Усилията на България за ограничаване на миграционния натиск към ЕС бяха признати

Министър Вучков се срещна в Рига с германския си колега Де Мезиер
Обновена: 29 яну 2015 11:59 | 29 яну 2015 11:58, Елка Василева
5
Усилията на България за ограничаване на миграционния натиск към ЕС бяха признати
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков разговаря в Рига с германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, съобщи МВР. Срещата се проведе в рамките на неформалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи".

Високо бе оценено досегашното сътрудничество в областта на вътрешните работи и бе заявена готовност то да продължи да се задълбочи.

Германия ще подкрепи България в подготовката за поемане на председателството на ЕС през 2018 г. с експертиза и обучения.

Министър Вучков запозна министър де Мезиер с политическата ситуация в България и предприетите от правителството стъпки за реформа в сектора за сигурност и в съдебната система. Представи оценките от последния доклад на ЕК в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка.

Министър Де Мезиер насърчи българското правителство да продължи с предприетите реформи и да постигне конкретни, видими резултати. Бързият устойчив напредък ще зададе нови параметри и по отношение присъединяването на България към Шенген.

Обсъдени бяха засиленият миграционен натиск към ЕС и необходимостта от укрепване на сътрудничеството в противодействието на международния тероризъм. Представени бяха мерките, предприемани от българска страна за гарантиране на високото ниво на сигурност на българо-турската граница. Усилията на България за ограничаване на миграционния натиск към ЕС получиха признание, се казва в съобщението на МВР.

Министър де Мезиер прие поканата да посети България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заповядано е да ги приемаме в България и на не ги пускаме на Запад.Накрая ще градят мрежа .на турско-българската граница ! Защото Плевнелиев държеше речи , колко не било дипломатично да си пазиш границата .И да използваш войници .Но как се използват ( след това ) белгийски войници в Белгоя - да пазят даже й НАТО !
3
0
 
2
 
! Отговори
sarbin преди 9 години
До Анонимен; i az taka misla ;dali sam trognat kotosam gladen i mizeren
2
0
 
6
 
! Отговори
Високо оценен... преди 9 години
Стига болшевишки клишета! Тези в ЕС също си имат жаргон и по казаното се тълкува като червени бандити, по глупав и от ББ или нещо подобно. То и дете може да види, че не правят нищо полезно, като не може да се размине от ***.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали съм трогнат от признанието им след като съм гладен и мизерен?