берлускони и ръководен член на управляващата партия Форца Италия.

В изявление за в. "Република" икономическият министър Джулио Тремонти се опита да смекчи силното безпокойство, предизвикано от изказването на Сакони.

"Италия е една много силна икономика. Държавният дълг е абсолютно стабилен и се гарантира от държавата. Купувайте си италиански държавни облигации, както правят в чужбина", призова Тремонти.

Той избегна пряк спор с министъра на труда, отбелязвайки, че впечатлението от думите на Сакони се дължи на медийно изкривяване.


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
прелитащ ами да те о преди 12 години
още от след избора на новият президент........Барак поиска от Буш помощ за джен.моторс за да спасят 3 милиона работници.......и Буш му каза ...ами ша видим -не съм много по даването
17
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Временно правителството на САЩ им отпуска от $15-17 милиарда долара! :-)
16
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Повтарям го нарочно - защото "Българин от Острова " написа книга от огромни мнения след това: -Защо никоя медия в България не писа и не каза че - "Дженеръл Мотърс" , "Крайслер" и "Форд" - се молят за заем от правителството на САЩ за да не фалират? Това е много актуална новина между другото - днес на нея беше отделено много време по най-известната и голяма телевизия в света - но това не беше отразено в нито една българска медия!
15
1
 
3
 
! Отговори
Българин на Острова преди 12 години
Бог да благослови мощно всички, които са прочели тези материали и да им помага в тези трудни времена
14
1
 
3
 
! Отговори
Българин на Острова преди 12 години
Когато бях младеж на двадесет години, поканих Господ Исус в сърцето си. Това беше най-великият момент, който бях преживявал. Спомням си една песен, която пеехме в нашата малка църква в Калифорния. Думите на тази песен изразяват дълбокото посвещение на живота ми през годините: Направих избора си завинаги между света и Божия скъп Син. Нищо не може да промени решението ми, никога. Той изцяло е спечелил сърцето ми. Вземи този свят с всичките му удоволствия, вземи ги, вземи ги - големи и малки. Дай ми Христос, моя скъп Спасител, Той е по-приятен от всички тях. Направете този вечен избор днес и никога няма да съжалявате през вечността.
13
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Защото знаеш че медиите в България се контролират от американски капитали и собственици. как искаш да пишат срещу САЩ и Буш?! :) а на този под мен откачил българин от Острова му пожелавам да си остане там:)Защо никоя медия в България не писа и не каза че - "Дженеръл Мотърс" , "Крайслер" и "Форд" - се молят за заем от правителството на САЩ за да не фалират? Това е много актуална новина между другото - днес на нея беше отделено много време по най-известната и голяма телевизия в света - но това не беше отразено в нито една българска медия!
12
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Защо никоя медия в България не писа и не каза че - "Дженеръл Мотърс" , "Крайслер" и "Форд" - се молят за заем от правителството на САЩ за да не фалират? Това е много актуална новина между другото - днес на нея беше отделено много време по най-известната и голяма телевизия в света - но това не беше отразено в нито една българска медия!
11
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Защо никоя медия в България не писа и не каза че - "Дженеръл Мотърс" , "Крайслер" и "Форд" - се молят за заем от правителството на САЩ за да не фалират? Това е много актуална новина между другото - днес на нея беше отделено много време по най-известната и голяма телевизия в света - но това не беше отразено в нито една българска медия!
10
1
 
3
 
! Отговори
oxi преди 12 години
intelektyalnia prodykt nare4en banka ne var6i rabota.principite sa ve4e drygi.ilyziite v ne4ii mozaci stanaha tolkova prozra4ni 4e ve4e e absyrdno da im se doverqvat
9
1
 
