Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен

Най-вероятно това е дело на разгневени жители на града
Обновена: 11 май 2014 22:17 | 11 май 2014 17:58, Елка Василева
222
Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен
Снимка: Reuters

Началникът на милицията в Мариупол Валерий Андрушчук е бил намерен обесен на дърво близо до местното летище, най-вероятно това е дело на разгневени жители на града, заяви пред Интерфакс ръководителят на Народния фронт в Луганска област Алексей Чмиленко.

Той припомни, че на 9 май Андрушчук стреля с пистолет по мирни жители на Мариупол, събрани на митинг по случай Деня на победата. "Разбира се, може да се предположи, че Андрушчук не е издържал на моралните терзания и се е обесил сам", допълни Чмиленко.

Още по темата

Интерфакс не разполага с потвърждение на информацията от други източници.

Единствено интернет изданието "Остров", цитирайки източник от вътрешното министерство, съобщава, че Андрушчук е намерен обесен в района на мариуполското летище на 10 май. "Да, вярно е, става въпрос за насилствена смърт", посочил събеседникът на изданието.

На 9 май в Мариупол украински спецчасти се опитаха да превземат градското управление на милицията, където се бяха барикадирали милиционери, отказващи да се подчиняват на заповедите на Киев, припомня Интерфакс. В резултат на възникнал пожар управлението изгоряло напълно. При операцията загинали седем души, а 39 били ранени, съобщи местната болница.

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че при акцията е убит един милиционер, а петима са ранени. Загинали са около 20 проруски сепаратисти, а четирима били взети в плен.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли ми хвалите Русия а не България?!?Да ви е....а в *** не грамотни!Жалко за България и хората тук!Нещастници!
105
1
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
СЕГА Е РЕД НА АВАКОВ ......ЯЦЕНЮК.......ТУРЧИНОВ....
104
1
 
4
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВМного си ербап бе! Май игите ти идват в повече!
103
5
 
17
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
СЪОБЩЕНИЯТА НА ТУРЧИНОВ ЯЦЕНЮК АВАКОВ СА ПРОТИВОРЕЧНИ НА ИСТИНАТА НЕ ИМ ВЯРВАИТЕ ТЪРСЕТЕ ИСТИНАТА ОТ ОЧЕВИДЦИ.ЦЕЛТА НА ТЕЗИ ХОРА ДА ВКАРВАТ РУСИЯ ВОЙНА СЪС ТЯХ ЗА ДА МОЖЕ САЩ И ЕС ДА УНИЩОЖАТ РУСКАТА ИКОНОМИКА.И ТЕ СА ФИНАСНСОВ ОБЕСПЕЧЕНИ ОТ САЩ
102
4
 
16
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
До До trafoPOST ДЕСЕН СЕКТОР СА БЕНДЕРОВСКИ ФАШИСТИ КОИТО Е БИЛ ВЪА УКРАЙНА И РУСМЯ ИОВА ГО ЗНАЯТ
101
4
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
До Шоп *** ПУТИН ЩЕ ХВЪРЛЯ И СЕСТРАТИ НА ВОИНА ПРОТИВ ЕВРОПА
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еще трое подонков, сжигавших людей в Одессе, нашли свой приют на кладбище.Остальных участников одесской Хатыни просьба не беспокоиться - Вы уже в списке и не сегодня, так завтра к вам придут молчаливые, но не вежливые люди. Охота объявлена. И теперь охотиться будут за вами.
99
0
 
2
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
blitz.bg/news/article/266875
98
0
 
4
 
! Отговори
phg преди 9 години
Тия пък... Няма ли по-ячки дървета в центъра на града?
97
12
 
33
 
! Отговори
До trafoPOST преди 9 години
"Убийства, отвличания, всяване на страх така действат комунистите" Странно, за първи път чувам, че евро....ейците, хамериканците и десен сектор са комунисти!
96
3
 
12
 
! Отговори
До 146 преди 9 години
Това на какво са готови българските медии вече го видяхме, но това да ги обвиняваш в русофилство, по-голяма смешка не съм чувал. Не знам дали обесения е ръководителя на милицията, но това че е задържан Олег Ляшко май е вярно. В Мариуполе, когато се е опитал да избяга от там. Трябва да ти кажа, че не ми се иска да бъда на неговото място. Дано само за сега го скрият от хората.
95
21
 
11
 
! Отговори
trafoPOST преди 9 години
Защо цитирате ИНТЕР ФАКС, а не напишете истината? Директорът на полицията се е противопоставил на сепаратистите при превземането на сградата на полицията в града и е бил отвлечен от тях на 9 май. 2 дни по-късно е намерен обесен. Това се е случвало и след 9 септември тук. Убийства, отвличания, всяване на страх така действат комунистите, така управляват.
94
4
 
6
 
! Отговори
До 142 преди 9 години
Абе я не му се коси! Той 140 явно по погрешка се е родил човешко същество. То такова мозъчно затъмнение даже и при маймуните го няма, то и те интелегентни, могат и зъбите да си мият и да се пощат взаимно. Но не съм чула да са се изгаряли и да се радват на убийствата си.
93
7
 
16
 
! Отговори
До 140 преди 9 години
Ами псувай си, то нали това е най-голямото достойнство на каруцарите. А и краварите, от всички краища на земята. А що се отнася до истината, трябваше да слушаш Елена Йончева току що говори от Донецк. То и от луната се вижда, че твоите "кравари" са виновни за целият този ад, но се надявам да стигнат до съда. Макар че не съм сигурна, американците никой още не ги е осъдил, дано да има кой да ги накаже.
92
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кацнал на едно дърво. Да бе мирно стояло, не би чудо видяло казват. Както е тръгнало банеровците ще гризнат дръвцето в най-скоро време.
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как превръщат хората в зверове да се изтребват едни други в името на някаква кауза.И тази кауза изчезва кагато стане дума за пари.
90
2
 
3
 
! Отговори
#$% преди 9 години
До 125:Я, бе я ни разкажи за истината:) да ти се посмеем.. пази боже кьораво да прогледа казват хората на това..
89
7
 
13
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Айде псувай бе анонимни юнако. Украйна е толкова европейска, колкото и ти си европеец.
88
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слaвa Богу Бългaрите сме съвсем нaясно със ситуaциятa в Укрaйнa, въпреки неистовото русофилско грухтене, целящо скривaне нa ИСТИНAТA! Долу русия, СЛAВA НA ЕВРОПЕЙСКA УКРAЙНA! Aйде дa не продължaвaм, че ще е якa псувня по руски aдрес!!!!!
87
1
 
27
 
! Отговори
Александър Йорданов преди 9 години
Шефът на милицията се е самообесил, както се самозапалиха, самоизгоряха, самоотровиха, самозадушиха, самопребиха и самозастреляха тези в Одеса. Днес е хубав ден за българската демокрация.