Унгарски център: Няма терористична връзка с автобуса за Варна

Центърът за борба с тероризма обаче не участва пряко в разследването
20 май 2015 10:35, Елка Василева
1
Унгарски център: Няма терористична връзка с автобуса за Варна
Снимка: архив, Булфото

Самоделното взривно устройство, което бе намерено в събота близо до Будапеща в автобус, пътуващ от Чехия към България, не може да бъде свързано с някоя терористична организация. Това е обявил Унгарският център за борба с тероризма ТЕК, съобщава унгарската телеграфна агенция МТИ.

Още по темата

"Наличната информация до момента не създава подозрения за мотивирано идеологически или политически терористично действие", е посочил Унгарският център за борба с тероризма, съобщава румънската агенция Медиафакс.

Автобусът е собственост на румънска компания и с него са пътували и седем румънски граждани.

"Не може да бъде установена връзка с някоя терористична организация или религиозен радикализъм", допълват от ТЕК.

Центърът е уточнил, че не участва пряко в разследването, но помага на унгарските и европейските партньори, отбелязва Медиафакс.

Унгарската полиция съобщи, че е обезвредила в събота подозрителен багаж в автобус с 34 български и румънски граждани, пътуващи от Прага към черноморския град Варна през Унгария, предаде Ройтерс.

Шофьорът спрял автобуса на сервизен участък на околовръстния път на Будапеща, след като усетил миризма на химикали. Той извикал полицията, след като намерил подозрителен пакет в багажното отделение. Група сапьори обезвредили пакета на място. Няма пострадали пътници.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари