Япония не пусна фотограф за Сирия, властите му взеха паспорта

Мъжът искал да снима бежански лагери
8 фев 2015 12:15,
9
Япония не пусна фотограф за Сирия, властите му взеха паспорта
Снимка: Reuters, архив

Японските власти не позволиха на фотограф да замине за Сирия, като му конфискуваха паспорта, седмица след като "Ислямска държава" екзекутира втори японски заложник, съобщиха ДПА и ТАСС, като се позовава на местни медии и министерството на външните работи.

Външното министерство заяви, че предприетите действия срещу 50-годишния японски гражданин Юичи Сугимото, фотограф на свободна практика, били взети съобразно закон, позволяващ конфискуването на паспорти на граждани с цел опазване на живота им.

Фотографът заяви, че смятал да пътува за Турция на 27 февруари. Там той трябвало да се срещне с бившия гид на убития японски журналист Кенджи Гото, с когото заедно да влязат в Сирия. Целта му била да снима бежански лагери в страната и нямал намерение да посещава райони, контролирани от "Ислямска държава".

Фотографът изтъкна, че вече няколко пъти е посещавал зони на въоръжени конфликти. През 2003 г. е бил в Ирак, а в Сирия е пребивавал два пъти - през 2012 и 2013 година.

За своите намерения фотографът нееднократно съобщавал в интервюта за местни медии. Полицията и служители на външно министерство много пъти разговаряли с него, предупреждавайки го за опасностите, но той не променил намерението си.

Министерството сметнало, че пътуването представлява заплаха за живота му и на основание закона за задграничните паспорти му конфискували документа.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
До MkОбявената причина е, че Япония даде 200 мил. долара на коалицията, която бомбардира ИД.Необявената причина е, че демонизирането на исляма трябва да продължи във възходяща линия, за да се поддържа необходимата обществена подкрепа за продължаващата война срещу Сирия и евентуалната война срещу Иран. И един съвет - не вярвай на нищо, което чуваш, и вярвай само наполовината на това, което виждаш!
7
1
 
15
 
! Отговори
Mk преди 9 години
И за какво са ги убили тези японци? Толерастите нали все пишат, че исляма бил миролюбив...те само мразели християните понеже атакували мюсюлмански държави. Япония каква им е направила? Важното е да се режат глави на неверници каквито и да са те...Докато не започнат да ядат бой и да се забрани тъпата им религия в Европа муслитата няма да се спрат...
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре са направили. Много ми беше криво за убитите японци :(
5
0
 
8
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
До 4.Мислех че са ме отгледали майка ми и баща ми, но щом казваш че държавата ме е отгледала ок :)Имаш интересни виждания.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хората4DA NE BI DA GOVORISH ZA NASHITE KRADZI-EMIGRANTI V ZAPADNA EVROPA.
3
2
 
6
 
! Отговори
Хората преди 9 години
искат да си уредят живота, да учат, да работят и да живеят спокойно. А глупаците оставят всичко и отиват да се бият. Оставят близки, роднини, приятели. Оставят държавата, която ги е образовала и отгледала точно в момента, когато вече могат да и върнат жеста. В разцвета на силите си. Затова наистина са ***!
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спокойно, юичи! япония планира да приеме няколко десетки милиона бежанци от сирия на своя територия, така че ще имаш материал за снимки.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MNOGO PRAVILNO RESHENIE.BALGARSKITE VLASTI DA OTNEMAT ZADGRANICNITE PASPORTI NA GRAGDANI ZAMINAVASHTI DA SE BIAT V RUSIA I UKRAINA