Гръцкият кабинет одобри новото споразумение с ЕС и МВФ

Вторият пакет от финансова помощ е за 130 млрд. евро
Обновена: 11 фев 2012 09:51 | 11 фев 2012 08:54,
74
Гръцкият кабинет одобри новото споразумение с ЕС и МВФ
Гръцкият премиер Лукас Пападимос Снимка: Reuters

Всички членове на кабинета на Гърция са одобрили законопроекта за новото кредитно споразумение с ЕС и МВФ,  предвиждащо строги мерки за икономии в замяна срещу втори пакет от финансова помощ от ЕС и МВФ на стойност 130 млрд. евро,  потвърди националната информационна агенция АНА. 

Новото споразумение беше одобрено единодушно от  Министерския съвет и веднага бе внесено в парламента, гласи официалното съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС. Агенция АНА  уточнява, че гласуването в пленарна зала може да се състои още днес. 

Още по темата

Според информацията на гръцката агенция на пленарното заседание депутатите щели да гласуват само за три члена от закона. Единият от тях е по програмата PSI, предвиждаща обмен с дисконтиране от частните кредитори на стари гръцки облигации срещу нови, а другият - за рекапитализация на банките, които ще загубят част от капиталите  си заради отписването на част от стойността на гръцките облигации в своите активи.

Третият е членът, упълномощаващ  премиера Лукас пападимос и финансовия министър  Евангелос Венизелос да подпишат споразумението без детайлизация на новите мерки за икономии, които ще бъдат включени в закон за реализирането на новото споразумение.

Този закон трябва да бъде  внесен в парламента в срок от 15 дни, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 12 години
САМИТЕ ГЪРЦИ СИ КАЗВАТ И ТО ПРОФЕСОРИ ЧЕ ГЪРЦИТЕ НЕ БЯХА ДОРАСЛИ ДА СА В ЕС.КАКВО СЕ СЪРДЯТ НА МЕРКЕЛ -КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ ТОЙ СВИРИ СЪС СВИРКАТА.ЩЕ ГИ КОМАНДВАТ ЧЕ СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ ЗАВИЕ!!!ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА РАБОТЯТ ЩАТ НЕ ЩАТ НЯМА КЪДЕ ДА ИДАТ!ИМАТ 150 ГОД. ДА ИЗПЛАЩАТ НЯМА КОЙ ДА ИМ ОПРОЩАВА ,ТОВА ОПРОЩАВАНЕ Е КАКТО ПРИ БАНКАТА РАЗСРОЧВАШ СИ ЗАЕМА И ПОВЕЧЕ ТИ ВЛИЗА !
56
6
 
7
 
! Отговори
ОБЗОР преди 12 години
Гърците са най-големите хитреци - никой не може да се мери с тях. Какво ще стане сега.Първо ще се съгласят наужким с условията - не случайно всички министри са "за".Второ ще получат нов заем от 130 млрд. Евро.Трето ще им опростят 80% от дълга. Четвърто, ще си получат парите и от ЕС.Пето, уж под натиска на улицата и протестите ще напуснат ЕС, ще фалират, няма да плащат вноски в ЕС, няма да спазват законите и пак ще си живеят добре.А ние пак ще си бъдем на опашката. Запомнете гърка е подъл.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците няма да получат нито 1 евро от заема, камо ли по 13 000 евро на човек. Заема няма да стигне до Гърция, а направо ще се прехвърли от сметките на МВФ в сметките на банките-кредитори, на които Гърция дължи предишни заеми и лихви, със споразумението Гърция се задължава да изплати този и предишните дългове, и се опрощават част от лихвите им. Срещу заема, Гърция се задължава да направи реални съкращения на заплатите и пенсиите, соц. придобивки, да има строга фискална политика и да повиши БВП.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция ще получи 130 милиарда евро спасителен транш. Това означава по около 13000 евро на грък за да се "спасява". Защо ли нас някой не вземе да ни спасява така? Едва ли ще има недоволни от спасението. --*** си - това е заем, плюс лихви
53
5
 
