Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
5
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
чували ли сте за НОВ СВЕТОВЕН РЕД а за СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО за намаляване на човечеството защото въздуха нямало да стига за заблуждаване чрез медии за ролята на ВАТИКАНА-Рим?
157
4
 
19
 
! Отговори
Ббб преди 10 години
"кърджали" намираш се тук само поради толерантността на българите след Руско-турската война защото не са ви избили и изгонили в пясъците на Азия. Това което турците са правили тук през робството. Но вие не оценявате това, правите се на интересни и съответно ще си го получите. Турция на която се кланяте е следващата-ежи се на Русия и Баба Меца само ще кихне и ще я отнесе. Кюрдите ще направят държава, ние ще си върнем Беломорието, Гъция - Константинопол и така. Та трай си да поживееш тук още.
156
5
 
23
 
! Отговори
тт преди 10 години
Маи ще има работа за ,Топол,Ярс и други......Краино време е янките с тяхните приятели да получат възмездие за всичките злини по света,които причиниха.За всички деца,останали сираци и невенни жертви за да си натъпчат големите алчни ***.
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Horata v durjavata Ukraina sa za zapazvane na granicite ,pri edin referendum min 70 % sa ZA!
154
5
 
17
 
! Отговори
Ббб преди 10 години
"кърджали" и ти си българин по произход както и всички не само от Родопите ами чак до проливите. Това че са приели исляма не ги прави други. Ти май бъркаш религиата с националност. Простено ти е - не си ходил на училище, живял си в родово-общинен социал в някое село, но не се бутай там където скърца, че пръстчетата могат да пострадат.
153
5
 
19
 
! Отговори
Вирдджиния преди 10 години
Слушай, Кърджали, България я имало на картата много стотици години преди да се появи завоевателят Турция, също така Крим е бил руски много столетия преди 1992г когато за първи път се появява измислената държава Украйна, както и Македония.
152
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълна лъжа!Говорителят на украинското министерство защо не каже, че има американци в центъра на Киев, воювали в горещи точки, принадлежащи към неизвестно какви охранителни структури и сега са рамо до рамо с бандеровци, и маскирани като тях насаждат своя ред на майдан.Не им отърва истината
151
5
 
14
 
! Отговори
Ббб преди 10 години
Абе "кърджали" ти май не си наясно с историята - какъв референдум на българска територия населена с българи и само временно владяна от чужда държава? С какво право турчулята ще имат претенции? Тогава Гърция трябва да си вземе Константинопол и *** да бъдат изгонени в Мала Азия откъдето са дошли.
150
3
 
16
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Да, демократично е с референдум, защото той се провежда в исконни руски земи. Кърджали е бил под турско робство, заедно с цяла България, разликата е огромна. По-близък пример е да се направи референдум в Охрид дали иска да се присъедини към България. Разликата е, че в Крим не са забравили, че са руснаци.
149
1
 
15
 
! Отговори
Jho преди 10 години
Този път вживяващите се САЩ като недосегаеми и ненаказуеми ще гризнат дръвцето. Това не е Египет, Ирак, Либия, Централна и Южна Америка - да правят каквото си искат. Сирия беше първото стъпало на което се препънаха. Сега понеже са достатъчно глупави и комплексирани трябва да направят още една крачка и да изчезнат от сцената. Този път прошка няма да има. А слугите от ЕС ще усетят на собствените си територии какво означава "американски съюзник" когато бъдат принесени в жертва.
148
2
 
8
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До 163. Наистина, Русия не иска война! Обаче в Украйна имаше един фашистки преврат, бандити- бандеривци завзели властта. Русия е длъжна, ДЛЪЖНА да спаси своите сънародници -руските хора. Ама, може би си мислите, че Русия трябва да ги хвърля ???! " Русские своих не бросают!"
147
2
 
3
 
! Отговори
HAHAH преди 10 години
Дори нашите *** са по умни от западните маси. От това ги е страх евро*яците.
146
1
 
13
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Путин трябва да играе ,,ва банк".Референдуми трябва да има в Донецк,Одеса,Харков и на всякъде с преобладаващо руско езично население.Така ще подкопае социалната база на превратаджиите.Те твърдо не са готови за война.Това е груба геополитическа игра и всички лозунги за демокрация,нова ценностна система са прах в очите на еснафа.Като ще му прилагат санкции и ограничения,които май са неизбежни поне да вземе максимума.
145
2
 
7
 
! Отговори
Ай си ктир бе преди 10 години
Яловата пропаганда са тези Еуро медии. Явно населението на западна Европа е толкова просто че каквото му подхвърлят и попива като гъба. Като някаква комедийна сапунена медийна опера се разиграва. Как може демократично изкачено правителство със смъртни случай, а превзета в-на база без един изстрел и жетртви. Поне тук явно не сме толкова прости. Има шанс още за България
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук работата върви към приключване. Следващите да се готвят Балтика и Преднестовието. Няма запад ,тоя запад във които мнозина вярват ,демокрация ,ЕС,НАТО .Няма тъкова нещо .Тия са безкруполни лицемери ,лъжци и крадци .Никога не ги е интересувало нищо друго освен парите. Путин и предлага конвенционална воина без ядрени оръжия .Те и така ги е страх от руснаците. Ами разбира се тия се възползват и ще си правят каквото си поискат .И
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az bqh v Ukraina predi 10 dena. Upotrebiha horata . Doneck beshe spoken, sled razdvijvaneto na rusnacite I tam se poqviha mitingi .Vsi4ko e qsno , pone za men.
142
1
 
26
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Просто нещата си идват на мястото, Крим е бил руски и отново е руски. Западът няма какво да направи, защото русия не е Сърбия или Либия.
141
9
 
3
 
! Отговори
до №160 преди 10 години
няма как да има руски коментари, ние бяхме тяхна колония все пак... и в турция нямат лошо отношение към нас
140
5
 
1
 
! Отговори
do 165 преди 10 години
A ti taka li pravish s podarucite ? Podarqvash I posle si gi vzemash.
139
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Западът да си прибере тримата *** - Кличко, Яйцето и Турчина, и точно за 24 часа всичко ще миряса! Да бе, да питам и още нещо: тия банкери в Швейцария що са пропуснали да замразят милиардите на газовата принцеса и да ги върнат на украинския народ?