Поне 70 задържани в Париж заради пропалестински протест

Митингът не бил разрешен от полицията
Обновена: 26 юли 2014 22:55 | 26 юли 2014 22:05,
84
Поне 70 задържани в Париж заради пропалестински протест
Снимка: Reuters

Най-малко 70 души бяха задържани в Париж за участие в безредици по време на забранена от властите пропалестинска демонстрация, съобщи Франс прес. Силите на реда използваха сълзотворен газ срещу група, която ги замерваше с камъни.

Полицията не разреши провеждане на митинги в подкрепа на палестинците поради опасност от насилие. Две подобни акции по-рано този месец в столицата и околностите вече доведоха до сблъсъци между активисти на палестински и еврейски организации, припомня ИТАР-ТАСС.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов предупреди в телевизионно обръщение организаторите и участниците в забранената демонстрация, че ще бъдат държани за отговорни за всякакви сблъсъци и рискуват съдебно преследване.

Въпреки забраната на акцията близо 5000 души се събраха следобед на площада на Републиката, отправна точка на протестното шествие. Демонстрацията бързо прерасна в улични безредици, при които бяха изгорени израелски знамена, изпочупени витрини на магазини и ресторанти, а срещу полицията бяха хвърляни камъни и бутилки. Полицията използва сълзотворен газ и блокира всички улици, водещи към площада на Републиката.

Под усилена охрана беше поставена и синагогата близо до площада на Бастилията, която на 13 юли беше подложена на нападение от екстремисти.

Близо 2000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани днес в Париж, като повечето бяха разположени на площада на Републиката и квартала на Бастилията, по данни на вътрешното министерство. Демонстрации на солидарност с палестинския народ се състояха днес също в Марсилия, Ница и Лион. Те преминаха без инциденти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Парижполицияпалестина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Do 44 преди 9 години
Какъв националист пък е Волен. Взе си паричките и се кротна. Най-обикновен продажник
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние ревем срещу Волен Сидеров, но вижте какво става на Запад. В колко държави национализма взема връх - Франция, Австрия, Холандия,Унгария. Преди нямаше нито една, а сега ... И ще има още. На всеки следващи избори, ще се увеличават все повече държавите в които национализма взема връх. И това е не защото хората са му привърженици, много малко от тях ще са такива, а защото така ще гласуват против сегашната ЕС политика на сегашните партии в ЕС която вкарва мюсюлмани и затриват Европа.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС комисарите под управлението на тези които са над тях с големите пари умишлено прави това, 1 - не ги интересува християнството и въобще никаква религия, 2 - това са гласоподаватели за тях, защото за тези мюсюлмани които ще дойдат тези еврокомисари са добри хора като са им разрешили да дойдат в ЕС , 3 - това е работна ръка и то много.И сигурно има още куп сметки които са си направили западните политици.Но малко по малко Европа се заличава и няма да има нищо общо с това което е било.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тепърва ще става, каквото ще става с Европа. Това е само началото. Нашите предци може и да са създали общо взето християнски континент, но ние сегашните поколения няма да можем да го запазим такъв. Все повече тълпи мюсюлмани пъплят към ЕС, не ежегодно, а ежечасно, дори и в момента докато ние тук си седим пред компютрите. Имаше статистика скоро, че по 300 на ден влизат. Това прави повече от 100 000 на година, а това е само официална статистика.
34
0
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Ами, да си дойдем на думата, готиният и прехвален ЕС сам си ги набута таралеж в гащите.Нали това им е политиката на либерализъм, заповядайте в ЕС, идвайте от всички краища на Азия и Африка и се настанявайте удобно. ЕС сам си вкара автогол. Но сигурен съм, тези еврокомисари и европолитици които работят по тези въпроси, много добре са знаели, че така ще стане, но на обикновенните европейци само се усмихваха по тв и медиите и нищо не казваха докъде ще стигне тази работа, а още нищо не е станало,
33
3
 
2
 
! Отговори
американецо преди 9 години
До изтрилия/изтрилата моето мнение с препоръки да бъдат изгонени с бой арабите "бежанци" от Република България: Дано дъщеря ти се ожени за арабин "бежанец" и да повиваш в пелени бебета-внучета мюсулманчета!
32
1
 
1
 
! Отговори
морски преди 9 години
И в центъра на София една година пияни и дрогирани *** рушиха и трошиха,пикаха и ср.ха но шопите си ги търпяха,щото софиянеца си е боклучар от край време.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Ще ти кажа какво - тия рушат града и създават безредици, а не протестират мирно! Не може такива бунтове да се правят във центъра на Париж, това е безобразие.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си вървят в палестина глупавите араби, не им е мястото в Париж.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
палестинците може да са *** и т.н. но не заслужават някой да им заграбва земята. Еврейския *** не води до нищо добро за Европа
28
1
 
6
 
! Отговори
хелзински комитет преди 9 години
Ама как може полицията да нарушава ИСКОННОТО ПРАВО НА ТАРАМБУКИТЕ ДА БЪДАТ ЖИВОТНИ?
27
0
 
1
 
! Отговори
мао дзе дун преди 9 години
Мнього льошо пулицай.Мнього льошо.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как така полицията използва сила и газ???
25
2
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
С това поведение трудно ще спечелят симпатиите на европейците.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edinstveniya mi problem e... che sym obyrkan i ne znam na chuya strana da zastana..... na stranata na * ili na stranata na arabite...
23
5
 
2
 
! Отговори
himler преди 9 години
dano sa jivi i zdravi evreite
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 30 Himler!Ei tap.ko, pisal si na latinica kato men, qvno i ti si na gurbet nqkade i z chujbina za parche hlqb! Kato miesh toaletni nqkade, tova che si ozlobql i oprostql, ne ti dava pravoto da se radvash na ubiistva i nasilie! Sirjdiq!
21
3
 
13
 
! Отговори
Полиция преди 9 години
Това ми изглежда на полицейско насилие, ако беше станало в България щеше да плюват полицията цяла седмица.
20
11
 
10
 
! Отговори
американецо преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! Другарю комунист, може *** да не са цвете за мирисане, ама 1000 пъти предпочитам да живея сред евреи в държавата Израел, отколкото сред араби, било то в коя арабска държава, включително и Франция!
19
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз бих протестирал. Само проеврейските продажни български мекерета пишат с огромна омраза за паелстинците.Само ненормален и неМОРАЛЕН би подкрепял еврейския геноцид над палестинците.