2
 
! Отговори
Прости сметки преди 12 години
Гърция ще получи 130 милиарда евро спасителен транш. Това означава по около 13000 евро на грък за да се "спасява". Защо ли нас някой не вземе да ни спасява така? Едва ли ще има недоволни от спасението.
52
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 12 години
В Германия и Франция вече тече усилено производство на анални разширители за гръцкия пазар. Като начало ще се раздават безплатно за свикване с болката, а после срамът няма да е толкова голям. Айде сполай им на съседите ... нека да гледат на това споразумение и от добрата му страна - вече никога няма да страдат от хемороиди.
51
6
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Сега на гърците им предстои да се снабдят с достатъчно количество обезболяващи за следващите 30 години ... най-вече вазелин. Добрата новина за нас като съседи е, че гръцките курорти ще стават все по-евтини, а лошата е, че някои вложители в гръцки банки работещи в България може да пият една студена вода като решат да си теглят влоговете.
50
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ДА????БЪЛГАРИН да се наричам,първа радост е за мене.........
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаеш ли кога гръка ще върне тези пари. кога му цъфне налъма
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с тези траншове всеки грък става милионер в евро --Точно обратното - има да връща милиони в евро, плюс още милиони лихви!
47
1
 
6
 
! Отговори
Меркел преди 12 години
Може, но аз още не съм го одобрила! Ще правите каквото аз ви кажа, защото дължите на Германия ститици милиарди евро. Ясно! И да слушате, щото съм приготвила и сопата.
46
4
 
17
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Папаставро, майтапиш се нали? Аз живея в Атина, затова те моля да престанеш. По големи рацисти от вас гърците няма! Мързеливи, крадливи, измамници и двуличници!!!
45
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли коя беше партията докарала Гърция до сегашното положение? Социалистическа. Знаете ли в Ирландия каква беше? Социалистическа. Знаете ли в Португалия каква е? Социалистическа? Знаете ли в Испания каква е? Социалистическа, но в предстоящите избори се очаква в Испания социалистическата партия да изгуби мнозинството. На кого ЕК спря 220 млн. за България? Да живее "Българската социалистическа партия" "БСП" с лидер украинеца!
44
5
 
8
 
! Отговори
До 23 ПАПАСТАВРУ преди 12 години
"БЪЛГАРИ ВИЕ СТЕ НАШИ ХОРА БРЕ ГАМОТО..ЗАСТО САМО НИ МРАЗИТЕ БРЕ КУЧЕТА..ТА НИЕ СЕ БОРИМ ЗА ВАС САСТО..ЗАСТО СТЕ ТАКОВА СМАХНАТО ПЛЕМЕ???"........................................................................................................................................ Никой православен българин, не мрази нашите братя гърците. Това са т.н. поганци,които се тракотурчеят.
43
1
 
11
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
абе бат бойко нали ви направи богати / вие за някава помощ сте ревнали / живейте в си/ такъв е плана / геноцид и край/
42
0
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Съжалявам, но линка го изтриха и ако пак го постна, ще се случи същото. *** НЕ СПИ!!! --
41
2
 
5
 
! Отговори
бог Македон преди 12 години
Напоследък се появи един лаф - Бог Македон създаде света, а гърците всичко останало. Сега макетата и гърците се бият за подялбата на света, който създадоха.
40
1
 
2
 
! Отговори
До 45-ти преди 12 години
Съжалявам, но линка го изтриха и ако пак го постна, ще се случи същото. *** НЕ СПИ!!!
39
2
 
1
 
! Отговори
До 45-ти преди 12 години
Последно, ако поназнайваш езика, влез тук и си потърси отговори на въпросите. Ако не го знаеш пустия му език, логично е да се запитам с кого си разговарял и на какъв език, кога и по какъв повод и т.н.. А сега лек ден.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по мързеливи от гърците са само умрелите гърци