Австралия се готви за терористични удари

Страната увеличи до най-високо ниво тревогата за атаки
12 сеп 2014 08:56, Александър Попов
34
Австралия се готви за терористични удари
Снимка: Reuters

Австралия, която редом с американците участва в борбата срещу групировката "Ислямска държава", увеличи днес до най-високо ниво тревогата от терористични атаки, предадоха световните агенции.

За първи път от 2003 г. насама Канбера повишава тази степен от средна на висока, което означава, че има вероятност от терористичен акт, въпреки че тази опасност може и да не е непосредствена.

Някои хора имат намерението и способността да организират атентати тук в Австралия, предупреди австралийският премиер Тони Абът.

По-рано тази седмица австралийското разузнаване предупреди за заплаха, идваща от австралийски джихадисти, които отиват да се сражават в Ирак и Сирия, а после се връщат у дома, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: австралиятерористи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Стига хранихте трола. И без това само тука получава някакво внимание. Отдавна никой не му вярва на сиднито, пък и тъпотиите му съм ги чувал десетки пъти от подобните му, дето живеят по 6 в апартамент, но виждаш ли обмисляли да си купят яхта като се приберат в България. За тия *** няма срам и няма оправия, нека си пише момчетопросто не му обръщай внимание.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви 5 стотинки те гонят ве, ти и толкова нямаш нали си на соцял.аххахаайде като ми стигнеш асетите и 6 цифрените доходи и лайфстайла и дойдеш на мойта орбита ще си говорим хахапоздрави от сидни
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като съм живял в 2 държави извън БГ знам 2 езика, българския ми е претърпял мутация както всички които отдавна са извън БГ и това е нещо нормално, А от там като започна да пиша се реплейсват не само букви ами цели частиТия данни си ги вадиш вече не от носа ами не знам от къде. Имаше курсове по ограмотяване на ромското население ако те бяха научили да боравиш с комп щеше да прочетеш даните -7% ислям 90% общо христянските разновидности и атестиВсичко за мен е истина но ром кат теб не вярва
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таксатион=Таксейшън=ТаксейшИн написал съм го само веднъж мърджнато защото не мисля дали съм на латиница или кирилицаКембрич=Кембридж= Камбридге и още 99 начина да го напиша неграмотно могаТеCHнологиес=ТеЧнолодгис=Теч (съкратено) и още 99 неграмотни начина мога да напишаАко бях даскалица едва ли щях да пиша през пръсти, а щях да бълвам злоба за 350 лв. на месец оскотяване точно като тебНо съм се издигнал нещо което ти не можеш да ме стигнеш там дет съм бил, и още толкова ми предстоиОт Сидни
15
0
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
И аз ти давам ОФИЦИАЛНИ данни на всички, които НЕ СА християни в Австралия, ти продължаваш да дърдориш за мюсюлмани само! Има още и юдеизъм, хиндуизъм, будизъм и пр, които съставляват 40% от популацията на Австралия! Така че в Австралия не са толкова "чисти", колкото се пробваш да изкараш нещата! ***!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
въобще не ми дреме как пиша на латиница и как пиша на кирлица. Още по малко гледам кога пиша на шлокавица и кога неПиша фонетично най вече защото идва най универсално когато пиша на шльокавица. А ти си толкова оскотял че ги разправяй тия на братовчедите ти в Факултето.Ти щот си хе-"ФЕНОМЕНАЛЕН" затова си при *** нали? ахахаааа що не дойдеш мистър голямата работа чакам те на Премиер стрийт.... ама ще дойдеш в някой друг живот.Поздрави от преселило се магистърче от Западна Европа в Ав$$трали
13
0
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Синдо, пак ти казвам: недей да дрънкаш пред мен глупости и се моли да не те засичам никъде под другите теми отново, че да те правя на две стотинки! Течнологи, Кембрич, Таксейшин... Е*ти неграмотника както на български, така и на английки! Ходи си пак във филмите със сърфовете и не занимавай хората с глупости! Реших просто набързо да те направя на нищо! Продължаваш ли да се плючиш - ще продължавам да те правя на ***!
12
1
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
И Синдо, щом ще ми говориш за религии, то значи в България работата е още по-добре понеже 85% са БЪЛГАРИТЕ, а християните (българи и ***) са общо 90%! Докато при вас има и мюсюлмани, и източноазиатци, които не са християни! Така че 40% от населението на Австралия НЕ Е християнско! Данните са официални от статистическите и демографски институци на Австралия и България! ***! Пак ти казвам: като ме видиш се крий някъде, понеже аз (и не само)НАИСТИНА живея в чужбина и знам как стоят нещата!
11
0
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Синдо, значи казваш "течнолоджи" (technology) ли!? *** малоумното ***! Тогава като CH е Ч, защо казваш и Кембрич!? Толкова си неграмотен, че повече от това няма накъде! Нито английски знаеш, нито български! Срам тотален си! Ч става когато имаш и T пред него - като в watching. Пале, не си мисли, че няма хора, които НАИСТИНА са в чужбина и не общуват на английски! Тези филми ще си ги говориш съучениците си от 4-ти А клас в люлинското ОУ, ясно!? Или поне не на мен, че си толкова жалък...
10
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Абе какъв е тоя "хай-теч" за който си се хванал като луд за череша?Още миналия век въведоха правило за транскрипция на латиница с кирилица. Я си виж личната карта ако имаш такава въобще или виж таблицата в всяко бюро за издаване на документи и погледни ch=ч. Така се пише на кирилица. Съвсем правилно съм го написал на килицаИ от къде ги вадиш тия данни от носа си ли?Ав$тралия е 7% мисюлмани. Виж има си офицялна статистика земи се ограмоти. Има христяни, католици, протестанти. Всичко 90%от Сид
9
1
 
