Белгийци масово купуват имоти в Испания

За 3 месеца те са станали собственици на 1000 имота в южната страна
15 юли 2014 21:09, Красимир Ангелов
11
Белгийци масово купуват имоти в Испания
Снимка: Reuters

За първото тримесечие на текущата година броят на белгийските граждани, купили недвижими имоти в Испания, се е увеличил с близо 30 процента спрямо същия период на миналата година, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

По данни на сдружението на испанските нотариуси в първите три месеца на 2014 г. белгийци са станали собственици на над 1000 имота в Испания. За същия период в южната държава са били продадени 81 000 имота, от които 15 000 (18 на сто) са били купени от чужденци.

През миналата година белгийците са поставили рекорд в броя на сделките с недвижимост в Испания - 3804, но се очаква през тази година рекордът да бъде подобрен. Вложенията в недвижима собственост в Испания се обясняват със спада в цените на имотите покрай световната криза.

Преди месец Националната банка на Белгия съобщи, че спестяванията на белгийците също бележат рекорд и превишават 252 милиарда евро. Сравнено с миналата година тази обща сума е нараснала със 7 милиарда евро и отчита единствено спестяванията в белгийски банки.

Още новини за имоти четете в Investor.bg


11
Още по темата: ИспанияБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
qweqwe преди 6 години
Кризата в Испания е само за испанците за българите яко работа има
7
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 6 години
До АнонименИСПАНИЯ...ПРЕКРАСНА СТРАНА ЗА РАБОТЛИВИТЕ И ТАЛАНТЛИВИТЕКРАСИВА ПРИРОДА И УСМИХНАТ НАРОДСЕЛИЩАТА ИМ СА ПОДРЕДЕНИ И МНОГО ЧИСТИ
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква пошла селска *** пише по тези форуми, особено този от Австралия, който и "яхта ще си земе".... Що за *** ***? Българите могат само да се срамуват от тебе, защо пишеш толкова неграмотно, изобщо не мога да разбера от къде извира този мироглед, тези разсъждения ... но така е ... отивате къде ли не от село Сиришник и докато не ви изгонят от там така ще бъде ... натресъл се в Австралия, занеш ли колко слънца като нашето има в само в нашата глактика, къде си там ти?
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсиа добър имот до 100хил евро? В Совето.... Не ми пребутваите неква смрадлива Испания
4
2
 
13
 
! Отговори
Nexeus преди 6 години
Какви глупости пишете не мога да разбера? Живея в Испания вече 18 години, и мога да кажа, че тук където сме ние, (където живеем), сме много уважавани. Повечето Българи са много свестни хора и имат добра работа.До 1:Ти в какъв бардак живееш, че говориш така, ***?Испания е невероятна държава и ако имаш акълец, може да направиш много неща.Да кажем примерно за разлика от България, аз тук успях. Дано и други Българи да успеят!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 имота е около 2 блока, да говорим за масово купуване е смешно :D
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
начи според теб бивш учен с признание от Западна Европа чието име седи под вече одобрени с номер разработки в областа на информационите технологии, с магистърска степен в ИТ и успешна кариера, според теб мие чинии? Нещо връзката с главния мозък?Ако мислиш че съм богат ела тук да видиш богаташи. Нямат стигане, всяка финансова година ми е все по-добра но за тях също. Нямат стигане? Колкото и $$$$ да правя и яхта ще си зема. Но не съм тук само за пари а и заради лайф стайла ;)Поздрави от Сидни
1
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Испания е евтино и пълно с цигаи ченгите сами ти предлагат да дръпнеш хаш ако имаш огънче, над 200 празника в годината, феерии и карнавали. Работят румънци българи и черилки- особено се тачат българките понеже са единствените, които пускат на африканците- иначе се бият и правят проблеми, а една българка стига на 10-15 човека. Мен постоянно ме черпеха *** като разберат, че съм от БГ и мога да им покажа "нашЯнка". Пътищата им са на нивото на Германия, стопанството е развито ама яко химия о