Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев

Порошенко си поиска военна помощ от Меркел
16 мар 2015 12:14,
100
Да бойкотираме световното по футбол в Русия, зове Киев
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко призова съюзниците на Киев да обмислят възможността да бойкотират Световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., ако Москва не изтегли всичките си войски от територията на страната му. Той заявява това в интервю за германския вестник "Билд", цитирано от Ройтерс.

Порошенко посочва пред изданието, че предпочита да разделя футбола от политиката, но това по думите му не е възможно, при положение че украинският клуб "Шахтьор" /Донецк/ трябва да играе мачовете си на 1200 км в град Лвов, защото Донецк е окупиран от проруските сепаратисти.

"Смятам, че трябва да има дебат за /евентуален/ бойкот на това Световно първенство. Мисля, че провеждането на Световно първенство в тази страна е немислимо, докато има руски войски в Украйна", заяви украинският президент, който днес е на официална визита в Берлин.

Той посочи, че ще поиска от канцлера на Германия Ангела Меркел да настоява за по-строги санкции срещу Русия заради по думите му нееднократните нарушения от страна на сепаратистите на примирието, за което тя самата помогна да се уреди. Порошенко също така ще иска от канцлера и още военна помощ с несмъртоносен характер за украинските сили, като например бронежилетки.

"Нуждаем се от още /помощ/, за да можем да се защитаваме и да предпазим нашите войници. Трябва ни радарно разузнаване, безпилотни самолети, радиооборудване, както и очила за нощно виждане. Ще разговарям с канцлера за това", заяви Порошенко.

"Не става дума за нападателни оръжия - не искаме да нападаме никого", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
2
 
! Отговори
Динамо Киев-1975 г! преди 9 години
Единствените успехи на съветския футбол се дължат на украинците бре!!!Ама не Ви изнася да го признаете-от глупост от инат и от невежество(незнание)!!!Кога руски отбор е печелил европейска клубна купа бе???А напишете годината-ху ху ху!!!Смешни сте-Русия щяла да организира Уърлд Къп2018 г!На гол но въоръжен с чефте пищови тумбак!Ху ху ху!!!До 2018 година ужасяващите кремълски олигарси ще са решили проблема с ***!Той и без това умира от рак на панкреаса в последен стадий!Стив Джобс умря от него!
68
3
 
2
 
! Отговори
Болельщик из Саратов преди 9 години
Световно по футбол ще струва на Рассия между 50-70 милрд долара!Официално Олимпиадата в Сочи струваше 50 млрд долара!Тази бедна страна ще фалира през 2018 година-заедно с болния от рак на панкреаса ***!Валутния ни резерв е 300 млрд долара!При неспиращия спад на петрола ще има бунтове както в Бразил срещу Русеф!Русия е толкова слаба на футбол че няма да излезе от групите!Вай вай!!!До 2018 година ФИФА ще премести СП в Англия или Франция!Рассия не е в състояние да организира СП нито ***!Шайбу!!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашисти
66
2
 
11
 
! Отговори
потропедерaстошенко преди 9 години
Тоя aмерикaнски гъзолизец имa зaсъхнaли *** по устaтa...дa спре дa говори, че миризмaтa е уникaлнa. То бивa бивa дa лижеш aмa чaк пък с тaковa стaрaние...
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако хомо съюза бойкотира, Аржентина или Бразилия ще са шампиони.
64
3
 
7
 
! Отговори
Az преди 9 години
До тогава Украйна я я има на картата, я не. Излишно е от сега да се напрягат толкова, ще им стане нешо.
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе, вие първо се класирайте, пък тогава бойкотирайте! :))
62
5
 
9
 
! Отговори
бъчвов преди 9 години
войната в украйна свърши,не вярвам втори път европейския съюз да се забърка в подобна каша...русия извоюва своето място при лидерите на световната сцена и вече всеки ще се съобразява с нея..от своя страна европейския съюз показа на русия,че тя все още е зависима икономически от европейския съюз..време е за едно ново начало
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна ще бойкотира, като не се класира ;)
60
5
 
8
 
! Отговори
до 78 преди 9 години
Кои облаги на Европа ползваме? България не се е променила за 8 години членство.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пий едно валерианче, че след малко ще паднеш на земята с гърчове и пяна на устата.
58
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петро *** *** ......
57
7
 
17
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 66Властите в КИЕВ са част от тях Неонацисти и Част от тях Евреи - Последните искат и печелят от войната като се опитват неонациските батальони да ги вкарат в най-опасното място на фронта та опълченците да ги поизбият. За това нац. Батальоните искат алтернативен генщаб за да не попадат в капани. И на едните и на другите не им пука колко мирни жители от Украйна ще затрият.
56
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петро, вие така или иначе няма да се класирате на него.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
иии хайде бе,бойкотирайте го.България веднага влиза в групите и печелим световната купа.бати кефа.
54
3
 
16
 
! Отговори
ЧАР преди 9 години
А СЛУЧАЙНО ДА ИСКА КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛАГЕР В УКРАЙНА ЗА ЕВРЕИТЕ И ФАШИСТИТЕ ?
53
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прошенко е евреин, който си служи с фашистки методи.
52
5
 
19
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Прочети да видиш как най-големите спонсори на Хитлер са били евреи, отвъд океански обаче. Сега пак евреи дърпат конците на откровени фашисти. Не са гнусливи, важното е да им свършат работа.
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нас това не ни засяга. Ние скоро няма да ходим нито на световно, нито на първенство!
50
27
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Путинистката тролска команда пак е на амфети