3
 
! Отговори
Доню Донев преди 12 години
Нещата в света са по-зле, отколкото си въобразяват и най-големите песимисти на базата на официалната инфорвация. Появилата се през 1694 г. в Англия па времете на Вилхелм дьо Оранж парична система от дългов тип с частично покритие е донесла толкова беди на човечеството, че с нея немогат да се сравняват и най-мракобесническите идеологии. Фактически по-голямата част от света в момента е в дългово робство, което със своята безличност и всеобхватност ще ни докара още много беди, преди да се справим с него. Пак повтарям - като начало потърсете с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/ като начало, за да разбелете за какво става дума. Примерно в САЩ частните търговски банки, създавайки дългови пари от нищото, си търсят дължимите им по закон /а и законите са едни!/ около 70 трилиона дългове на държавата /11 трилиона/ и на фирмите и гражданите /между 50 и 60 трилиона/ при БНП 13,5 трилиона! А и на теория, и на практика изхода е известен отдавна, успешно е прилаган и в големи мащаби /примерно от президента Линкълн/, и в микромащаби /примерно от бургмистъра на австрийското градче Вьоргл Михаел Унтергугенбергер през 1932 г./.А за тези, на които не им се търси, ето грубата схема на паричния фокус за създаване на пари от нищото.Частните търговски банки имат право при депозиране на определено количество национална валута, примерно печатани долари, да отпускат кредити в съотношение 1:9 и дори повече, а в някои случаи това може да бъде изобщо заобиколено. Значи ако се докопаме до правото да открием банка и да речем имаме 1111.12 лева които да депозираме като резерв, автоматически получаваме правото да отпуснем кредити на сума 10000 лева, които практически ние нямаме, т.е. създаваме ги от нищото и след време ще си ги получим с лихвите, които обикновенно в крайна сметка са пъти повече от отпуснатото. Ако при нас попадне друг такъв кредит от плащания в размер да речем пак на 1000 лева, ние имаме право да отпуснем нов кредит от 9000лева /тук има силни и слаби пари, има различни умножения и деления.../, по нататък ако попадне при нас такъв кредит от 9000 лева имаме право да отпуснем 8100 лева и т.н. да създадем от нищото почти 100 000 лева, които с лихвата могат да стигнат и 500 000 лева. А лихвени пари просто не съществуват и това допълнително хипертрофира системата. Но това го има в книгите. Та това имам предвид, като говоря за паричната система от дългов тип с частично покритие, която си е жива частна пирамида от дългове. Такава система неможе да издържи, защото тя в крайна сметка иска да получи цялата Земя плюс %5 /да речем, че толкова е средния лихвен процент/. Та в идеалния случай може и да получат банкерите цялата Земя барабар с нас, ама тези 5% няма от къде да дойдат. Но то не и това целта на занятието.
8
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
E taka ste e! To ne bqha show programi, to ne bqha hubavi jeni i toaleti po vreme na 1-viqt mu mandat. Parite gi profuka po ednoto nisto. Ama moje i za dobro da e vsichko tova. Nie vurvm po ehnite stupki.
7
1
 
3
 
! Отговори
totko преди 12 години
Спешно да им пратим Петър Димитров и Орешарски да спасяват положението.Все пак нали сме съюзници....
6
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Абе дайте да го направим нашия умник министър-председател на света! Естествено, Лъжливото Орешарче - финансов министър и главен ковчежник. Че като каже "пари няма" на ония ми ти западняци и американцииии... :)
5
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Не знам за Италия, но днес даваха по CNN как шефовете на големите американски компании - "Дженеръл Мотърс", "Крайслер" и др. - се молят пред някаква (сенатска) мисля че беше комисия - да им бъдат дадени от държавата - над 125 милиарда долара за да не фалират. Двама от сенаторите обаче се изказаха против даването на заеми на тези компании - като питаха шефовете им - "Сега ако ви дадем милиардите - докога ще ви стигнат и няма ли пак да дойдете да искате още толкова след няколко месеца? " - И един отговри (не знам дали беше от CEO-тата или беше някакъв правителствен чиновник) - има голяма вероятност това да се случи - да дойдат пак да молят за спасителни заеми от държавата.
4
1
 
3
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 12 години
СерГЕЙ ще отиде да ги оправи италианците, той има специални умения за справяне във времена на криза.
3
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
Италия може, за България СерГЕЙ каза, че няма опасност!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
преди 12 години
nie 6e gi nadyvame....gaidite
1
1
 
3
 
! Отговори
an преди 12 години
E NIE S GAIDITE KVO DA KAJEM..