Осъдиха Феликс Баумгартнер за нанасяне на телесна повреда

Парашутистът трябва да плати 1500 евро глоба
6 ное 2012 22:15, Елка Василева
21
Осъдиха Феликс Баумгартнер за нанасяне на телесна повреда
Феликс Баумгартнер. Снимка: Reuters

Австрийският парашутист-рекордьор Феликс Баумгартнер беше осъден на 1500 евро глоба за нанасяне на телесна повреда на гръцки водач на камион, съобщиха ДПА и Франс прес.

Делото се гледа на втора инстанция, след като през април 2012 година екстремният спортист бе обявен за виновен за нанасяне на лека телесна повреда на водач на МПС.

Още по темата

На 30 септември 2010 година по време на задръстване в Залцбург германски шофьор на лека кола и гръцки водач на ТИР се сбили. Баумгартнер взел страната на единия от тях, като ударил и ранил в лицето гръцкия гражданин.

Австрийският парашутист се обяви за невинен при разглеждането на първото дело и бе осъден на глоба от 1500 евро. Но той обжалва присъдата, като твърдеше, че прибягнал до сила, за да се защити.

Баумгартнер е първият човек, който успя да преодолее звуковата бариера при свободно падане миналия месец. Той предизвика много полемики, след като на 28 октомври заяви, че не би имал нищо против една "умерена диктатура" за решаването на днешните икономически и социални проблеми, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Aryan Art преди 11 години
На почти всеки му се е случвало да се сбие, прав или не. Това няма нищо общо със скока му. Политическите му възгледи също са нещо лично, а в последно време и аз не виждам нищо лошо в една умерена диктатура на фона на цялата тая толерастия. При това, маляките не е лошо да си траят, че такива като тях нищо смислено не са дали на човечеството.Аре, чакам червени палци от *** в тоя форум. Дано съм казал нещо смислено поне за малкото мислещи тук.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на австриеца, ние тука викаме на европейците, че са гейове, ама те май са много по-мъже от нас, човека си скочи от космоса, като пич, докато нашия се назландисвал с някакви проекти, па после му криво, че Феликс го пр****л, след това пича си набива някакъв византиец, дошъл в държавата му да се прави на гявол, като защитил сънародника си, за разлика от наще дупедавци дето лижат гъ****те на чужденците, само и само да изкарат някое евро!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич ва няма бе. Гледайте датите. Четете два-три пътя, ако трябва докат схванете за кво става на въпрос.Изказванията си ги е правил СЛЕД 2 години от случката бе. И ходи до Космоса пак 2 години СЛЕД това. Как ги навързахте космося и гъркя не можах въобще да разбера бе . Плювачи.
16
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Казах ли ви аз, че ще започнат преследванията срещу него след онова изказване?Демокрацията не прощава!
15
6
 
1
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Лигльо! Как пък няма един човек дето да кажеш за него евала. Тъкмо се кажеш - е има и хора на тази земя и ха, и той същия *** като повечето тарикати. Умерена диктатура - ***!!!
14
4
 
1
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
OSVEN KRADEC, TOQ E I POBOYNIK
13
6
 
3
 
! Отговори
Бат Емо преди 11 години
от австрийски *** немска овчарка не става:))
12
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 11 години
E Д*бе и Евро съюза, са за по шамар ша плащаме по 1500 евро.Нищо чудно и на момчетата от плевенско да им турат някоя глоба за дето са по-истински мъже от френските спец части.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала Феликс, добре си натресъл византиеца. естествено, че ще застане на страната на германеца. естествено.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече и с един вибратор може да се правиш на мъж !
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гръка е трябвало да го чака докато пада на воле и с шут тип "Серхио Рамос" да го върне в космоса!
8
3
 
5
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
беше до 5
7
4
 
6
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
А ти защо не го направи?
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще те питам аз ти как ще овладееш въртенето, за да успееш да стабилизараш полета и отовриш парашут, *** така е лесно да се говори. Иначе, че е натъпкан с елекртоника, така е. Оня първия е бил на косъм от счупване на рекорда, ама не се е целил в това тогава. А и Ръбът на космоса е доста по-далече.
5
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва са пълни тъпотии.Голямата работа ,че долетял със свръхмодерна капсула натъпкана с електроника и компютри облечен в космически скафандър не по малко "advanced" oт капсулата и полетял 10-ина минути преди той или компютизираната система да задействат парашута.Почти всички са способни на такъв "подвиг".Може би само някакви с много наднормено тегло (няма да им стане скафандърът) или много възрастни хора или деца под 10 годишна възраст.Последното не е сигурно щот има доста смели хлапета.Айде плийз
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кога, според теб, се е помислил за Господ?Щото става дума за случка отпреди скока.Мислете и четете бе, хора! Може и в обратната последователност. Пък, ако ви влече, и обратни бъдете.Но не хвърляйте квалификации напусто.
3
5
 
28
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КАТО СИ БИЛ НА РЪБА НА КОСМОСА.....ЩО НЕ СКОЧИ В ОБРАТНАТА ПОСОКА....
2
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ***,верно,си помисли че е Господ за шлифера.Какво като е скочил от високо?
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя верно е македонец, бре! :)))