Властта в Атина върна всички щатни служители в ERT

Гърция няма да се огъне през кредиторите, заяви Ципрас
12 юни 2015 14:10,
21
Властта в Атина върна всички щатни служители в ERT
Снимка: bgonair.bg

Гърция няма да се огъне пред исканията на Международния валутен фонд. Това заяви премиерът на страната Алексис Ципрас по време на възобновеното излъчване на нациолната телевизия ERT. Въпреки съветите за икономии от страна на Тройката кредитори, правителството в Атина върна на работа всички щатни служители на медията. Едногодишната издръжка на националната телевизия струва на държавата 300 милиона евро.

След като преговорите между Международния валутен фонд и Гърция се провалиха, правителството в Атина предприе изненадващи мерки. На работа бяха върнати абсолютно всички щатни служители на националната телевизия.

"Отстояваме докрай позицията на Гърция. Докато хората подкрепят правителството, ние ще търсим справедливи клаузи в договорите с международните кредитори. Няма да се огънем. Ако има споразумение, то ще бъде дългосрочно и ще разреши всички проблеми в обществото. То трябва да донесе стабилност, растеж и сигурност във финансово отношение в средносрочен план", заяви Ципрас.

Гръцката национална телевизия ERT спря да излъчва, след като правителството реши да я закрие, за да спести пари. Всички 2500 служители бяха уволнени, но получиха обезщетения, както и възможност за работа в работещата досега нова обществена телевизия, която обаче беше значително по-малка.

ERT стартира в ефир през 1938 г. и имаше три телевизионни канала, четири радиостанции с национален обхват, както и регионални радиостанции, както и излъчващият в чужбина канал Гласът на Гърция. Интересно е, че телевизията се финансира чрез надбавка от 4 евро и 30 цента към месечните сметки за ток на гръцките граждани.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:


Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най ми хареса как са ги извъртели "Всички 2500 служители бяха уволнени, но получиха обезщетения" и сега са назначени отново. :-)
12
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 8 години
Малаките пак правят пазарлъци ...иизпапаха 300 милиарда и искат още..така са ги свикнали.
11
2
 
1
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
гърция отива на зле и само ципрас може да я спаси,или довърши..но гърците сами ще си решат,и ще хапнат и пийнат,а ние да хващаме кирките щото в ес ншкой трябва да опъва,що да не сме ние
10
1
 
5
 
! Отговори
Евала на гърците преди 8 години
А ние затягаме колана. Евала Боцко !
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска работа...Аз не съм добре, ама нека и на Вуте да му е зле!
8
6
 
1
 
! Отговори
Айдън преди 8 години
Ако бяхме оставили Орешарски, той щеше да направи пенсиите по 1000 евро!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Ципрас, ако бяха нашите ибрици на преговори не ми се мисли какво щеше да става тука.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предишното правителство на Самарас реши да закрие нац.тв.на Гърция,защото му беше наложено от МВФ да направи спешно съкращения на държ.служители.Между другото,нац.тв.на Гърция беше печеливша-при закриването й имаше печалба 150млн.евро.Върховния съд издаде постановление,че уволнението на служителите е незаконно, както и намалянето на пенсиите през 2012 год.От началото на кризата до момента в Гърция има над 10хил.самоубийства.Пожелавам успех на гърците!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
иван преди 8 години
Схемата на Понци. Нови кредити ще се пускат да плащат старите. Реални кредити няма парите са виртуални. Балона се надува и ще гръмне.Както с КТБ. Въпроса е как ще го обяснят на акционерите. Пара от Гърция няма да има
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Следват Испания и Италия. Но за нас МВФ може да е спокоен. Ние ще си умрем прави като Гюро Михайлов.
3
2
 
10
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
"Гърция няма да се огъне през кредиторите"---------------------------------------------------------------Какво значи, че Гърция няма да си върне борчовета, както и няма да прави икономии вбъдеще.
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яне сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле. И понеже Вуте се държи още и даже се усмихва нашите ще се поболеят от мъка.
1
5
 
13
 
! Отговори
Тома преди 8 години
Наглост, наглост и пак.....като маска на защита. Просякът- наглец печели време. Наистина хвърля в смут партньорите. Ако мога да предложа поведение на партньорите - спокойствие и ограничанате на инициативите, затягане на "кранчето" и чакане. .... Докато приклекнат, преди да ги изгонят с камъни. ЦипраС НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД - ГУБИ! Но се опитва и да завлече останалата част на ЕС с изнуда. Кой може да го търпи???Допускам горния сценарий до няколко месеца - после избори и друго-по податливо на разума