5
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
СИндо, като не искаш да ми отговориш какво е "хай-теч" те оставям, хайде! Но как така в България да са учили сирийски, а в Австралия да било "по-чисто". Официални данни са: 60% от населението в Австралия са християни, а в България са 85%! За какви филми ми говориш бе, дете? По-скоро ти започвай да учиш мандарин, а не хората в България сирийски! Не очаквам да ми отговориш, а очаквам да продължиш със сърфовете, но по-добре наистина си говори за рифовете и не коментирай друго, че само се излагаш!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10. Не ми обяснявай какво е Австралия бе тъпънар ?Защо тогава се оплакват от терористични удари !Аз живея в Америка и при всички бомбандировки над Ирак,Никой не е обявил жълт левъл на заплаха , както Англия А Англичаните ръчкат Америка и после , Оо ние сме решили още миналата година да не се намесваме !Не че защитавам напълно Американската полипика !А Плевнелиев само мазно се съгласява и в България влизат всякакви престъпници , защото шефа им от НАТО по бежанците им е казал така !
7
0
 
4
 
! Отговори
А Българкя ? преди 9 години
А за България не чуваме нищо от Плевнелиев ?На нас ни ги доставят с лодки от Черно море. И Патрулите не могат да ги забележат и да ги отклонят от българските води . Предупреждават ги да спрат , че ще стрелят !Защо не влезат при румънците ?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква изненада!!! Невероятно. Още едни ***,които мислят, че като си поканиш в държавата мюсюлмани тя става по-сигурна. Може да си поканите и още. А най-доброто тепърва предстои.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама при цялото подслушване и разпознаване , което ви докладва за Джихадистите , вие сега се сетихте ! Браво !
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чак сега ли разбрахте че има Австралийски Джихаджисти ?И вие ли спите като Англия ?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ислямът е интелектуален канибализъм
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямът е враг на цивилизацията!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заради алчността на някои се практикува измислен ислямски тероризъм но хитлер изби 50 000 000 сталин също изби толкова америка безброй израел също а това не е ли е тероризъм