Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин

Изтече телефонен разговор на бившия украински премиер
Обновена: 25 мар 2014 14:12 | 25 мар 2014 10:41, Елка Василева
429
Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям...“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко.

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
И тая стана милиардерка за сметка на фалирала Украйна.
302
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Каква джука ?Очаква да й го вкарат.Убийца!
301
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ed_Snowdenне я разследват, защото е гъзовата принцеса и защото ЕС = USA=лицемери
300
1
 
1
 
! Отговори
Ed_Snowden преди 10 години
На името на тая крадла и на членовете на семейството й са открити само в Лондон 85 банкови сметки....Еми в ЕС или в Украйна що не е я разследват за Корупция или за пране на пари и измами..???? Защо у нас не разследват онова ***....стче Роесен Плевнелиев ???
299
0
 
5
 
! Отговори
Освори Идеалски преди 10 години
Украйна е на път да въведе нова технология във военната техника - да може да се разстрелва с атомно оръжие.
298
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Защо няма позиция на ЕС по казаното от тая ненормалница, а!! няма ли да я подкрепят сега, нали е техен човек. Защо ЕС мълчи, айде де, къде сте. Или не ви стиска, а щяхте санкции на Русия да налагате. На тая какви санкции ще наложите за откровено подстрекаване към военен конфликт, че и ядрен. Лъснаха двойните стандарти на Ес,ми дано украинския народ има повече разум и да не и се върже на тая кукундрела.
297
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прослушайте телефонния разговор на Тимошенко:aliceswonderland.eu/Alice-colour_revolution-bg.htmlТя говори на руски, не на украински. И на всяка трета дума псува, като *** каруцар. Мислех си, че само нашите тикви са толкова прости
296
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво й дреме на еврейката за 8 милиона руснаци! Тя няма нищо общо с тях и е готова да ги принесе в жертва на собствения си бяс!?
295
1
 
16
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
ЖЕНЩИНА С КОСОЙ. На Путин му е спукана работата, щом физически и духовни инвалиди тръгнаха срещу него. Да се барикадира горкия в Кремъл и да чака.
294
1
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
До Кратос Малко красавици ли има , че да се занимава с тази издухана еврейка !! Тъкмо се отърва и от дебелата *** .
293
1
 
20
 
! Отговори
Го преди 10 години
А друго готова ли е да "грабне"?
292
2
 
19
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Едно време Петър Велики наредил да изковат за Мазепа орден от 20 кг сребро, на който бил изобразен обесеният Юда. Интересно какъв орден ще направи за тая коза В. Путин.
291
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадливо изчадие на ада.
290
1
 
26
 
! Отговори
БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИН преди 10 години
Повечето хора от юго-источната Украина искат да бъдат заедно с Русия!!!!Путин сега играя по правила измислени от САЩ, хатова няма какво да лат янките като кучета!!!!!
289
1
 
26
 
! Отговори
Кратос преди 10 години
Тази най-много да го осмуче на Путин .
288
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бавно развиваща
287
1
 
36
 
! Отговори
Дан-55 преди 10 години
Тая си е оправила положението /като хубавото Наде/ ще полае още некоя година и ако не перколяса ще си гледа бизнеса ,а за обикновения украинец-............като българина.......
286
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da Finala e qsen za neq ako nqkoi si misli 4e Ruskite taini slujbi shte e ostavqt taka prosto nqma da se polu4i ,tazi e patnik kakto mnogo drugi okolo neq ,xixixiixixiix s AK
285
0
 
37
 
! Отговори
I'm преди 10 години
Мдаа, на финала и тя ще вземе да се натрови с Полоний...ей така от нищото!
284
1
 
40
 
! Отговори
ФСБ преди 10 години
Путин е предложил да му грабне автомата за мляко и да го изпразни в устата си.