Атентаторът Кулибали е прекарал три дни в Мадрид

Разследват дали някой в Испания е помагал на атентаторите
Обновена: 15 яну 2015 12:20 | 15 яну 2015 12:20, Елка Василева
7
Атентаторът Кулибали е прекарал три дни в Мадрид
Амеди Колибали. Снимка: Reuters

Един от тримата извършители на нападенията в Париж – Амеди Кулибали, е прекарал наскоро три дни в Мадрид - бил е там между 30 декември и 2 януари, твърди испански вестник. Властите разследват дали е имал там съучастници, предаде Франс прес.

Амеди Кулибали, заподозрян в убийството на полицайка на 8 януари и в убийството на четирима души в парижки супермаркет, е бил в Мадрид между 30 декември и 2 януари, придружаван от неустановено засега лице, твърди каталунският всекидневник "Вангуардия".

Още по темата

Вече се знае, че през Мадрид е минала и приятелката му Хаят Бумедиен. Ще е новина обаче, ако се потвърди, че двамата са прекарали там почти три дни, посочва АФП. Според турските власти младата жена е отпътувала от Мадрид за Истанбул и на 8 януари е влязла в Сирия, припомня "Вангуардия".

Испанските антитерористични служби разследват съвместно с френските дейността на Кулибали в Испания, за да установят дали в тази страна няма помагачи на терористите.

Според испанските власти през 2014 г. в страната са се завърнали близо 70 ислямистки бойци, заминали оттам за различни конфликтни зони. Вътрешният министър Хорхе Фернандес Диас съобщи неотдавна, че от началото на 2015 г. в Испания са се върнали още десетина такива лица.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
a преди 9 години
Най-вероятно е ял развалена храна там и нещо се е изнервил. Сега като нищо ще има забрана за испански храни в ЕС.
3
0
 
0
 
! Отговори
А преди 9 години
Брях
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Испания помага на терорист! Санкций...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се бомбардира Мадрид, дал убежище на терорист !