САЩ и ЕС нямат разногласия по кризата в Украйна, увери Кери

Да пробваме всичко, за да стигнем до мир, призова Могерини
8 фев 2015 14:08,
52
САЩ и ЕС нямат разногласия по кризата в Украйна, увери Кери
Снимка: Reuters

Съединените щати и Европа са единни срещу политиката на Русия в Украйна, заяви американският държавен секретар Джон Кери на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, съобщиха ДПА и Ройтерс.

"Нека уверя всички, че няма разделение, няма разногласия. Чувам, че някои се опитват да създадат такова. Ние сме единни, работим заедно в подкрепа на Украйна", каза Кери. По думите му, САЩ и европейските им съюзници са единни в мнението, че кризата в Украйна не може да се реши по военен път.

Кери направи това изявление след като видни американски сенатори остро разкритикуваха Германия и други страни, които се противопоставят на изпращането на оръжия на украинските военни.

Държавният секретар на САЩ предупреди, че колкото по-дълго Москва продължава да дестабилизира Украйна, "толкова повече ще бъдем принудени да вдигнем цената за Русия и нейните пълномощници".

С призив за мир излезе и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от ТАСС. „Трябва да се пробват всички инициативи, включително и предложението на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел”, заяви тя по време наМюнхенската конференция по сигурността.

"Още не знаем какви плодове ще донесат нашите усилия", призна обаче дипломат номер едно на ЕС. "Трябва да приложим всички инструменти за икономически натиск, посредничеството на ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа), преговорите в нормандски формат (Франция, Германия, Русия, Украйна)", каза тя. Могерини подчерта че "е необходимо да се постигне дългосрочно прекратяване на огъня в Украйна".

Според нея трябва "да се направи така, че Украйна да стане функционираща държава".

Ръководителката на европейската дипломация заяви също, че ЕС никога не е бил проект, насочен срещу някого. "Представяли сме си отношенията с Русия като основани на сътрудничество и партньорство, никога не сме били проект, насочен срещу когото и да било", отбеляза тя, като добави че "вратата на ЕС е отворена за диалог".

Могерини подчерта, че отношенията с Русия са първостепенна задача за ЕС, която се нуждае от решение днес. На второ място тя посочи ситуацията в Либия.

Дипломат номер едно съобщи, че ЕС е дал ход на механизъм за стратегически анализ на цялостната външна политика на общността.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Вън американските агресори от Украйна!!!!!!!!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви разногласия може да има в отношенията на господар и роб? То там няма размяна на мнения, а нареждания и изпълнение.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха! Щом почна да убеждава наляво и дясно, значи разногласия са се появили. Европейците не са чак толкова глупави да си сложат главата в торбата.
38
9
 
0
 
! Отговори
ivan преди 9 години
Дано поне някой им плаща на глупаците, които пишат тук. Демокрацията ще побеждава винаги!
37
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
В Куба дали няма забравена някоя ядрена глава? Да я гръмнат във Вашингтон и да се свършва с тази държава.
36
0
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
Спомям си врмето,когато Горби и компания ни заливаха с обещания и надежди.Една от тях беше,как след ликвидация на социализма Русия и САЩ ще се оженят за вечни времена и на земята ще се възцари мир и радост.Шаферките Полша и Германия плачеха от умиление и по целия свят духаше демократичен вятър на промяна и либерална икономика.Русия беше обезчестена и изоставена на пияните си ръководители и местни и чужди канибалисти.,кото вместо свадбени подаръци носеха брадви танкери и други пособия .Младоженец
35
0
 
1
 
! Отговори
maus преди 9 години
mai es prikazva, kakvoto mu suflirat am sufliorite. v es e sabran suhia politicheski bukluk, dobre izhvarlen ot eu darjavite na edno mesto za recycling.
34
0
 
12
 
! Отговори
СОРОСОИД преди 9 години
НЯМА НИКВИ РАЗНОГЛАСИЯ, ЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗВАЛИ ЕДНА МИЛИАРДНА ДАЛАВЕРКА С ПООСТАРЯЛО ОРЪЖИЕ КОЕТО ЩЕ ШИТКАМЕ ЗА УКРАЙНА. ТАКА ХЕМ ЩЕ ЕСКАЛИРА КОНФЛИКТА, ХЕМ ПА УКРАЙНА ПО-БЪРЗО ЩЕ ФАЛИРА И СТАВА 100% НАША!ИЗПИТАНА ЮДЕЙСКА СХЕМА!
33
0
 
10
 
! Отговори
Сандокана преди 9 години
Из фантазиите и среднощните блянове на една Ирландска пастирка от Гоце Делчев, преродила се в главният комедиен Български персонаж.България повежда НАТО-вската армия бореща се за Евро-Атлантическите ценности и правата на гейовете. Армия съставена от травестити въоръжени със биологични оръжия, като сифилис, трипер и пучи въшки. Напада Русия и освобождава Украйна. Забива триумфално Американското знаме в прозореца на кабинета на Путин и си спретва един симпатичен гей парад на червения площад.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този на фотографията само качулката и косата в ръката му липсват!
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам каква полза има Европа от съюза със САЩ, просто не го разбирам, но ако продължаваме да си стоим и да наблюдаваме отстрани като нищо ще ни вкарат във война! Трябва ясно и категорично да откажем да ставаме пушечно месо заради финансовите интереси на Америка. А този като го видя и започва да ми се гади!
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единни? ЕС се чуди как да се отърве от САЩ вече, последния им останал съюзник. Не стига, че заради САЩ ЕС се навряха във война, ами и САЩ гледат да я ескалират... Тяхната наглост не знае граници но скоро им идва края. Когато дойдат изборите и тези политици-марионетки бъдат изметени и партии като Сириза дойдат на власт, подкрепата за войната ще се стопи и нещата ще си дойдат на мястото. Обаче дотогава трябва да гледаме мутрата на този *** на снимката всеки ден.
29
2
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
Двуличието на режима във Вашингтон и ЕС няма граници!Референдум за излизане на България от НАТО и ЕС!
28
3
 
24
 
! Отговори
морски преди 9 години
Регерендум за излизане на България от НАТО и ЕС!
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САЩ и ЕС нямат разногласия по кризата в Украйна, увери Кери"----Тия май сЪ решили подпалят света, ама де да видим...
26
24
 
7
 
! Отговори
пулин преди 9 години
,,Някои се опитват за спрат развитието на Русия''.....Даааа.Сигурно се отнася за физическито развитие,пулин се погрижи с медиите за умственото.То и друго не му остава,да плюе Запада,НАТО и най-вече САЩ,че са виновни за средновековието в страната му.15 години КОЙ управлява изостаналото подобие?
25
10
 
31
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Група от озверели украински мулти милиардери плащат на бандити да се бият срещу част от населението. Те имат подкрепата на терористичната държава САЩ.Мдаааааааааа ?Само че, не аз го казвам това, а проф. Божидар Димитров в предаването си " Историята с .. Божидар Димитров".И доколкото знам, човека не е комунист, а приятел на Бойко Борисов. Истината май всички взеха да я признават ....Интересно ми е, че няколко смахнати перковци, пълни извратеняци защитават САЩ. Много *** има еййййййй...
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейските работи са работа на самите европейци и никой друг! А ЕС трябва да се занимава с проблемите на страните членки на ЕС и никой друг! Същото се отнася и за НАТО-след като няма застрашена страна член на Алианса, не трябва да се меси в хорските проблеми.Историята показва,че всяка неправомерна намеса води до непредвидими и най-вече лоши последици.
23
2
 
22
 
! Отговори
аналитик преди 9 години
Много ми е интересно ЗАЩО "независимите и неподкупни"наши медии-манипулатори НИЩО не смеят да кажат относно това-какво единствено иска Русия от т.н.ЕС като условие на това-да спре веднага войната!И което накара тетка Берта и ония очилат кон.ом като попарени и посрани да си тръгнат от Москва!.....Е,някои,които се интересуват наистина от проблема,ВЕЧЕ ЗНАЯТ КАКВО Е УСЛОВИЕТО - единствено и едничко-на Русия и големият и стратег и безгрешен шахматист,за да се сложи край на конфликта!Докога ще кри
22
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без масирани въздушни удари от НАТО по руските терористи и сухоземна опеация с тежка бронирана техника, Путин нема да мирне