Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
2
 
3
 
! Отговори
666 преди 8 години
До АнонименКакво са дали арабите на света ли? Ето отговора: дали са ибрик, джамия и джихад.Ето това са дали арабите на света.
368
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 8 години
До Ястреб ПашаТи недей много да лопаш фес долен! *** като са клали на Балканския полуостров 500 години и са вземали на година между 100 000 -200 000 деца девширме - че някакъв си възродителен процес може ли да се сравнява с тези идиотщини, които са вършили гадовете мисильмани!!? Върви на майната си в Анадола, ама не ти отърва, седиш тука защото и твоите прадеди са българи, насила обърнати в исляма! *** продажна ислямска!
367
0
 
18
 
! Отговори
от Гого до куките преди 8 години
Какви последствия ще има бе амуджи? Пак ще ни поробите за 500 години ли? Дори и това да се случи и да се свържете по суша с Албания, както ви обещават от САЩ, ние пак ще ви надживеем. България е имало преди Турция и САЩ и ще я има и след тях!
366
3
 
4
 
! Отговори
Данчо Христов преди 8 години
Истинската история на България е тука: novinar.bg/news/stoian-dinkov-osmanskata-imperiia-spasi-balgarskiia-narod_MzY0MTs0MA==.html
365
3
 
3
 
! Отговори
СЕЛЯМ преди 8 години
А СЕЛЯМУН АЛЕЙКУМ. НЕКА АЛЛАХ ВИ ДАДЕ МАЛКО АКЪЛ И ДА МАХНЕ ОМРАЗАТА И ПЕРДЕТО ПРЕД ОЧИТЕ ВИ.
364
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До АнонименЗа каква цивилизация са донесли османците ,Анонимен ? Всички извори описват османците, като сбирщина от номадски племена със силно централизирано фанатично ядро ,които завладяват всичко наред. И ако визираш някой присвоени цивилизационни харектеристики, това се дължи на арабския свят, и по -конкретнО-Сирия. И все пак , историческата ти неграмотност не ти даеа основание да си толкова красноречив!!!
363
3
 
7
 
! Отговори
pravda преди 8 години
Махнете я вече тази омраза. Да не ни занимават с такива чужди проблеми. Трябва да оправим нашата си държавата. Да забравим лошите неша в миналото. И да започнем да градим и да работим само за интересите на България. Ония бил *** третия бил *** другия бил еди какъв си. всички сме хора само че едни са лоши други добри.
362
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на мача с армения да не би мен да ме псуваха ?
361
1
 
17
 
! Отговори
МАШАЛЛАХ ! преди 8 години
Австрийски депутат се обръща към турския посланик ..."Г-н посланик качвайте се на Orient Express и обратно в Истанбул,във вашия мечтан рай"....vbox7/play:7d7072b5 ==============================================================Браво! Много яко. Жалко че нямаме такива политици с топки между краката.
360
1
 
6
 
! Отговори
pravda преди 8 години
za6to si 4e6ete ezicite tolkova? znaete li 4e nito edin armenec ne bi si mradnal prasta za edin balgarin.Kato sa tolkova dobri4ki tezi armenci za6to istrepaha tolkova narod v Karabah? za6to tozi doktor Zori bekalyan koyto po vreme na voynata na jivo momi4ence na 13 godini i mahnal kojata s noj i gledal kolko 6te jivee momi4eto koqto se garcela? taka 4e tezi armenci ne mi gi razpravyayte. ako imat vazmojnost i nas 6te zakolqt.
359
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има Демокрация каквото каже Папата това става.
358
0
 
2
 
! Отговори
чоко преди 8 години
предлагам ние да идем да правим у тях dnes.bg/world/2015/04/26/turciia-reshenieto-na-sofiia-za-iztreblenieto-shte-ima-posledici.261683#същото за 5 века - ко ш кайш ?
357
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ни пръднат на дядовия! А иначе ме е срам от мижатурките в парламента ни!
356
1
 
22
 
! Отговори
! преди 8 години
Време е да обявим турски посланник за персона нон грата, да се научат да не заплашват!
355
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комшиите май се опитват да ни сплашат.Е,ние сме суверена страна и можем да изразяваме мнения и позиции независимо колко са чувствителни засегнатите.А Турция няма причини за гордост пред вид злините които са ни нанесли през 5-вековното робство.Все пак сме 21 век,а не 19,членове сме на ЕС и НАТО,нали?
354
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 507 Ами че те в анадола и ток нямат, нито пътища нито нищо. Все още живеят в пещери, ловуват с лъкове и копия и палят огън кремък! Мале мале турция
353
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До атеист 498Много лоша пропаганда,*** живей в анадола тогава.Забравих, там са спрели интернета :) и не си чел за бунтовете в тая сбъркана страна.
352
0
 
7
 
! Отговори
до атеист преди 8 години
Докато магарето не знае за какво са му зелени очила , горкото винаги ще вика на сламата люцерна. Жалко но положението в България е такова.
351
3
 
10
 
! Отговори
акуд преди 8 години
баш пеливана ердоган се е взел на сериозно :):):):)
350
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб ПашаЯстреб, уважавам собственото ти мнение. Спомням си, че някога през годините си казвал верни приказки. Но не забравяй, че има неща за които не може да се съгласи човек. Или поне аз не мога. Първо, не забравяй, че България е твоя Родина! Не знам какво лошо са ти сторили,но без значение какво е - ако искаш да си на контра на тая държава, кажи си го в прав текст.Кажи какво искаш от мен лично, за да ти стане по-леко на душата. Може да се споразумеем.Има и добри тук, не ги предавай!