"Разчистиха" от цветя моста, където убиха Немцов

Извършителите не са известни, полицията не се е намесила
28 мар 2015 14:42,
176
"Разчистиха" от цветя моста, където убиха Немцов
Снимка: Reuters, архив

Неизвестни лица са разтурили през изминалата нощ импровизирания мемориален кът на моста близо до Кремъл, където руският опозиционен политик Борис Немцов бе застрелян на 27 февруари, предаде Франс прес, като цитира радио "Ехото на Москва".

Привърженици на Немцов редовно носеха цветя и палеха свещи на лобното място.

Десетина мъже с черни дрехи набързо са прибрали през нощта цветята, снимките и свещите в чували за смет и разчистили тази част от моста, показват видеокадри, заснети от преминаваща кола и разпространени чрез социалните мрежи. Полицията не се е намесила.

"Те махнаха всички цветя - повехналите и свежите, свещите, снимките", пише в Туитър Наталия Пелевина от либералната партия  РПР-ПАРНАС, чийто съпредседател бе Немцов. "Направиха го много бързо към 2 ч. след полунощ. По заповед, естествено. Това е долно и гадно", добавя тя.

Тази сутрин симпатизанти на Немцов отново дойдоха на мястото със свежи цветя, снимки и руски национални знамена, съобщава в Инстаграм главният редактор на "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов.

Групичка националисти вече посегнаха на мемориалния кът миналата седмица, припомня АФП. Извършителите бяха от радикалното движение SERB от Югоизточна Украйна. То се определя като "пропутинско" и "прокремълско", организира акции в Москва и на 8 февруари например негови активисти хвърляха фекалии по опозиционери, протестиращи в руската столица, писа тогава "Московский комсомолец". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ се пише с ГЛАВНА БУКВА, безроднико !!!!
39
9
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АТАКИСТОтговарям ти за последен път - путлеровата власт не се различава от властта на петролните шейхове в Саудитска Арабия !!! Норвегия САЩ ли ги окупираха ??? Норвегия е пример на демократична държава , богата на суровини, а Русия е пример за диктатура със суровини !!! Икономическите разлики са от небето до земята !!! Аз може да съм ***, обаче защо норвежците живеят по-добре от руснаците ??? Русия има ***, а норвежците имат *** и еврогейци начело !!!
38
3
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ужас- Чухте ли какво писа ТАСС -- при обиска на джакузито на Путин снощи, намерили скъсани три болнични листа от Психодиспансера с диагноза и забрана за работа през следвашите 45 години.... Но той ги скъсал и продължил да си ходи на работа... и загроби 180 милиона души
37
3
 
4
 
! Отговори
до Тервел 37 преди 9 години
Тая групировка си казва право куме в очи:бомбиме касапите терористи които клатят Йемен..не се промъква по терлици с отпускари без опознавателни знаци и да се крие като мишок.. Нещо се притесняваш за Алкайда и другите талашити в Йемеп ли бе братио..па вземи ги у вас да ги пазиш!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тука има един човек е с няколко профила / божо , украинче ,гурбетчия и още някакъв *** имаше ,/ какво ме навежда на тази мисъл , не може в българия да има чак толкова *** и необразовани хора за това смятам че е един човек , а и тъпизмите на всичките са еднакви
35
5
 
14
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
И правилно са направили! Цветята на гробищата..
34
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
леко с цепенето.
33
5
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Само да те гепна ушенката щи сцепна!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво стана с онова *** дето беше с немцов , жива ли е , бяха казали е била проидоха на лидера на първи сектор в украина , може и за това да са го светнали украинците , тои и без това беше безопасна игла, просто пушилка покраи изгаснал огън
31
1
 
6
 
! Отговори
yan преди 9 години
До АТАКИСТНе десетки хиляди, а 2,5 милиона само в Близкия изток за 25 години. Няма *** ***, която да гледа обективно на нещата. Важен е интересът им.
30
9
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До yan Кажи ми, приятелю , поне една страна, където твоите идоли диктатори са създали добро място за живеене !!! Единствения вариант да съществува една диктатура е , да има суровини, които да търгува !!! Без суровини, една диктатура е обречена на мизерия !!! Има един такъв термин - "проклятието на суровините" - означава, че държави със суровини не се развиват, защото обикновено ги яхват диктатори , спиращи нормалната човешка ЧАСТНА, НЕЗАВИСИМА, инициатива !!! *** е саудитски шейх !!! :(((
29
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до yanЗа поредния соросоиден ***- като тоя Божо, Путин е бил диктатор, а Обама е радетелят за мир, който изби десетки хиляди мирни граждани в Ирак, Афганистан и Либия и продължава да го прави.Чист *** e тоя Божо.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До да - Извършители те са хора,мразещи петата колонаа тук вие, петата колона - предатели, също сте омразни
27
2
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До франкоВ руското посолство ли ще е сборния пункт ???
26
2
 
5
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Божо 23А твоите идоли разсипаха половината свят - да не изброявам държавите.... И правиш ли разлика между диктатурата на един човек, или диктатурата на група хора, защитаващи икономическия си интерес, стоящи в сянка, и назначаваща президенти.Да ти имам демокрацията...
25
3
 
5
 
! Отговори
франко преди 9 години
Утре/неделя/29 март от 12:00 ч. Пред президенството национален протест срещу антибългарското и антихристиянско правителство ГРОБ и сатаНАТО бъдете там!!
24
2
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 29Божо, говоря именно за ДЪРЖАВНИК. Определиха го преди време за държавник номер 1. *** ли си?
23
9
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До АТАКИСТВ "сороските" класации и Хитлер се е мъдрил като влиятелен, а не като държавник, защото той и Хитлер е бил много влиятелен, обаче е виновен за залеза на Европейската цивилизация заедно със сатрапа сталин !!!
22
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 27Не знам дали са безсилни разчиствачите на тези цветя, но със сигурност тия поднесли цветя в памет на този предател са същите *** като тоя Немцов.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безсилните това могат, това правят.(чистят цветя).